Biraz sohbet-tartışma amacıyla açtım bu konuyu. Sizce oyun oynamak zaman kaybı mı? Kimisi kısıtlı olan ömürde dışarıda gezmek, hobilerle ilgilenmek yerine oyun oynamayı vakit kaybı olarak buluyor.
Sürekli oynuyorsan, günde 5-6 saat evet zaman kaybı; 5 saatini çöp ediyorsun. Ha, 1-2 saat normaldir fakat üstü zaman kaybı.

Ha, benim düşüncem; eğer tüm gününü oyun oynayarak geçiren bir insansanız kendinizi düzeltin, normal bir durum değil.

Son düzenleme:
Eğer günde 12 saat hayatsız gibi oyun oynanmıyorsa zararı olmaz bence, insanın kafa dağıtmaya ihtiyacı oluyor.

Biraz sohbet-tartışma amacıyla açtım bu konuyu. Sizce oyun oynamak zaman kaybı mı? Kimisi kısıtlı olan ömürde dışarıda gezmek, hobilerle ilgilenmek yerine oyun oynamayı vakit kaybı olarak buluyor.
Şimdi ne oynadığına ve niçin oynadığına bağlı değişir. Şöyle açıklayayım boş vakitlerinde oynadığın oyunlar sana tecrübe katıyor ki en iyi örneklerinden üst segment oyunlar her ne kadar bugları ve tekrarlamaları açısından eleştirilse de oyunlar hiç görmediğin ve düşünmediğin atmosferleri oluşturarak zihinsel gelişime katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Filmler sadece izlemekle kısıtlı iken oyunlar ise interaktif becerilerini geliştirmeye katkıda bulunuyor.

Oyun oynamak kadar ucuza yapılabilen az aktivite vardır. Özellikle rekabetçi oyunları seven biriysen, bir kez alıyorsun ve neredeyse sonsuza kadar oynayabiliyorsun. Dışarıda en basitinden kahve bile içsen, kimisine göre ciddi miktarlar harcıyorsun; üstelik keyfi ya kısıtlı oluyor ya da hiç olmuyor. Oyunlar, bir noktada neredeyse bedava fiyatına mutluluk verebilen; kısa süre de olsa insanı hayattan koparıp, hayatındaki kötü durumlara karşı sabır veren nadir şeylerden birisidir.

Kiminin sevdiği şey oyun oynamaktır, kimininki bir konsere gitmektir. İnsanlarla kendinizi kıyaslamayı bırakmalısınız; çünkü herkesin tercihleri ve zevkleri çok farklıdır. Ancak her etkinliği, elinizden geliyorsa en az bir kez denemek gerekir. Bu şekilde o etkinliği sevip sevmeyeceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. O yüzden her şeyden tamamen uzak kalmamak önemli. Kendini tanıyarak belirli bir yaşa geldiysen zaten aktif olarak yapmayı sevdiğin şeyleri bırakmak istemiyorsun.