@dararan
Program ilk başlarda hiç çalışmıyor gibi bir şeydi güzel gelişti zamanla. Hatta perşembe günü 3X frame özelliği gelecek. 3 kat arttırma yani.

30 FPS bile alamıyorsa zaten açmasının bir mantığı yok. İnanılmaz bir giriş gecikmesi yaşar. Zaten ister FSR 3 olsun ister DLSS 3 olsun aynı şey olur bu teknolojide.

30 FPS bile alamıyorsa zaten açmasının bir mantığı yok. İnanılmaz bir giriş gecikmesi yaşar. Zaten ister FSR 3 olsun ister DLSS 3 olsun aynı şey olur bu teknolojide.
Ben ilk çıktığından beri RDR2'de FSR 3 FG modları kullanıyorum. Onlar DirectX API istediği için DirectX API kullanıyorum. Bu API'de FSR ve FG ayarları kapalıyken 28 FPS alıyorum, açınca 60 FPS oynuyorum ve gecikme de çok az. İlk modlarda çok oluyordu fakat artık olmuyor. Bu programda da olmazsa işime çok yarar.

Ben çalıştıramadım Rocket League'de 30FPS alıyorum bunu açınca 15'e düşüyor.

1717488318766.webp

Çalışma mantığını halen tam anlamış değilim. Düzgün çalışması için kaynak ayırın demişler. Adam 40 FPS alıyorsa onu 30 FPS'ye sabitleyip programı çalıştırıyor ve 60 FPS oluyor, burada kaynak o 10 FPS'lik GPU gücü. Peki ya 30 FPS bile alamıyorsa?
Saniyede 30 kare üretiyor ekran kartın, 30 karenin boşluklarına bir 30 kare daha ekliyor ve ikiye katlamış oluyor. 30 kare alamıyorsa zaten bu sistemden verim alamaz. 30 karede FG kullanmana rağmen o gecikmeyi ve ghostingi hissediyorsun. Bu sistem daha çok yüksek kare üretiminde iş görüyor.

Hocam DGPU harici ekran kartı mı oluyor?

Harici ekran kartını frame oluşturmak için kullanıp, iGPU ile görüntü output aldığımız için mi gecikme azalıyor?
Eğer minimum RTX 3050, 2070 veya üstü denginde bir AMD kartınız yoksa frame generation gecikmeye sebep olacaktır. İGPUlar da o seviyede değil.

Film ve Dizi izlerken acayip işe yarıyor. Oyunlarda pek kullanmıyorum ama dizi/film izlerken güzel gidiyor. Yakın bir tarihte 3X frame özelliği getirecekler.

Bazı görüntü kusurları ve doğal olarak gecikme var hali ile. İlk çıktığı zamanlar hiçbir işe yaramıyordu ama şimdi en azından bir işlevselliği var.

Hocam film/dizi için hangi ayarlar daha iyi, nasıl olmalı acaba?

Bu uygulamayı daha önce görmüştüm, ancak fake olduğunu düşündüğüm için çokta umursamamıştım.
Gerçekten işe yarıyor, fps iyi derecede artıyor ve akıcılık harika oluyor.

Not : Online oyunlarda ilk başta hafif bir gecikme var mış gibi gözükebilir ancak sonradan alışıyorsunuz.

Bu uygulamayı daha önce görmüştüm, ancak fake olduğunu düşündüğüm için çokta umursamamıştım.
Gerçekten işe yarıyor, fps iyi derecede artıyor ve akıcılık harika oluyor.

Not : Online oyunlarda ilk başta hafif bir gecikme var mış gibi gözükebilir ancak sonradan alışıyorsunuz.
Online oyunlarda yasaklama almanıza neden olmaz mı?