Türkçe. İngilizce oynamak bir elitlik belirtisi falan da değildir. Ana dilin kardeşim, 30 dil de bilsen bu dilden daha iyi anlayamazsın. Ayrıca İngilizce artık zorunlu eğitim dili, herkes bir seyler biliyor yani bir dili öğrenme çabasıyla da oynamam. Oyun bu kardeşim, zevk alarak anlayarak oynarım. Neymiş oyle İngilizce öğrenme teknikleri falan :D

Bilgisayarda bile bizi yama derdinden kurtaran ve gerektiğinde dublaj bile yapan Sony'e selam olsun.

Yeteri kadar İngilizcem olmadığı için önce Türkçe oynamayı tercih ediyorum. Ama az biraz İngilizce de öğrendik bu oyun ve programlardan. 🙏🙂
İngilizcen ne seviyede hocam? Ben senin İngilizceyi net bildiğini düşünüyordum.

Oynadığım oyunlar RDR 2 kadar popüler olmadığı için Türkçe yama bulamıyorum. İngilizcem de kötü olduğu için mecburen oynayamıyorum kalıyor öyle bazıları.

İngilizcen ne seviyede hocam? Ben senin İngilizceyi net bildiğini düşünüyordum.
Konuşma ve dinlemede hâlen yetersiz. Yazmakta iyiyim. Mesela Eurovision'a mail atarken, Youtube destek ile iletişime geçerken derdimi çok net anlatabildim. Kendimi geliştirmek için hobi edindim ve şarkı çevirisi yapıyorum. Gerçi bu aralar Arnavutça, Almanca ve Letonca gibi dillere maruz kaldı bu hobim ama. Neyse. 😅

Tamamen İngilizce metinleri ara sıra bilmediğim kelimeler çıksa da anlayabiliyorum. Ancak maalesef hâlen çok yetersiz.

Tamamen iyi olursa da oyunların orijinal haliyle Türkçe içermesini kesinlikle destekleyeceğim.

Bir turist ile en son konuştuğumda anlamam için yavaş konuşması gerekmişti. 😅😐

İngilizcem fena olmamasına rağmen TR tercih ederim yama varsa kurarım hiçbir şeyi kaçırmak istemem. Bazen yamalardaki hatalar komik oluyor şerif yardımcısı Deputy'i milletvekili olarak çevirmiş Alan Wake 2'de. Ya da bazısı guzel yorum katıyor RDR2'de ''Arabayı durdurun demedik mi l.n avradını şeyaptıklarımın falan diyor.

Resmen Türkçe yayınlanmayan oyunlara yama yüklemem. Çünkü çevirmene güvenmem. Genel olarak doğru anlamı verse de çoğu çevirmen orijinalindeki büyüyü, etkiyi yok edebiliyor. İngilizceniz varsa İngilizce oynamanızı öneririm.