Rehber Oyun geliştirmeye nasıl başlanır?

Başlığı ciddiye alırsak, oyun geliştirmeye plan, taslak, takvim yaparak başlanmalı; bu işte en zor şey mentaldir. 6 yıldır sektörün içindeyim, 0 bilgi ile başlamıştım ve o zaman yapay zeka yoktu. Birçok kez bunalıp projeyi bıraktığım oldu ama sonradan istek gelince devam ettim. Size en büyük tavsiyem, eğer tek kişiyseniz projeleriniz çok küçük çaplı olsun. Sakın "her şeyi kendim yaparım" tribine girmeyin. "Her şeyi öğrenirim" kafasında da görmeyin; yok öyle bir dünya. Modellemeci olup ayrıca kodlama öğrenemezsiniz, bu kendinize eziyet olur. Yapay zekadan destek almak önemli ama bunun dozu var. Projeyi komple ona emanet edip onun sizi yönlendirmesine izin verirseniz hiçbir şey öğrenemezsiniz ve proje patlar. O yüzden her şeyi planlı programlı şekilde belirleyip yapay zeka kullanmalısınız; onu araç olarak kullanmalısınız.

Oyun sektörü çok belirsiz. Artık 24 saat 100 bin anlık oyuncuya sahip oyun, ertesi gün 700'lere düşüyor. Bu zamanlar meta olan oyunlar co-op oyunlar, biliyorsunuzdur. Mecha Chameleon oyunu 50 milyon satışı geçti ve emin olun bu oyunun teknik tarafı hiç zor değil; sadece fikri bulan kişi sayesinde bu oyun tuttu. Oyunun kodları, modelleri çok basit ama işte fikir çok kaliteli ve şanslı çocuk tek kişi geliştirmiş. Bu tarz oyunlar insanlara ilham veriyor. Oyun geliştirmek istiyorsanız öğrenme aşamasında diğer oyunlardan özenin, sıkıntı yok ama Steam'e oyun koyma hedefi olduğu zaman o zaman özgün içerik önemli; daha önce popüler oyuna benzer oyunlar çıkaracaksınız, bana kalırsa zaman kaybı ve emeklerinize yazık olur.

Konuyu açan arkadaşa da ufak eleştiri yapayım. Kullanılacak ekran kartı kesinlikle NVIDIA olmalı, bunu belirtmemişsin; Blender'da NVIDIA olmadan modelleme yapmak işkence. Oyun sektöründe olan birisisin ama neden NVIDIA? diye konu açmışsın geçen, kendinle çelişiyorsun bence bu konuyla o konuyu karşılaştırınca. Bu sektördeki herkes bilir ki NVIDIA kart iş için kullanıyorsan zamandan büyük tasarruf sağlıyor ve teknolojileri projene yardımcı oluyor. Bu sebepten işte NVIDIA kullanıyoruz, ekran kartını alırken oyun geliştirme fikri yoktu kafamda, oyun oynuyordum, sonradan bu işlere merak sardım ve hiç ekstra para ödemeden bu işe girdim. O yüzden birisi konu açtığı zaman bunları da göz önüne alarak öneri yapmanızı tavsiye ederim; insanların fikirleri değişebilir.

Son düzenleme:

Dokümantasyon olarak Unity çok iyi. Giriş seviyesi için çoğu kişiye ben ilk başta Unity'i öneriyorum.

Ses tasarımı kısmı için sadece ses alınabilecek siteleri yazmışsın. Programlardan hiç bahsetmemişsin.

Reaper ses düzenleme konusunda tavsiye edebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…