Merhaba,
Opera'yı her açtığımda YouTube'da video izlediğimde vs yoğun sekmeler arası geçiş yaptığımda 5-6 saniye siyah ekran geliyor ve düzeliyor arada yetersiz bellek diye uyarı alıyorum. Görev Yöneticisi'nden baktığımda Opera'nın biraz fazla RAM kullandığını gördüm eklenti olarak sadece uBlock kullanıyorum başka hiçbir eklenti kullanmıyorum bu neden kaynaklanabilir?
Merhaba,
Opera GX'in fazla RAM kullanması ve siyah ekran sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Opera’yı Güncelleyin:
- Opera’nın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
- Menü > Güncelle ve güvenlik > Güncellemeleri kontrol et kısmını kontrol edin.
2.
Önbelleği Temizleyin:
- Menü > Ayarlar > Gelişmiş > Gizlilik ve güvenlik > Tarayıcı verilerini temizle seçeneğine gidin.
- "Önbelleğe alınan resimler ve dosyalar" seçeneğini işaretleyin ve temizleyin.
3.
Eklentileri Kontrol Edin:
- Yalnızca uBlock’u kullanıyorsanız, bu eklentiyi devre dışı bırakıp durumu kontrol edin.
- Menü > Diğer araçlar > Eklentiler kısmından eklentiyi devre dışı bırakabilirsiniz.
4.
Donanım Hızlandırmayı Kapatın:
- Menü > Ayarlar > Gelişmiş > Sistem bölümüne gidin.
- "Donanım hızlandırmasını kullan" seçeneğini devre dışı bırakın ve tarayıcıyı yeniden başlatın.
5.
Varlık Yönetimi:
- Opera GX’de yer alan Oyun Modu veya Bellek Limiti özelliklerini kullanarak RAM kullanımını sınırlayabilirsiniz.
- Menü > GX Kontrolü > Bellek Limiti’ni ayarlayın.
6.
Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızda gereksiz uygulamaları kapatın veya kaynak tüketen başka uygulamalara yönelik görev yöneticisinden kontrol yapın.
7.
Tarayıcıyı Sıfırlayın:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Opera’yı sıfırlayabilirsiniz.
- Menü > Ayarlar > Gelişmiş > Sıfırla bölümünden "Ayarlara varsayılan değerlerini geri yükle" seçeneğine tıklayın.
Bu adımları izleyerek Opera GX’in RAM kullanımını düşürebilir ve siyah ekran problemini çözebilirsiniz.