Kanuni dönemin devlet adamları dünyanın siyasi şartları ve babasının kendine hazırladığı imkanı sayesinde o dönem altın çağ olmuştur kanuninin öyle bir olay yok.

Yavuz Osmanlı'da mezhepçiliği başlatan adamdır.

Fatih İstanbul'u fethetmesinde bir olağanüstülük yok, kim onun sarayda aldığı eğitimi alsa o da fethederdi.

Daha kendi içinde istikrarı sağlayamayan beylikler İstanbul'u fethetmek bir yana dursun büyük bir ihtimal batıdan veya doğudan gelen büyük bir güç tarafından haritadan silinecekti büyük bir ihtimalle. Bunlar arasında potansiyeli en yüksek olan karamanoğulları bile kuruldukları 1262 yılından ilk kez osmanlılarla savaştıkları 1362 yılına kadar 3-5 küçük şehir zapt etmek harici bir başarı gösterememiştir. Evet osmanlılar hatalı bir yönetim sergilemiş Anadolu'yu çöle çevirmiş türkleri hep askere alıp rumların zenginleşmesine sebep olmuştur. Lakin osmanlıların mirasını reddetmek Anadolu türklüğünün son 600 yılını yok saymak demektir. İstanbul'u fethetmenin kolaylığına gelince o dönem dünyanın en büyük gücünü yöneten ve gücünün zirvesinde olan II. Hüsrev bile İstanbul'u alamamıştır. Yani İstanbul'u fethetmek kolay bir iş değildi.

Kanuni dönemin devlet adamları dünyanın siyasi şartları ve babasının kendine hazırladığı imkanı sayesinde o dönem altın çağ olmuştur kanuninin öyle bir olay yok.

Yavuz Osmanlı'da mezhepçiliği başlatan adamdır.

Fatih İstanbul'u fethetmesinde bir olağanüstülük yok, kim onun sarayda aldığı eğitimi alsa o da fethederdi.
Gören sanacak İstanbul'u 21 kez fethetmiş. Sen ne anlatıyorsun yahu Hasan? İstanbul tarihte kaç kez kuşatılmış senin zikrin var mı? Kuşatan topluluklar da öyle serseriler, ağalar falan değildi. Güçlü topluluklardı. Onlar eğitim almadılar mı?

Gören sanacak İstanbul'u 21 kez fethetmiş. Sen ne anlatıyorsun yahu Hasan?
Hasan kim 😀
İstanbul tarihte kaç kez kuşatılmış senin zikrin var mı? Kuşatan topluluklar da öyle serseriler, ağalar falan değildi. Güçlü topluluklardı. Onlar eğitim almadılar mı?
Önceki şartlarla bizim şartlarımız bir değil. Biz karşı tarafın en zayıf anında kuşatma yaptık.

Tamam HSsn dostum. Sana Konstatinopolün ile başarılar.

Senin ecdadın Osmanlı da köleydi dostum. Tarım yapıp askere giden fakir bir köylüydü tüm Türkler böyleydi.

Ama eğer Rum, Ermeni, Yahudiysen sevebilirsin.😉

Not: Bu yorumda hakaret yoktur tarihi araştıran öğrenir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin ecdadın Osmanlı da köleydi dostum. Tarım yapıp askere giden fakir bir köylüydü tüm Türkler böyleydi.

Bir konu hakkında hiç bir şey bilmeden nasıl bu kadar kendine güvenerek bir şeyler uydurabilir ki bir insan?

Benim ecdadım bulunduğu topraklardan sürgün edildi de Osmanlı aldı, ne diyorsun sen? 13 senedir tarihle içli dışlıyım.