OnePlus 9 LE2113'e virüs bulaştığı nasıl anlaşılır?

Makaleler
9
Yer
Kuşadası/Aydın
Gece 1 gibi dışarıdan eve geldim, şarja taktım, şarj olurken Realme 9I ile takılmaya başladım, neyse bir süre sonra cihazın ekranını açtım ve "Yeniden başlatıldıktan sonra şifre girilmelidir" dedi oradan anladim reboot attığını, cihazı açtım ve arka plandaki uygulamalarda Ziraat Mobil'e vardı. Ve cihaz feci bir şekilde ısınmıştı, ilk defa yaptı bunu neden olabilir? (OnePlus 9 LE2113)'de oldu bu olay.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky kurup tarama yap.

Ayarlardan cihaz yöneticilerini kontrol et.

Telefondaki şüpheli dosyaları veya uygulamaları temizle.

Google Play Protect'i aktif hale getir.

Bilinmeyen kaynaklardan uygulama indirmeyi kapat.

Uygulama etkinliği geçmişinde anormal hareketlilik olup olmadığını kontrol et.

Gerekirse cihazı sıfırla.

Bazı cihazlarda otomatik yeniden başlatma ayarı olabiliyor. Belki bankacılık uygulamasını açık unuttunuz ve cihaz yeniden başlamış olabilir.

Neyse bir süre sonra cihazın ekranını açtım ve "yeniden başlatıldıktan sonra şifre girilmelidir" dedi oradan anladim reboot attığını.

Cihaz şarj edildikten sonra ilk kez açılıyor, bunu demesi gayet normal. Bazı cihazlarda açıldıktan sonra şifre girilmelidir der bazılarında ise yeniden başlatıldıktan sonra şifre girilmelidir der.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz şarj edildikten sonra ilk kez açılıyor, bunu demesi gayet normal. Bazı cihazlarda açıldıktan sonra şifre girilmelidir der bazılarında ise yeniden başlatıldıktan sonra şifre girilmelidir der.
Biliyorum, oradan anladım diyorum ya reboot attığını.

Şimdi cihazı manuel olarak kapat ve aç, şifre girerken ne diyor söyle.

Cümleyi şöyle düzenleyeyim daha iyi anlaşılsın.

Cihaz şarj edildikten sonra ilk kez açılıyor, bunu demesi gayet normal. Bazı cihazlarda yeniden başlasa da, kapanıp açılsa da, şarjı dolsa da tek bir söz söyler. Bazıları "açıldıktan sonra şifre girilmelidir" der bazıları ise "yeniden başlatıldıktan sonra şifre girilmelidir" der.

Bazı cihazlar kullanılmadıkları ve şarjda oldukları zaman otomatik güncelleme yapabilir, güncelleme geçmişini kontrol edebilirsiniz. Güncelleme esnasında da büyük ihtimalle yeniden başlatmış. Güncelleme yapılırken de hem pil kullanıldığı ve şarj edildiği hem de dosya okuma yazması yapıldığı için telefon ısınmış olabilir. Havalar sıcak olduğu için de siz gelene kadar soğumamış olabilir. Bankacılık uygulamasını da büyük ihtimalle arkada açık unuttunuz. Çünkü bir virüs büyük ihtimalle uygulamayı açabiliyor ve bilgi çalabiliyor ise uygulamayı kapatabilir. Ve yeniden başlatması için dikkatleri üzerine çekmesi dışında bir sebep yok.

Telefonunuzun güncelleme geçmişine bakmanızı öneririm. Eğer güncelleme yapıldıysa o tarihte zaten bir sorun yok.
Eğer telefonunuza harici uygulamalar (Google Play dışı) yükleyen birisi değilseniz, çok sık uygulama yüklemesi yapan birisi değilseniz ve en önemlisi cihazınız root'lu değilse endişelenmenize çok da gerek yok. Zira antivirüs de bir sonuca ulaşamamış.

Ayarlar'dan Erişilebilirlik'te izin verilen uygulamalari kontrol edin.

Şarj'da ısınmış olabilir. Veya belki de şarj 0'a inmiştir ve kapanıp yeniden açılmıştır. Uygulamadan emin değilim ama unutmuşsunuzdur belkide.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt