Fedora olabilir. Ben memnunum. Ama Nvidia ile nasıldır bilemem.
Detaylar
Kim cevapladı?Kötü.Fedora olabilir. Ben memnunum. Ama Nvidia ile nasıldır bilemem.
Wayland veya X11 fark etmeksizin mi?
Wayland denedim sadece. GNOME'la. X11'i denemedim.
Genelde XWayland oturumu olur Gnome'da. Yaklaşık Gnome 42'den beri böyleydir ama Fedora'da hiç kontrol etmedim.
Sorunsuz bir dağıtım açısından kesinlikle Mint öneririm çünkü çoğu dağıtıma kıyasla stabil ve güncel. Sürücüleri kurman da oldukça kolay. Ayrıca Steam, Proton ve Wine desteği de var. Arch tabanlı dağıtımlar kadar hızlı güncelleme almasa da yeterince stabil ve güncel paketlere sahip. Ayrıca anladığım kadarıyla terminal kullanmaya pek sıcak bakmıyorsun, öyleyse Arch tabanlı dağıtımlardan direkt olarak vazgeçmen gerekiyor.Merhaba,
Linux’ta oyun oynamak için en iyi dağıtımı arıyorum. Steam Deck sahibiyim ve yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. SteamOS deneyimim sayesinde Linux’a ısındım ve artık dizüstü ile masaüstü bilgisayarıma da Linux kurmak istiyorum.
İstediğim şey, Steam Deck’te olduğu gibi sorunsuz bir oyun deneyimi. Terminal üzerinden sürekli ayarlar yapmak yerine oyunu indirip başlatmak ve sorunsuz çalışmasını istiyorum.
Benim için önemli olan noktalar:
Şimdiye kadar CachyOS, PikaOS, Nobara, EndeavourOS, Garuda ve Bazzite gibi dağıtımları inceledim ancak hangisinin en iyisi olduğuna karar veremedim.
- Steam Proton, Lutris ve Wine desteği
- Oyunlar için optimize edilmiş sürücüler ve performans
- Mümkün olduğunca az terminal kullanımı
- (Opsiyonel) Android uygulama desteği güzel olur ama şart değil
Sizin deneyimleriniz ve önerileriniz neler? Oyun performansı ve sürücü desteği açısından en iyi Linux dağıtımı hangisi olur?
Teşekkürler, iyi günler dilerim!
SteamOS da Arch tabanlı, neden onu es geçmiyorsun onu da söyleyeyim. SteamOS immutable bir dağıtım, ayrıca oyunlar için özellikle optimize edilmiş bir dağıtım. NVIDIA desteği yok diye biliyorum ama maalesef.
- Makaleler
- 1
Mint'in guncel olduguna emin miyiz?Sorunsuz bir dağıtım açısından kesinlikle Mint öneririm çünkü çoğu dağıtıma kıyasla stabil ve güncel. Sürücüleri kurman da oldukça kolay. Ayrıca Steam, Proton ve Wine desteği de var. Arch tabanlı dağıtımlar kadar hızlı güncelleme almasa da yeterince stabil ve güncel paketlere sahip. Ayrıca anladığım kadarıyla terminal kullanmaya pek sıcak bakmıyorsun, öyleyse Arch tabanlı dağıtımlardan direkt olarak vazgeçmen gerekiyor.
SteamOS da Arch tabanlı, neden onu es geçmiyorsun onu da söyleyeyim. SteamOS immutable bir dağıtım, ayrıca oyunlar için özellikle optimize edilmiş bir dağıtım. NVIDIA desteği yok diye biliyorum ama maalesef.
Edge sürümü var hocam. Azıcık sayılır.
Ubuntu LTS tabanlı değil mi güncel değil.
- Makaleler
- 14
Nvidia ekran kartının en iyi Pop!_OS'da çalıştığını gördüm. Onun dışında Linux Mint iyi tercih olacaktır.