Abartıldığı kadar vatandaşlık yok. Öyle olsa Kilis'te CHP kazanmazdı.Verilen hakları ve vatandaşlıkları kaldırsalar yine bir derece etkili olacak.
Ben meselenin insani boyutundayım, bu insanlara hayvan muamelesi çekmiyorum. İş kazası sonucu yaralanan, sonra patronlarca "iş kazası yüzünden para cezası yemeyelim" diyerek yakılıp öldürülen 60 yaşına gelmiş Afgan uyruklu işçinin de hakkını savunuruz. Ama mesele bu değil, mesele artık bizim boyumuzu aşmış olmaları. Bilerek içeri alıyoruz, mültecileri bize getirin diyoruz. Buna karşıyım. Dosdoğru Avrupa'ya yollanmaları gerektiğini düşünüyorum. Hem beyaz adam onlara oralarda iyi bakar, medeniler ya.
Dediğim gibi seçim sonucuna yansımış bir veri yok elimizde. Ama vatandaşlık alıyor iseler bunun da önüne geçmek lazım.Sağlık ve eğitim sistemi üzerine çok büyük bir yük oluşturuyorlar ama Türkçe konuşmayı bile kabul etmiyorlar ve oy atıyorlar.
Türkiye sistematik bir entegrasyon politikası gütmüyor çünkü. Açık hava hapishanesi burası, öyle bir niyetleri yok. Tekrar söylüyorum, beyaz adam Avrupa'da iyi bakacaktır mültecilere.Hadi onu öğrenmeyi başaramıyorlar diyelim, İngilizce veya Fransızca gibi yaygın bir dili de konuşmuyorlar. Kendi ülkeleriymiş gibi davranıyorlar. Belirli bir süre içerisinde vizesi olmayan herkesi ülkeden atmaları en net çözüm olur. Anlaşma falan varsa da iptal edilmeli. Avrupa kıtasındaki kültüre hiçbir şekilde uymuyorlar.
Hem Orta Doğu'yu yak yık, hem de tekrar yıkılmış vatanlarına geri gönder. Oldu, başka?