Detaylar
Kim cevapladı?Oyunları genellikle Türkçe yama kullanarak mı oynuyorsunuz? Yoksa İngilizce dilinde mi oynuyorsunuz? Ben konsolda oynarken mecbur İngilizce, PC'deyse Türkçe yama kullanıyorum. Sizin durumlar nasıl?
Okuduğum bölümde ve günümüzde neredeyse pek çok yerde elzem olmasına rağmen inadına elimden geldiğince yamasını bulduğum her oyunu İngilizce yerine Türkçe yama ile oynuyorum. Normalde ingilizcem maksimum A2-B1(B1 değildir büyük ihtimal).oyunlarda falan İngilizce kelimeleri yan anlamlarına kullanmasalar birinci anlamlarıyla kullansalar İngilizce oynardım sanırım. Mesela like kelimesi normalde en temel anlamı beğenmek ama neredeyse oynadığım her oyunda gibi anlamında kullanıyor. Pek çok kez bu ve buna benzer kelime anlamıyla karşılaştım. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Kenichi
Uzman
Oyun resmi Türkçe ise Türkçe oynarım. Bunda tek istisna yapay zeka-makine çeviriler. Evet bazı Resmi Türkçe yamalar düpedüz translate idi. Şimdi adı aklıma gelmedi ama var böyle birkaç resmi çeviri. Kendim yama kuracaksam da tanıdğım, bildiğim kişiler ekipler yapmışsa gözü kapalı kullanırım onlar yapmamışsa o oyunun kaliteli bir yaması varsa kullanırım sadece. Tabi çoğunluk yama olsun da nasıl olursa olsun zihniyetinde olduğu için ortalık Türkçe yama adı altında faaliyet gösteren Türkçeye hakaret yamalarla doldu taştı. Bazı oyunlarda yama olarak diyorum resmen SDK yarışı yapılıyor. Bu youtube shorts olayı milletin sabırsızlık seviyesini tavana vurdu. Yama için değil ama başka konularda bu sabırsızlık bende de var.
Yeni konular
-
-
-
30.000 TL bütçede 12 metrekare için klima tavsiyesi
- Hakan Yusuf
-
500 TL'ye Volta VB4 elektrikli bisiklete uygun bagaj tavsiyesi
- Hakan Yusuf
-
-
-