purelife99

Uzman
CPU kullanımı hiçbir oyunda %10u geçmiyor, hatta çoğu zaman %1 ila %6 seviyesinde. Bunun yüzünden oyunlarda FPS düşmesi yaşıyorum ve texturelar yüklenmiyor, GTA San Andreas gibi milattan kalma oyunda bile aynı sorunu yaşıyorum. İnternette gördüğüm her çözüm yöntemini denedim fakat hiçbiri sorunu çözmedi, PC'yi aldığım yere iade için yazdım ama kabul etmediler. Ne yapabilirim?

Ekran kartı RTX 4060
İşlemci Ryzen 5 5600

Geçmiş olsun öncelikle,
Bios güncel mi?
Ekran karti driverlaei güncel mi?
Windows güç planında Yüksem Performans seçili mi?
Oyunda çözünürlük düşürmeyi denediniz mi?

ilk basamak bu soruların yanıtlarını verebilir misiniz?

Geçmiş olsun öncelikle,
Bios güncel mi?
Ekran karti driverlaei güncel mi?
Windows güç planında Yüksem Performans seçili mi?
Oyunda çözünürlük düşürmeyi denediniz mi?

ilk basamak bu soruların yanıtlarını verebilir misiniz?
Teşekkürler
Bios güncel
Ekran kartı driverları güncel
Güç planı performansta
Çözünürlük düşürmeyi denedim.

İşlemci sıcaklığı kaça kadar çıkıyor?
Cinebench testinde max 55 dereceyi gördü, 77 watt çekti.
55 derece olması anormal değil mi ?

Son düzenleme:
Textureların yüklenmemesi CPU ile alakalı değil, GPU VRAM boyutu ile alakalı bir probelm. Ayrıca video ile belirtirsen daha fazla yardımcı olabiliriz.

Textureların yüklenmemesi CPU ile alakalı değil, GPU VRAM boyutu ile alakalı bir probelm. Ayrıca video ile belirtirsen daha fazla yardımcı olabiliriz.

Mesela önümdeki nesneler yürüdükçe yükleniyor gölgeleride dahil, bu olurkende ani bir dönüş falan yaptığımda FPS düşmesi oluyor. Ayrıca VRAM ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, GTA San Andreas da bile aynı sorun oluyor çünkü.

Nereden aldın sistemi? İade değil ama sonuçta bu ürünlerin garantisi devam ediyor. Yollarsın sorunu tespit ederler. Bir parçada sorun varsa değiştirirler.

Son düzenleme: