Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

3035

Yetkin
Arkadaşlar bazı oyunlarda FPS stabil olmadığı için, örnek vermem gerekirse God of War: Ragnarok oynuyorsunuz diyelim, 80-120 arası FPS alıyorsunuz diyelim, belirli haritalarda sahnelerde FPS sürekli değiştiği için kasma hissi oluşuyordu. FPS değeri stabil olmayan ve sürekli değişen oyunlarda akıcılık problemi yaşıyorsanız yapmanız gereken şey, masaüstünde sağ tıklayıp görüntü ayarları > grafikler > varsayılan grafik ayarlarını değiştir > değişken yenileme hızı seçeneğini aktif edin.

Monitörüm 165 Hz 130'dan aşağısı hiç akıcı gelmiyordu. Eskiden 75 Hz monitörde 80 FPS ile akıcı oyun oynadığımı bilirim. Acaba gözlerim mi bozuldu diye korktum bir an.

Ekstra bilgi: RTX 4000 serisi karta sahip olup da oyunlarda DLSS frame generation açamıyorsanız değişken yenileme hızının üstündeki donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını aktif edip bilgisayarı yeniden başlatın.

Yaşadığım sorunun çözümünün bu kadar basit olacağını tahmin edemezdim.

Benim gibi bu sorunun çözümünü bilmeyenler için açtım bu konuyu. İnsanı bezdiriyor bu sorun.

Arkadaşlar bazı oyunlarda FPS stabil olmadığı için, örnek vermem gerekirse God of War: Ragnarok oynuyorsunuz diyelim, 80-120 arası FPS alıyorsunuz diyelim, belirli haritalarda sahnelerde FPS sürekli değiştiği için kasma hissi oluşuyordu. FPS değeri stabil olmayan ve sürekli değişen oyunlarda akıcılık problemi yaşıyorsanız yapmanız gereken şey, masaüstünde sağ tıklayıp görüntü ayarları > grafikler > varsayılan grafik ayarlarını değiştir > değişken yenileme hızı seçeneğini aktif edin.

Monitörüm 165 Hz 130'dan aşağısı hiç akıcı gelmiyordu. Eskiden 75 Hz monitörde 80 FPS ile akıcı oyun oynadığımı bilirim. Acaba gözlerim mi bozuldu diye korktum bir an.

Ekstra bilgi: RTX 4000 serisi karta sahip olup da oyunlarda DLSS frame generation açamıyorsanız değişken yenileme hızının üstündeki donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını aktif edip bilgisayarı yeniden başlatın.

Yaşadığım sorunun çözümünün bu kadar basit olacağını tahmin edemezdim.

Benim gibi bu sorunun çözümünü bilmeyenler için açtım bu konuyu. İnsanı bezdiriyor bu sorun.

Windows 10'da öyle bir ayar yok galiba.

O zaman AMD ile yaşadığınız sorunun sebebi muhtemelen bu ayarın kapalı olmasından kaynaklıydı. Çünkü amd kart kullanırken de oyunun akıcı olmadığını söylemiştiniz.

@worcq, @affetmeZ, evet zaten ben Windows 10'a geçmiştim. İsterseniz bilgisayarınızı açıp bakın.

O zaman AMD ile yaşadığınız sorunun sebebi muhtemelen bu ayarın kapalı olmasından kaynaklıydı.
Hocam zerre kadar alakası yok.
Servise gönderdiğim AMD kart "KUSURLU BULUNDU" eğer sıkıntısı olmasaydı geri yollarlardı.

Freesync açınca geliyor.

@worcq, @affetmeZ, evet zaten ben Windows 10'a geçmiştim. İsterseniz bilgisayarınızı açıp bakın.

Hocam zerre kadar alakası yok.
Servise gönderdiğim AMD kart "kusurlu bulundu" eğer sıkıntısı olmasaydı geri yollarlardı.

Monitörden ve driverdan G-Sync veya FreeSync açmak gerekliymiş hocam.

masaüstünde sağ tıklayıp görüntü ayarları > grafikler > varsayılan grafik ayarlarını değiştir > değişken yenileme hızı seçeneğini aktif edin.
Bu ayar sadece değişken yenileme hızını destekleyen monitörlerde var muhtemelen. (öyle bir monitör mü var?)
Ya da benim ekran kartım Freesync desteklemediği için gözükmüyor?

Monitörünüz Free-Sync veya G-Sync desteği olması lazım hocam.
Yani o değişken yenileme hızı dediği telefonlardaki gibi olan anlamına gelmiyor, sycn anlamına geliyor. Tamamdır. Benim monitörde var da GTX 980'de Freesync desteği yok maalesef, kullanamıyorum bundan dolayı.