Ben de sizin gibi düşünüyordum ve forumda konu açmıştım. @Yonga hocamin tavsiyesiyle Construct 3 ile dil bilmeden bir şeyler denedim ve mantığı kavramaya calistim. Guzel bir oyun da yapmistim ama YKS oldugu icin biraktim oyun işini. Dil ogrenme konusunda bilgili degilim, hangisi ne ise yarar bilmem ama mantik icin Construct 3'ü tavsiye ederim.

Hocam aslında benim için fark etmez ama bilgisayardan başlamak benim için öncelikli kafam da ilk önce diğerlerine nazaran daha basit olan korku oyunu yapmayı düşünüyorum ve bu konu hakkında da elimde fikirlerim var peki hedeflerim doğrultusunda hangi motor üzerinden ilerlemeliyim?
Hic onceden dil bilginiz yoksa ve projenizi cidden ileride ust seviyelere cikarip, gelismis 3D seyler yapmayi dusunuyorsaniz Unity daha mantikli olabilir ANCAK boyle bir amaciniz yoksa veya onceden Python gibi dillerle hasir nesir olduysaniz, Godot da isinizi gorur ve fazlaya kacmamis olursunuz. Tabii Godot ile sonradan cok gelismis seyler yapmaya calisirsaniz eliniz kolunuz biraz baglaniyor.

Ornegin Buckshot Roulette oyunu buna guzel bir ornek. Godot kullaniyor ve o korkunc, garip havayi cizim stili ile birlestirince saf grafiksel kalite ve genel proje buyuklugu olarak muazzam bir oyun olmasa da o korkunc havayi iyi sekilde hissediyorsunuz. Tabii o oyunda cogu emek shader islerinde.

Dil bilginizi sorma sebebim de, Unity'de C# ile kod yaziyorsunuz. Godot'da ise GDScript adindaki bir dili kullaniyorsunuz. Python destegi de var ancak Godot icin direkt GDScript ogrenmek cok daha mantikli.

Bunun disinda 2D, ozellikle RPG oyun gibi seyler yapacaksaniz ustte onerilen Construct 3, bunun disinda RPGMaker ve GameMaker gibi seyler de baslangic seviyesi kisiler icin oldukca iyi. Tabii belirttigim gibi, RPG ve 2D bir oyun olmayacaksa bu motorlardan daha gelismis seyler dusunmelisiniz. Tabii bu motorlarin lisanslamalari ve gerektirdigi kodlama becerileri de yapabildiklerinizle dogru orantili.

Herkes en basit dille, yürümeden koşmayı önermiş. Ya durun bir.

"Oyun geliştirme veya yazılım yapacak kişiler mutlaka algoritma bilmesi gerekiyor. Aksi halde yaptığı iş bir cacığa benzemeyecek maalesef. Bir sorunda hemen pes edeceksiniz. O yüzden ilk gerçekle yüzleşmeniz lazım. Algoritmadan sonraki satırdan bahsedeceğim ama sadece tutorial’lere bakarak bir arpa yol alamazsınız. Dost acı söyler maalesef.

Şimdi sana algoritma nedir? Ondan en basit ve ilkel hali ile anlatayım. Algoritma, aslında sorunlara çözüm üretme veya daha iyi bir şekilde hatasız kodlama yapmanıza yardımcı olmaktadır. İlk olarak, bunu öğrenip adam gibi oyun yapmanın ilk adımını geçiyorsunuz."

Buradan başlayın, sonra kodlama dili ve oyun motoru seçersiniz.

Başlama diyenleri boşver. Onlar bir şey başaramamış insanlar. Öncelikle dostum, oyun yapmaya başlamak istiyorsan önce ne yapmak istediğine karar vereceksin. Yani "Ben nasıl bir oyun yapmak istiyorum?" diye kendine bir sor. Kendi sevdiğin oyun türlerini düşün, mesela platform mu yapacaksın, hikayeli mi olacak, mobil mi olacak?

Sonra işin teknik kısmı var. Kod bilmiyorsan sıkıntı yok, sürükle-bırak sistemleriyle (Unity'de Visual Scripting, Unreal'de Blueprint gibi) bir şeyler yapabilirsin. Ama "Ben cidden oyun geliştirici olacağım" diyorsan, en azından C# (Unity) ya da C++ (Unreal) öğrenmen lazım. Başlangıç için Unity daha kolaydır, aklında bulunsun.

Bunların yanında 2D mi yapacaksın, 3D mi yapacaksın ona da karar ver. Bence, önce 2D ile başla, kafan yanmasın. Godot öneririm, güzel bir motor, hafif ve öğrenmesi kolay.

Ve en önemlisi küçük başla. Diğer insanları görüp gaza gelme. Bir tane kutu zıplatan basit bir oyun yap, sonra ona level ekle, sonra bir mekanik ekle. Öyle öyle büyür.

Özetle:
  • Ne yapmak istediğine karar ver.
  • Unity ya da Godot gibi kolay bir motor seç.
  • Küçük projelerle başla.
  • Kod öğrenmeye üşenme, çünkü ilerde lazım olacak.
  • Sabırlı ol, oyun yapmak sabır işidir.
Polemiğe girmek istemezdim ama başlama diyenlerde haklı olabilir.

