Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

roaccat

Uzman
Merhaba, ASUS RT-AX53U modelinde OpenWrt 24.10.0 versiyonunu kullanıyorum. /opt/zapret/config dosyasında.

Kod:
NFQWS_OPT="--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=3 --dpi-desync-split-pos=1"

Şeklinde kullanım gerçekleştirdiğimde Discord'un masaüstü uygulaması dahil tüm yasaklı sitelere girebiliyorum. Mobil üstünden Getir uygulamasına giriş yaptığımda katiyen giremiyorum, WeTransfer sitesinde hata alıyorum dosya yüklerken.

Kod:
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=3

Kullanırsam eğer girebiliyorum ve dosya yükleyebiliyorum ama bu sefer de Discord'un masaüstü uygulaması ve birçok yasaklı siteye giremiyorum.

Kod:
--hostlist-exclude

İle de denedim fakat yine işe yaramadı. İnternet servis sağlayıcım Superonline. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Çözüm
Ben superonline'da bu argümanı bulmuştum. İsterseniz deneyin.

--dpi-desync=fake --dpi-desync-fooling=m5sig
Bunu da denedim fakat işe yaramadı, teşekkür ederim.

Kod:
NFQWS_OPT="--dpi-desync=fake --dpi-desync-fooling=md5sig --dpi-desync-ttl=3"

Bunun ile birçok sitedeki sorun çözüldü. Hem yasaklı sitelere erişebiliyorum hem Discord masaüstü uygulaması çalışıyor hem de Getir vb. gibi uygulamalara girişte problem yaşamıyorum.

Superonline aboneleri için bunu denemelerini öneriyorum, iyi sosyaller.
Hangisini kullanıyorsunuz? Sadece dns yetmiyor başka bir işlem de yapmak lazım diye düşünüyorum. Benim gigafiber. Eski telekom altyapısında sıkıntı yoktu. Sonradan devre numaram değişti sıkıntı başladı sonra gigafibere geçtim yine aynen devam etti.

Hangisini kullanıyorsunuz? Sadece dns yetmiyor başka bir işlem de yapmak lazım diye düşünüyorum. Benim gigafiber. Eski telekom altyapısında sıkıntı yoktu. Sonradan devre numaram değişti sıkıntı başladı sonra gigafibere geçtim yine aynen devam etti.
Genel bilgi TurkNet'in DPI uygulamadığı yönünde. Sadece DNS değiştirip denedin ve başarılı olmadı mı?

Genel bilgi TurkNet'in DPI uygulamadığı yönünde. Sadece DNS değiştirip denedin ve başarılı olmadı mı?
HTTPS DNS Proxy kurup cloudflare ve google ekledim. Openwrt de başka nasıl yapabilirim?

Yeni konu açtım.

Son düzenleme:
@roaccat,

Hocam selamlar, yaklaşık 1 saat önce güncelleme getirdi sansüronline. Zapret güncelledim girdim ancak yasaklı sitelerde tıkanıyor şu an. Sizde bir değişiklik var mı mevcut ayarda?

@roaccat,

Hocam selamlar, yaklaşık 1 saat önce güncelleme getirdi sansüronline. Zapret güncelledim girdim ancak yasaklı sitelerde tıkanıyor şu an. Sizde bir değişiklik var mı mevcut ayarda?

Sanırım MAC adresi ile ilgili güncelleme gelmiş bende klonlu değildi sansüronline router'ından klonladıktan sonra internete çıkabildim.

Sanırım MAC adresi ile ilgili güncelleme gelmiş bende klonlu değildi sansüronline router'ından klonladıktan sonra internete çıkabildim.
Hocam bölgemde henüz bir planlı internet kesintisi yapılmadı. Mevcut ayarlarıma hala sorunsuzca kullanabiliyorum. Eğer bir şey olursa sizi haberdar ederim.

Merhaba, ASUS RT-AX53U modelinde OpenWrt 24.10.0 versiyonunu kullanıyorum. /opt/zapret/config dosyasında.

Kod:
NFQWS_OPT="--dpi-desync=fakedsplit --dpi-desync-ttl=3 --dpi-desync-split-pos=1"

Şeklinde kullanım gerçekleştirdiğimde Discord'un masaüstü uygulaması dahil tüm yasaklı sitelere girebiliyorum. Mobil üstünden Getir uygulamasına giriş yaptığımda katiyen giremiyorum, WeTransfer sitesinde hata alıyorum dosya yüklerken.

