Otomatik Düzeltme Kullanımı Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oreki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
9
Sevgili moderatör arkadaşlarım, dün açtığım konuda otomatik düzeltme kullandığınız için halihazırda doğru yazılan şeyler yanlış yazıldı. Kullanmayın...

Misal;

AX1600i --> AX1600I

Bir yerde de mV --> MV şeklinde yazılmış.

Doğru kullanımları soldaki gibi olduğu halde sağdakilere çevrilmiş. El ile yapılan bir şey değil, "Son düzenleyen: moderatör" yazmıyor çünkü.

Bir de paragraflar halinde yazmıştım, o paragrafları da otomatik birleştirmiş sıkışık sıkışık duruyorlar. Artık düzenleme şansım da yok. Lütfen kullanmayın şunu.

Pek çok arkadaşımız vardır bundan muzdarip olan, hatta konusu açılmış da olabilir. Kelime değişimi neyse de paragrafların birleştirilmesi çok sinir bozucu.

Veya başka bir şeyden mi kaynaklı? Öyle ise aydınlatırsanız sevinirim.

Artı 38 Eksi
2023'de yazmıştım 2023'te diye düzeltilmişti. Senin de bu mesajında Türkçe karakter yok düzeltme gelebilir.

Türkçemizi hepimiz seviyoruz ama bu kadar üstüne gidilmesi ve katı olunması gerekli mi acaba.

@Yonga

Turkce karakter kullanimi zorunlu degil. Olsa bile kimse duzeltmek icin ugrasmazdi.

Türkçemizi hepimiz seviyoruz ama bu kadar üstüne gidilmesi ve katı olunması gerekli mi acaba?

Artik is otomatige bagladi. Neredeyse kimse cumlenin duzgun olmasi icin ugrasmiyor, duzeltmis gibi gorunmek icin oto duzeltme kullaniyor.

2023'de yazmıştım, 2023'te diye düzeltilmişti.

Bu düzeltme yerinde olmuş fikrimce. Düzeltmeyi yerinde buldum sadece, uyarıldıysanız ona yorumum yok.

Türkçemizi hepimiz seviyoruz ama bu kadar üstüne gidilmesi ve katı olunması gerekli mi acaba?

Doğru kullanıma özen gösterilmeli tabii ki, hoş bir durum. Uyarı/ceza tarafında: Bir mesajda fazla hata yapılmışsa üye, bilinçlendirmek amacıyla uyarılabilir. Onun dışında çok yorumum yok.

Konuyu 2B kişi görmüş ve 40 oyu var, ama yönetimden kimse bir şey yazmamış.
Bu konuya da aynı şekilde, 2 ay önce açılmış neredeyse 40 oy var:
Bir şey yazılmamış, gözden kaçmış olabilir diyeceğim ama konu belli aralıklarla hortlamış da. Gözden kaçmamış yani, kullanıcının bu yapıcı önerisine herhangi bir dönüş yapılmamış. O zamanlar forum ilk aşamalarında olduğu için daha önemli öncelikler olduğu doğru ancak sonrasında da hiçbir dönüş yapılmamasını doğru bulmadım, saçma önerilere dönüş olmamasını anlarım ama bu cevapsız kalmamalıydı en azından.
Aynı konuyu ben de açtım şimdiden 30 a yakın oy var, bakalım ne olacak.

1-2 açtığım konuda resimler sağa sola kaymıştı bundanmış o zaman. Bir de o kadar konu oluştur, sonra düzeltmek için uğraş. Pek ellemedim sonra.

İşte o yüzden eğer ki moderatör arkadaşlar illaki "Düzelt" özelliğini kullanmak istiyorsa 45 tane olumlu oy almış konuyla alakalı öneriyi uygulayacaklar ki çoğunlukla hatalar azalsın.

Bence de buna bir el atılmalı. Bu yüzden bir inceleme yazısında istemediğim şekilde yazılan şeyler bile çıkmıştı.

Başlığa kocaman "otomatik düzeltme yapmayın" yazıyorum ben artık. Metine bir göz atıp, başlığı düzeltip onaylıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…