Hiç onceden dil bilginiz yoksa ve projenizi cidden ileride ust seviyelere çıkarıp, gelismis 3D seyler yapmayi dusunuyorsaniz Unity daha mantikli olabilir ancak boyle bir amaciniz yoksa veya onceden Python gibi dillerle hasir nesir olduysaniz, Godot da isinizi gorur ve fazlaya kacmamis olursunuz. Tabii Godot ile sonradan cok gelismis seyler yapmaya calisirsaniz eliniz kolunuz biraz baglaniyor.

Ornegin Buckshot Roulette oyunu buna guzel bir ornek. Godot kullaniyor ve o korkunc, garip havayi cizim stili ile birlestirince saf grafiksel kalite ve genel proje buyuklugu olarak muazzam bir oyun olmasa da o korkunc havayi iyi sekilde hissediyorsunuz. Tabii o oyunda cogu emek shader islerinde.

Dil bilginizi sorma sebebim de, Unity'de C# ile kod yaziyorsunuz. Godot'da ise GDScript adindaki bir dili kullaniyorsunuz. Python destegi de var ancak Godot icin direkt GDScript ogrenmek cok daha mantikli.

Bunun disinda 2D, ozellikle RPG oyun gibi seyler yapacaksaniz ustte onerilen construct 3, bunun disinda rpgmaker ve gamemaker gibi seyler de baslangic seviyesi kisiler icin oldukca iyi. Tabii belirttigim gibi, RPG ve 2D bir oyun olmayacaksa bu motorlardan daha gelismis seyler dusunmelisiniz. Tabii bu motorlarin lisanslamalari ve gerektirdigi kodlama becerileri de yapabildiklerinizle dogru orantili.

Biraz dil bilgim daha önce Python üzerinde çalışmıştım onun haricinde C# başlangıç seviyesinde biliyorum galiba Unity üzerinden yürümeyi düşünüyorum, anck basit olandan gitmek benim için daha iyi olabilir o yüzden Godot daha mantıklı bir seçenek direkt güm diye bir oyun yapamam bu konu hakkında biraz düşüneceğim teşekkür ederim.

Projenizin çapı ne durumda bilmiyorum ancak önereceğim ilk şey direkt kafanızdaki mutlak oyun'dan önce basit şeylerle başlayın. Ek olarak yaşadığınız x sorununun çözümü - veya oyuna eklemek istediğiniz x özelliği - için direkt x sorununu Google'da aratmayın, önce dokümantasyonlardan kendiniz somut bir şey çıkarmaya çalışın, kendi kendinize problem çözmeyi öğrenin.

Çünkü gittikçe yaşadığınız sorunlar daha da spesifikleşecek, başlangıçta yaşadığınız hataları bir Google sorgusuyla bulabilirken gelecekte bu daha da zorlaşacak, bu yüzden problem çözebilmek önemli.
Udemy'deki Unity kurslari genelde yillar once yapilmis, basmakalip cok bilgi iceren ve tekrar pisirilip pisirilip onunuze konulan kurslar oluyor, ozellikle Turk yapimi ise. Bu yuzden para kaybi olarak goruyorum, size de pek onermem.
Şu alıntıya inanılmaz katılıyorum.
İsmi lazım değil bir arkadaş vardı Udemy'de, hem After Effects, hem yatırım, hem SEO, hem Office ve hem de sosyal hayatla ilgili kursları vardı. Şimdi bu insandan bir tutku bekleyebilir misiniz?

Kendisinin zamanında 30₺'ye After Effects kursunu almak gibi bir hata yapmıştım. İnanılmaz robotik, "Arkadaşlar şu tuş şu işe yarar. Bu panelden şunları yapıyorsunuz."

Adobe programları için böyle basmakalıp kurslar daha da komik oluyor. Bir şeyi yapmanın daima birden fazla yolu vardır.

Son düzenleme:
Selam ben bir oyun geliştirmek istiyorum. Öncellikle mobilden başlayıp PC'ye geçmeyi düşünüyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Hangi dil hangi programları kullanmalıyım? Eğer önerdiğiniz hoca veya kurs varsa atabilirsiniz.
Eğer mobilden başlayacaksanız Unity öneririm. Ancak masaüstü için hazırlayacaksanız Unreal Engine 5 öğrenmenizi kesinlikle öneririm. Her konuda daha iyi.

Ben de oyun yapmak istiyorum. Ama maalesef buna dair hiçbir bilgim yok. Kodlamadan hiç anlamam. Yapmak istediğim oyun bir yürüme simülasyonu. Köyümde geçsin istiyorum.

Ben de oyun yapmak istiyorum. Ama maalesef buna dair hiçbir bilgim yok. Kodlamadan hiç anlamam. Yapmak istediğim oyun bir yürüme simülasyonu. Köyümde geçsin istiyorum.
Unreal Engine 5 öğrenin yapabilirsiniz. Assetleri internetten hazır eklersiniz yapacağınız tek şey Landscape'i köyünüze göre hazırlamak olacaktır. Kodlamaya gerek yok.