Öteki dünyaya inanmayan bir insan neden yaşar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3635
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    neden

3635

Becerikli
Makaleler
2
Ateistim ve her gün kendime bu soruyu soruyorum. Öteki dünyaya inanmıyorum yani bu da bu dünya saçmalıktan ibaret demek. Sonuç olarak yaptığım her şey benle birlikte yok olacak. Her şey o kadar anlamsız ki yaşama motivasyonu bulmakta güçlük çekiyorum. Kendi amacımızı kendimiz yaratmalıyız sözünü de saçmalık olarak görüyorum. Bu yaptığım kendimi kandırmaktan başka bir şey değil. Sorum teistlere değil Ateist ya da non-teist arkadaşlara. Neden intihar etmiyor ve yaşamaya devam ediyorsunuz. Benim bir Ateist olarak bu soruya cevabım yok.

Teist olup da aynı düşünceye kapılan çok insan var. Bence asıl sorun hayatta bir amacının kalmamış olması. Kendine bir uğraş bulacaksın ya da bir hedef koyacaksın.

Ne bileyim mesela bu on yıl içinde Mars'a gidebilecek miyiz? Bunu merak etmiyor musun?

Hocam bence nasıl olsa diğer dünya yok tüm eğlencemizi burada yaşayalım diye yaşıyorlar. Yada hayat boş p****** coş mantığı ile.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl senin bu dünyayı dolu dolu yaşaman lazım, çünkü bir daha bu dünyaya gelemeyeceksin. Müslüman'lar veya diğer ahiret inancına sahip kişiler öteki bir dünyaya gideceklerini düşündüğü için hayatlarını ibadete adamakta bir sakınca görmüyor. Ahiret incancı olmayan kişiler ise hayata sadece bir kere geleceklerini bildiği için ölmeden deneyimlemek istedikleri şeyleri rahatlıkla deneyebiliyor (Mesela İslama göre yasak olan Domuz eti, Alkollü İçki, Seks vs.).

Teist olsaydım bu tarz düşüncelere kapılmazdım. Sonuçta amacım önceden bana verilmiş oluyor ve yaptığım her davranışın karşılığını ölünce alacağımı biliyorum. Gayet sağlam bir motivasyon bence.
Uğraş bulmayı veya hedef koymayı denedim. Ama nihilizm öyle işledi ki damarlarıma boşa çabalama hissi peşimi bırakmıyor. Sonuçta mesela hedefimi gerçekleştirdim ve öldüm sonuçta ne oldu yok oldum. Peki ya hedefimi gerçekleştirmeden ölseydim ne olacaktı? Yine aynı şekilde yok olacaktım.
Hocam merak etmek isterdim ama bu hayatın saçmalık olduğunu değiştirmez. Marsa gitsek de hayat boş gitmesek de. Benim için bir şey fark etmiyor yani.

Dolu dolu yaşayan biriyle aynı şekilde sonlanması hayatımızın cevap bence. Dolu dolu yaşasamda aynı yok oluşa mahkumum. Yok olunca dolu dolu yaşamanın hiçbir anlamı kalmayacak

Ölmenin kaçışı yok zaten o yüzden önemli olan güzel yaşamak. Kötü yaşarsan son anlarında keşke güzel yaşasaydım dersin. Yani ölümü düşünmeyi bırak çünkü kaçınılmaz bir şey. Önemli olan güzel yaşamak.

Son anlarım sona erdiğinde hiçbir şey hissetmeyeceğim için bunun önemi yok. Hiçliğe karışıyorum sonuçta

Dolu dolu yaşayan biriyle aynı şekilde sonlanması hayatımızın cevap bence. Dolu dolu yaşasamda aynı yok oluşa mahkumum. Yok olunca dolu dolu yaşamanın hiçbir anlamı kalmayacak

Onurlu bir şekilde yok olmak var onursuz bir şekilde yok olmak var. Mesela kansere tedavi bulan biri olarak ölseydin senelerce insanlar senden bahsededip okul kitaplarında yer alırdın bazı çocukların idolü olurdun hatta. Hitler gibi masum insanları öldürdükten sonra siyanür yutup kafana sıkıp intihar etseydin kendi ülkende bile adın yasaklanırdı.

Son anlarım sona erdiğinde hiçbir şey hissetmeyeceğim için bunun önemi yok. Hiçliğe karışıyorum sonuçta
Tamam da 100 sene keyif içinde yasayabilirsin sonrasını görmeyeceksin zaten. Acı içinde iğrenç yasamak var muhteşem yaşamak var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…