Valknut

Becerikli
Yer
Antalya
Esenlikler,

Dün oyun oynarken birden garip kasmalar olmaya başladı. Oyundan çıkıp tekrar girince görselde ki görüntülerle karşılaştım. Karanlık olarak açılıyor giderek yükleniyor gibi sonra normale dönüyor. Bazı oyunlarda ise GPU %80 civarı kullanılıyor. Bazı oyunlarda ise piksel piksel görüntü oluşuyor.
  • DDU ile driver silip yükledim işe yaramadı.
  • FurMark testi yaptım hiç sorun çıkartmadı.
  • VRAM testi yaptım orada da bir sorun çıkartmadı.
  • İşlemci, RAM ve ekran kartım undervolt yapılmış durumda sistem stabildi bir sorun yoktu. Sapphire Nitro+ 9070XT ekran kartım.

Dosya Ekleri

• God of War_2025.12.21-20.38.webp
    God of War_2025.12.21-20.38.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 132
  • Star Wars Jedi Survivor_2025.12.21-20.31_1.webp
    Star Wars Jedi Survivor_2025.12.21-20.31_1.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 131
  • Ekran görüntüsü 2025-12-21 210646.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 210646.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 103
  • Ekran görüntüsü 2025-12-21 214126.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-21 214126.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 155
@Rhakios,

DDU ile driver silip tekrardan yüklemeyi denediniz mi? Valorant CS 2 tarzı oyunlarda da var mı böyle sorunlar.

Dün DDU ile silip bu versiyonu kurmuştum.

Overclock yaptığınız için sistem hata modunu zorla kapatıp çalışmaya devam ediyor olabilir. Bende 9070XT videolarında bunu görmüştüm. Varsayılan VRAM MHz ve clock değerlerinde sorun devam ediyor ise arızalı olmalı ihtimali var. Garantiye ya da değişime o zama yollarsınız. Her kart 2800'lerde sorunsuz çalışmayabilir. Kademeli olarak -50 şeklinde düşürün ya da default halde sorun var mı bir bakın bence önce.

Bu arkadaşın dediği gibi olabilir mi peki? Sanki bir yerde hata var ve sistem ona takılıyor gibi geliyor.

Dosya Ekleri

• unknown_2025.12.22-20.40.webp
    unknown_2025.12.22-20.40.webp
    722,1 KB · Görüntüleme: 43
BIOS'u da varsayılan ayarlara getirin bence. Ekran kartına yapılan tüm uv/oc ayarları da varsayılan olsun. VRAM'ler de varsayılan ayarlarda olsun.

Ekran kartı sürücülerinden bahsetmişsiniz ama AMD Chipset sürücüleriniz de güncel mi acaba? Eğer değilse mutlaka Chipset sürücülerini de güncelleyin. Sorun buradan da kaynaklanıyor olabilir.

BIOS'u da varsayılan ayarlara getirin bence. Ekran kartına yapılan tüm uv/oc ayarları da varsayılan olsun. VRAM'ler de varsayılan ayarlarda olsun.

Ekran kartı sürücülerinden bahsetmişsiniz ama AMD Chipset sürücüleriniz de güncel mi acaba? Eğer değilse mutlaka Chipset sürücülerini de güncelleyin. Sorun buradan da kaynaklanıyor olabilir.
güncel hocam hepsi yapıldı. uv/oc hepsi geri alındı.

Amd uygulaması üzerinden varsayılan değerlere getirdiniz mi? Overclock veya undervolt ayarlarını silerek ?
yaptım.

En güncel testler bunlar sorun hala devam ediyor. Temiz kurulum yapmak sizce yazılımsal sorunu çözüp normale döndürür mü?

Dosya Ekleri

• unknown_2025.12.22-21.46.webp
    unknown_2025.12.22-21.46.webp
    4,1 MB · Görüntüleme: 27
  • FurMark_2025.12.22-21.28.webp
    FurMark_2025.12.22-21.28.webp
    5,4 MB · Görüntüleme: 43
En güncel testler bunlar sorun hala devam ediyor. Temiz kurulum yapmak sizce yazılımsal sorunu çözüp normale döndürür mü?
Checked değerleri ve sıcaklıklar iyi duruyor. Son kez ddu kullanıp temizleyin. Eski bir sürücü kurun Manuel şekilde. En yenisini kurmayın. Eylül ekim ayındaki sürücüleri tercih etmenizi öneririm.

Checked değerleri ve sıcaklıklar iyi duruyor. Son kez DDU kullanıp temizleyin. Eski bir sürücü kurun manuel şekilde. En yenisini kurmayın. Eylül ekim ayındaki sürücüleri tercih etmenizi öneririm.

Teşekkür ederim hepinize iade etmeye karar verdim. Çünkü çok fazla yol denedim ve düzelmedi. Tekrar alacağım ama hangi serisini alayim bilemedim yine aynı Sapphire Nitro alabilirim.

Teşekkür ederim hepinize iade etmeye karar verdim. Çünkü çok fazla yol denedim ve düzelmedi. Tekrar alacağım ama hangi serisini alayim bilemedim yine aynı Sapphire Nitro alabilirim.

Nitro+ alınabilir, XFX tarafında Hellhound veya Swift de bakılabilir.
Nitro+'ın en büyük avantajı 12VHPWR bağlantılı olması. Ek olarak soğutma performansı da önde.

Konuya göz ucuyla bir baktım bu arada, sistem bileşenleri nedir?
Tüm sistemi default çektiğiniz halde sorun devam ediyorsa ya donanım ya da BIOS tarafında sorun olabilir.