Normalde 1.000. Mbps internetim var. Routerımı stock Firmware yüklüyken Wi-Fi ile kullanınca veya OpenWrt yüklüyken kabloyla bağlanınca bu hızı tamamen alabiliyorum.
Routerımı daha iyi kişiselleştirebilmek için OpenWrt yükledim. Arayüzdeki firewall başlığı üzerinden software Flow offloading ve hardware Flow offloading ayarlarını da etkinleştirdim. Ancak bu ayarları etkinleştirmeme rağmen 1.000 Mbps internet paketim olmasına ve stock Firmware ile Wi-Fi üzerinden 900 Mbps'i geçen hızları alabilmeme rağmen sanki yazılımın koymuş olduğu bir limit varmış gibi OpenWrt ile Wi-Fi hız testi yaptığımda sonuç 400 Mbps'yi asla geçmiyor. Kabloyla bağlandığımda OpenWrt ile de 900 Mbps üstü hızlar alıyorum.
Bunun sebebi nedir ve nasıl çözebilirim?
Routerımın modeli: ASUS RT-AX1800U
Maalesef ayarlar tam dediğiniz gibi olmasına rağmen işe yaramıyor.Network -> firewall -> Software flow offloading aktifleştirip "Save & Apply" yapın. Sorun çözülmezse Hardware flow offloading'i de aktifleştirip öyle deneyin.
Hiçbiri olmazsa hepsi aktifken; network -> ınterfaces -> global network options -> packet steering aktifleştirin.
Maalesef ayarlar tam dediğiniz gibi olmasına rağmen işe yaramıyor.
Zaten hem 2.4 GHz hem de 5 GHz kanalları aktif ve ikisinde de aynı SSID, şifre ve şifre protokolü ayarlı şu an.2.4 ve 5 GHz kanalların ikisini de aktifleştirip aynı SSID, şifre ve şifre protokolüyle ayarlayıp dener misiniz?
Bu marka routerlar genelde kendi stok yazılımlarında kendine ait ama patentsiz bazı fonksiyonlar(mesela TP-Link'te Smart connect) kullanıyolar Wi-Fi'ı daha etkili biçimde dağıtmak için... OpenWrt'de büyük ihtimal bu fonksiyonlar entegre edilmiyor. Bu sebeple antenlerden maksimum etki sağlanılamıyor. Başka bir çözüm olarak Access Point tercih edebilirsiniz.