Valknut

Becerikli
Yer
Antalya
Esenlikler,

Dün oyun oynarken birden garip kasmalar olmaya başladı. Oyundan çıkıp tekrar girince görselde ki görüntülerle karşılaştım. Karanlık olarak açılıyor giderek yükleniyor gibi sonra normale dönüyor. Bazı oyunlarda ise GPU %80 civarı kullanılıyor. Bazı oyunlarda ise piksel piksel görüntü oluşuyor.
  • DDU ile driver silip yükledim işe yaramadı.
  • FurMark testi yaptım hiç sorun çıkartmadı.
  • VRAM testi yaptım orada da bir sorun çıkartmadı.
  • İşlemci, RAM ve ekran kartım undervolt yapılmış durumda sistem stabildi bir sorun yoktu. Sapphire Nitro+ 9070XT ekran kartım.

Dosya Ekleri

• God of War_2025.12.21-20.38.webp
    God of War_2025.12.21-20.38.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 132
  • Star Wars Jedi Survivor_2025.12.21-20.31_1.webp
    Star Wars Jedi Survivor_2025.12.21-20.31_1.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 131
  • Ekran görüntüsü 2025-12-21 210646.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 210646.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 103
  • Ekran görüntüsü 2025-12-21 214126.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 214126.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 155
Akşam hemen deneyeceğim. Yeni aldım kartı bir de iade süresi dolmadan deneyeceğim bakalım. Geri dönüş yapacağım mutlaka pek karşılaşılan bir durum değil gibi internnete bakmadığım yer kalmadı.

Overclock yaptığınız için sistem hata modunu zorla kapatıp çalışmaya devam ediyor olabilir. Bende 9070XT videolarında bunu görmüştüm. Varsayılan VRAM MHz ve clock değerlerinde sorun devam ediyor ise arızalı olmalı ihtimali var. Garantiye ya da değişime o zama yollarsınız. Her kart 2800'lerde sorunsuz çalışmayabilir. Kademeli olarak -50 şeklinde düşürün ya da default halde sorun var mı bir bakın bence önce.

Overclock yaptığınız için sistem hata modunu zorla kapatıp çalışmaya devam ediyor olabilir. Bende 9070XT videolarında bunu görmüştüm. Varsayılan VRAM MHz ve clock değerlerinde sorun devam ediyor ise arızalı olmalı ihtimali var. Garantiye ya da değişime o zama yollarsınız. Her kart 2800'lerde sorunsuz çalışmayabilir. Kademeli olarak -50 şeklinde düşürün ya da default halde sorun var mı bir bakın bence önce.
tamamdır hocam ama ilginç değil mi sorun bazı oyunlarda %80 çalıştığı oluyor.

Gereksiz her şeyi kapattınız mı? Hareketli duvar kâğıdı da dahil.
hepsini kapattım. shader cache yaptım. uv varsayılan yaptım. god of war da pikseller devam ediyor. starwars jedi survivor da başlangıçta etrafın karanlık olması ray tracing ten dolayı kapatınca düzeliyor açık olunca da biraz zaman geçince kendine geliyor. hogwarts oyununda ise nispeten daha iyi gpu tam kullanılıyor fps yüksek ama uzak yerler biraz hareket edince titreşip hareket ediyor gibi oluyor.

güncel driver bu: whql-amd-software-adrenalin-edition-25.12.1-win11-b

Hepsini kapattım. Shader cache yaptım. UV varsayılan yaptım. God of War da pikseller devam ediyor. Star Wars Jedi survivor da başlangıçta etrafın karanlık olması Ray Tracing'ten dolayı kapatınca düzeliyor açık olunca da biraz zaman geçince kendine geliyor. Hogwarts oyununda ise nispeten daha iyi GPU tam kullanılıyor FPS yüksek ama uzak yerler biraz hareket edince titreşip hareket ediyor gibi oluyor.

Güncel driver bu: WHQL-AMD Software Adrenalin-Edition-25.12.1-Windows 11-b

DDU ile driver silip tekrardan yüklemeyi denediniz mi? Valorant CS 2 tarzı oyunlarda da var mı böyle sorunlar.

hepsini kapattım. shader cache yaptım. uv varsayılan yaptım. god of war da pikseller devam ediyor. starwars jedi survivor da başlangıçta etrafın karanlık olması ray tracing ten dolayı kapatınca düzeliyor açık olunca da biraz zaman geçince kendine geliyor. hogwarts oyununda ise nispeten daha iyi gpu tam kullanılıyor fps yüksek ama uzak yerler biraz hareket edince titreşip hareket ediyor gibi oluyor.

güncel driver bu: whql-amd-software-adrenalin-edition-25.12.1-win11-b
Aygıt yöneticisinden baktığında sürücü tarihi ve sürümü olarak ne gözüküyor? Tam olarak şu ekran:
1766424218501.webp