dida12

Becerikli
Merhaba. TurkNet kullanıcısıyım. Evimde minik bir bela var, sürekli oyun oynuyor. Fakat interneti tamamen kapatmam söz konusu değil. Steam, Epic vb. site ve uygulamalara PC üzerinden erişmesini engellemek istiyorum.

Güvenli internet ayarlarından bunu engelleyebilirim ancak VPN/DNS kullanarak bu engeli kolaylıkla aşabilir. Hiçbir VPN veya DNS’in aşamayacağı şekilde bu engellemeyi nasıl yapabilirim?

Bilgisayara erişimim yok, sadece modeme ve TurkNet aboneliğine erişimim var.

Ağ cihazı tarafından yapılan bloklar aşılabilir. Böyle bir şey yapmak istiyorsanız tek tek cihazlar üzerinden ebeveyn kontrolü ayarlarına bakmanızı tavsiye ederim.

Cihaza erişim olmadan da bunu yapamazsınız.

Merhaba. TurkNet kullanıcısıyım. Evimde minik bir bela var, sürekli oyun oynuyor. Fakat interneti tamamen kapatmam söz konusu değil. Steam, Epic vb. site ve uygulamalara PC üzerinden erişmesini engellemek istiyorum.

Güvenli internet ayarlarından bunu engelleyebilirim ancak VPN/DNS kullanarak bu engeli kolaylıkla aşabilir. Hiçbir VPN veya DNS’in aşamayacağı şekilde bu engellemeyi nasıl yapabilirim?

Bilgisayara erişimim yok, sadece modeme ve TurkNet aboneliğine erişimim var.
Modeminizde aile yönetimi benzeri bir uygulama varsa MAC adresine göre engelleyebilirsin.

Mesela;

Modeminizde aile yönetimi benzeri bir uygulama varsa MAC adresine göre engelleyebiliyorsunuz.
MAC addres spoof edilebilir.

Bunun üstesinden gelmek için modemi sadece onaylı MAC adreslerini kabul edicek şekilde whitelist ayarını açmak lazım. Bu da çok zahmetli bir iş çünkü evdeki her cihazı tek tek girmek gerekiyor.

MAC addres spoof edilebilir.

Bunun üstesinden gelmek için modemi sadece onaylı MAC adreslerini kabul edicek şekilde whitelist ayarını açmak lazım. Bu da çok zahmetli bir iş çünkü evdeki her cihazı tek tek girmek gerekiyor.
Minik diye bahsedilen arkadaşın MAC spoofing (basit ama minik arkadaşın bildiğini sanmıyorum) yapabileceğini düşünmüyorum.

Netlimiter ile uygulamalarin internete cikisini engelleyip Tray icon hider ile de simgesini gizleyebilirsiniz. Aslinda tamamen engellemek yerine cok asiri yavaslatmak daha iyi bir cozum. Engelleyince cozum ariyorlar ama kullanilmayacak kadar yavaslatinca sorunun internet baglantisinda oldugunu dusunuyorlar. Ya da Windows Firewall da engeller ama yonetmesi biraz daha zor tabii.

Minik diye bahsedilen arkadaşın MAC spoofing (basit ama minik arkadaşın bildiğini sanmıyorum) yapabileceğini düşünmüyorum.
Minik arkadaşın çok uğraşmasına gerek yok. Çoğu cihazda artık MAC Address Randomization standart olarak açık geliyor. Gizliliği öne çıkarmak için. iOS mesela. Windows'ta da zor değil bildiğim kadarıyla.

Modeminizde aile yönetimi benzeri bir uygulama varsa MAC adresine göre engelleyebilirsin.

Mesela;

MAC engelleme ayarı var benimde aklıma geldi fakat bu tamamen interneti kesiyor. Ders çalışması için internet gerekiyor. İnterneti tümüyle kesmek yerine sadece Steam, Epic girmesini engelleyebilsem yeterli.