6429

Çalışkan
Herkese merhaba, oyun ve işim gereği Adobe programlarını rahatça kullanabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. Ekran kartı olarak 4070 Ti Super düşünüyorum, işlemci ise i7-14700K. İşlemci hakkında birçok olumsuz yorum okudum, sizlerin de fikirlerini merak ediyorum. i7-14700K işlemci üzerine sistem toplamalı mıyım? Ya da alternatif olarak önereceğiniz bir şeyler var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 9 klasman 9000 serisi islemcilerin cikmasina 11 gunden az bir vakit kaldi. Bence onlari bekleyin.

4070 Ti kullandiginiz icin Intel Quick Sync avantaji gibi bir sey de elinizde olmayacagi icin Intel tarafini su anlik direkt goz ardi edebilirsiniz. Kendi cikarlari disinda hicbir seyi dusunmeyen, sadece 2 gunde neredeyse 10 dolar hisse degeri kaybeden ve iyi urun bile yapmayan bir firmaya para akitmaya gerek yok.

İş için 12400F bile yeterli olur. Oyun sizin için önemliyse 7800X3D ama sadece iş için yıllarca kullanacaksınız 14700K.
13. ve 14. nesil sıkıntılı diyorlar, 7900X'te bir seçenek.
High-tier 13 ve 14. nesil Intel işlemciler bozuk. AMD tarafına yönelin.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. 7900X adobe tarafında uzun yıllar rahatça işimi görür mü peki?

Şu anki Intel sorunlarından ötürü Ryzen çok daha mantıklı bir tercih oluyor. Bütçe de önemli sistem için ayrılan
Şu an için 85-90k gibi bir bütçe ayırdım hocam.

Ryzen 9 klasman 9000 serisi islemcilerin cikmasina 11 gunden az bir vakit kaldi. Bence onlari bekleyin.

4070 Ti kullandiginiz icin Intel Quick Sync avantaji gibi bir sey de elinizde olmayacagi icin Intel tarafini su anlik direkt goz ardi edebilirsiniz. Kendi cikarlari disinda hicbir seyi dusunmeyen, sadece 2 gunde neredeyse 10 dolar hisse degeri kaybeden ve iyi urun bile yapmayan bir firmaya para akitmaya gerek yok.
Yorumunuz için teşekkür ederim bir süre daha acele etmeyeceğim o yüzden takipte olacağım sağ olun. 🙂

9000x3D serisini bekleyin, 5000 serisiyle birlikte çıkacak sistemleri görmek çok daha mantıklı.