Kod:
--dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=3

Kullanırsam eğer girebiliyorum ve dosya yükleyebiliyorum ama bu sefer de Discord'un masaüstü uygulaması ve birçok yasaklı siteye giremiyorum.

Kod:
--hostlist-exclude

İle de denedim fakat yine işe yaramadı. İnternet servis sağlayıcım Superonline. Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?

Üstadım merhabalar, umarım iyisinizdir. Mesajınızı şimdi gördüm, bende Superonline Fiber 1000 MBit kullanıyorum. Asus Rog Rapture Axe 16000 router'ım var, bu zapreti yüklemek istiyorumda. Merak ettiğim bir husus, vermiş olduğunuz ayarlarda herhangi bir alan adı girmeden aynı Windows'taki GoodByeDPI'da çalıştırdığımız dosya gibi, tüm engelleri aşıyormu ilave bir konfigürasyon yapmadan? Onu merak ettim. Ben dün B4 isimli bir uygulama yükledim router'a, maalesef aşamadım sorunu, sayfalar tam yüklenmiyor vs. gibi sorunlar çıktı. Bu sebepten Zapret yüklemek istiyorum. Dediğim gibi herhangi bir ilave ayar yapmadan aşabiliyormuyuz verdiğiniz strateji ile?

Üstadım merhabalar, umarım iyisinizdir. Mesajınızı şimdi gördüm, bende Superonline Fiber 1000 MBit kullanıyorum. Asus Rog Rapture Axe 16000 router'ım var, bu zapreti yüklemek istiyorumda. Merak ettiğim bir husus, vermiş olduğunuz ayarlarda herhangi bir alan adı girmeden aynı Windows'taki GoodByeDPI'da çalıştırdığımız dosya gibi, tüm engelleri aşıyormu ilave bir konfigürasyon yapmadan? Onu merak ettim. Ben dün B4 isimli bir uygulama yükledim router'a, maalesef aşamadım sorunu, sayfalar tam yüklenmiyor vs. gibi sorunlar çıktı. Bu sebepten Zapret yüklemek istiyorum. Dediğim gibi herhangi bir ilave ayar yapmadan aşabiliyormuyuz verdiğiniz strateji ile?
Hocam merhabalar, @roaccat üstadın verdiği strateji hala çalışmakta. Zapret kurulumunu yapın zapret ayarlar kısmını açtığında NFQWS sayfasını göreceksin yan sekmede oraya girip alttaki table kısmındaki stratejileri silip sadece üstadın paylaştığı startejiyi yapıştırıp kaydedin. Ayrıca firewall ayarınızıda hardware tutmanızı tavsiye ederim. İyi forumlar.

Merhabalar hocam, teşekkür ederim umarım sizlerde iyisinizdir. Zapret'de ayar yaptığımız tek bir yer var oradan gerekli düzenlemeyi yaptığınızda ve sonrasında seçtiğiniz bir DNS adresini (Bunun için DnsJumper programı ile en verimli dns sizin için hangisi olur bakabilirsiniz benim bulunduğum lokasyonda NextDNS çok iyiydi bende ondan dolayı bunu tercih ettim.) modeme ayarladığınızda ağınızdaki tüm cihazlarda ekstra hiçbir konfigürasyon yapmadan kullanabiliyorsunuz.

Hocam merhabalar, @roaccat üstadın verdiği strateji hala çalışmakta. Zapret kurulumunu yapın zapret ayarlar kısmını açtığında NFQWS sayfasını göreceksin yan sekmede oraya girip alttaki table kısmındaki stratejileri silip sadece üstadın paylaştığı startejiyi yapıştırıp kaydedin. Ayrıca firewall ayarınızıda hardware tutmanızı tavsiye ederim. İyi forumlar.
@Ozqur35 hocamın dediği gibi NFQWS ayarını doğru şekilde yapmazsanız yasaklar kalkmayabilir veyahut kalksa dahi sitelerde sizin bahsettiğiniz gibi sayfaların tam yüklenmemesi vb. sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Aslında bu iş için en sağlıklısı zapret ile birlikte gelen blockcheck.sh dosyasını çalıştırıp orada sizin için en uygun ayarlar hangisi bunu bulmak lakin Superonline için aşağıdaki ayar çok düzgün çalışıyor benim sistemimde keza @Ozqur35 hocamda da çalışmış.
Kod:
NFQWS_OPT="--dpi-desync=fake --dpi-desync-fooling=md5sig --dpi-desync-ttl=5"