Verilen hakları ve vatandaşlıkları kaldırsalar yine bir derece etkili olacak.
Abartıldığı kadar vatandaşlık yok. Öyle olsa Kilis'te CHP kazanmazdı.

Ben meselenin insani boyutundayım, bu insanlara hayvan muamelesi çekmiyorum. İş kazası sonucu yaralanan, sonra patronlarca "iş kazası yüzünden para cezası yemeyelim" diyerek yakılıp öldürülen 60 yaşına gelmiş Afgan uyruklu işçinin de hakkını savunuruz. Ama mesele bu değil, mesele artık bizim boyumuzu aşmış olmaları. Bilerek içeri alıyoruz, mültecileri bize getirin diyoruz. Buna karşıyım. Dosdoğru Avrupa'ya yollanmaları gerektiğini düşünüyorum. Hem beyaz adam onlara oralarda iyi bakar, medeniler ya. :)

Sağlık ve eğitim sistemi üzerine çok büyük bir yük oluşturuyorlar ama Türkçe konuşmayı bile kabul etmiyorlar ve oy atıyorlar.
Dediğim gibi seçim sonucuna yansımış bir veri yok elimizde. Ama vatandaşlık alıyor iseler bunun da önüne geçmek lazım.

Hadi onu öğrenmeyi başaramıyorlar diyelim, İngilizce veya Fransızca gibi yaygın bir dili de konuşmuyorlar. Kendi ülkeleriymiş gibi davranıyorlar. Belirli bir süre içerisinde vizesi olmayan herkesi ülkeden atmaları en net çözüm olur. Anlaşma falan varsa da iptal edilmeli. Avrupa kıtasındaki kültüre hiçbir şekilde uymuyorlar.
Türkiye sistematik bir entegrasyon politikası gütmüyor çünkü. Açık hava hapishanesi burası, öyle bir niyetleri yok. Tekrar söylüyorum, beyaz adam Avrupa'da iyi bakacaktır mültecilere.

Hem Orta Doğu'yu yak yık, hem de tekrar yıkılmış vatanlarına geri gönder. Oldu, başka?

Dediğim gibi seçim sonucuna yansımış bir veri yok elimizde. Ama vatandaşlık alıyor iseler bunun da önüne geçmek lazım.
Yapma be hocam siz hiç röportaj izlediniz mi veya Suriyeli Afgan'la konustunuz mu? Çoğu T.C. kimlik verdi Erdoğan dua ediyorum Allah'a şükür Türkiye cennet diye dolanıyor ya daha neyin vatandaşlığından bahsediyorsunuz yapmayın gözünü seviyim bu adamların eline Erdoğan kimlik tutuşturdu sizde iyi biliyorsunuz. Adamlar ülkesini savunmuyor buraya kaçıyor üstüne burada diyor ki ekonomi çok kötü oldu Suriye'ye döneceğim ya da Almanya'ya filan kaçcam diyor T.C. kimlik kartımıda kıracağım diyor ülkesini savunmayan adam burada mı savunacak? Allah'dan savaş çıkmadı çıksa ilk kaçacak hatta bize ihanet edecek bizi savaşta ilk onlar öldürecek. Adam T.C. kimliğimi kırıp kaçacağım diyor daha bu adamı nasıl savuncan hocam? Size bir demeç bir söz yazacağım atalarımızdan bu söz halen yeni gibi Gazze'nin kumundan çok imiş meğer kalleşi, nasıl sırtından vurur insanı din kardeşi? Filistin, trablusgarp, yemen illeri, hangisini kanım ile sulamadım, gezdim cephe cephe bütün çölleri. Türk'e, Türk'ten başka dost bulamadım!

@995 Filistinli tanıdığım var. :D Yobaz Araplardan oluşan bir topluluk değil mesela Filistin. Her telden bir sürü insan var ve büyük bir yüzdesi henüz çocuk, 18 yaşının altında.

Zaten söylediklerinizin genel olarak aksini söylemiyorum. Avrupa'ya gitmek isteyenleri zorla tutuyoruz.

Vatandaşlık verilmemesi gerektiğini de söylüyorum, verilsin demedim. Eldeki verilere baktığımızda seçim sonucuna yansıyan bir durum yok. Aksi veriler varsa görmek isterim.

Atalar Araplardan epey çekmiş, buna da lafım yok. Lakin torunları dedelerinden mesul tutmak doğru değil.

Afgan uyruklu işçinin de hakkını savunuruz.
Ben savunmam kalleşi vatan hainini gebersin gitsin kendi toprağında yaşasın kendi vatanından kaçan köpeğin benim ülkemde işi yok kendi vatanından kaçan benim vatanımı mı savunacak.

Atalar araplardan epey çekmiş, buna da lafım yok. Lakin torunları dedelerinden mesul tutmak doğru değil.
Mesul tutarım ben ekonomi kötü başka ülke gideceğim ya da Suriye'ye geri döncem deyip röportaj'da bas bas bağırıp T.C. kimliği kırıp gideceğim başka ülkeye Suriye'ye derse ki ekonomiden böyle bahane bulup kaçıyorsa benim vatanımda savaş çıkarsa savunacak mı? Bırakın bu edebiyatı arkadaş. Hepsi kalleş vatan haini pislik bir Arap sapık topluluk.

Al bak dedenin Arap torunlarına bak dedeleride it'ti torunları köpekten itten beter. Hayvandan aşağı bir varlık Arap pislikleri al dinle torunlarını.

Son düzenleme:
Ben savunmam kalleşi, vatan hainini. Gebersin gitsin, kendi toprağında yaşasın. Kendi vatanından kaçan köpeğin benim ülkemde işi yok. Kendi vatanından kaçan benim vatanımı mı savunacak?
Savunmak zorunda değil, beni zorla tutsalar, Avrupa kapılarını kapatsalar ben de savunmam. Niye böyle bir mesuliyet yüklediniz mültecilere?

Emekçi Afgan'ı savunmuyorsan patronu savunuyorsun o halde. Solculuğun düştü maalesef. Adam yakılarak öldürüldü diyorum, iyi olmuş diyorsun.

Mesul tutarım ben. Ekonomi kötü, başka ülke gideceğim ya da Suriye'ye geri döneceğim deyip röportajda bas bas bağırıp T.C. kimliği kırıp gideceğim başka ülkeye, Suriye'ye derse ki ekonomiden böyle bahane bulup kaçıyorsa benim vatanımda savaş çıkarsa savunacak mı? Bırakın bu edebiyatı arkadaş. Hepsi kalleş vatan haini pislik bir Arap sapık topluluk.
Fazla genelliyorsun, konu hakkında bilgin de eksik. Arap Baharı'na, Afganistan soluna, İran Devrimi'nde sol kesimlere, Baasçılığa, Filistin direniş tarihine bakabilirsin. Medeniyetin beşiği buralar, buranın insanları da iyi insanlar.

Her topluluğun kötü insanları olur, onları görüp diğerlerini görmemek de yanlış. Ben emekli maaşıyla evini gecindiren emekçinin karısına kızına tecavüz edip öldüren alçaklara bakıp "Türkler böyledir işte" demiyorsam siz de Araplara aynısını demeyeceksiniz.

Abartıldığı kadar vatandaşlık yok.
Bizzat Türkiye’de denk geldiğim ve vatandaşlık almış olan Suriyeliler vardı. Burada bir kişiye bile haksız vatandaşlık verilmesi, ülkeye ihanettir. Tabii gidip önüne geleni de vatandaş yapmıyorlar ama uygun şartlar çok kolay sağlanıyor. Bir ailede erkeğin vatandaş olup kadının olamadığını da görmüştüm.
Dosdoğru Avrupa'ya yollanmaları gerektiğini düşünüyorum.
Yerel halk için çok büyük bir tehdit. Tacizciler, tecavüzcüler çok fazla. Doğru düzgün İngilizce, İspanyolca veya Fransızca konuşamıyorlar. Çoğu eğitimsiz. Ukraynalılar gibi olsalar kapımız açık. Avrupa’da milyonlarca Ukraynalı var ve açıkça söylemedikleri sürece ilgili ülkede doğmuş bile sanabiliyorsunuz. Yerel dili öğrenmeye çalışıyorlar, hemen iş arıyorlar ve mümkün olduğunca devlete yük olmaktan kaçınıyorlar. Yine de bu kalitede olmayan ve Suriye’den gelen çeşitli mülteciler de İsveç’te yer alıyor ve genellikle sorun çıkartıyor.
Aslında seçim sonucuna yansımasına değil de bu şekilde vatandaşlık alabilmelerine tepkiliyim. Bir kişi bile olsa hoş değil. Türkçe bilmeyen Türk mü olur?

Son düzenleme:
Savunmak zorunda değil, beni zorla tutsalar, Avrupa kapılarını kapatsalar ben de savunmam. Niye böyle bir mesuliyet yüklediniz mültecilere?

Emekçi Afgan'ı savunmuyorsan patronu savunuyorsun o halde. Solculuğun düştü maalesef. Adam yakılarak öldürüldü diyorum, iyi olmuş diyorsun.

Fazla genelliyorsun, konu hakkında bilgin de eksik. Arap baharı'na, Afganistan soluna, İran devrimi'nde sol kesimlere, baasçılığa, filistin direniş tarihine bakabilirsin. Medeniyetin beşiği buralar, buranın insanları da iyi insanlar.

Her topluluğun kötü insanları olur, onları görüp diğerlerini görmemek de yanlış. Ben emekli maaşıyla evini gecindiren emekçinin karısına kızına tecavüz edip öldüren alçaklara bakıp "türkler böyledir işte" demiyorsam siz de araplara aynısını demeyeceksiniz.
Lafım sana değil asla yanlış anlama benim için Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. Hocam araplar için kendimizi kırmaya sinirlendirmeye gerek yok.

Bizzat Türkiye’de denk geldiğim ve vatandaşlık almış olan Suriyeliler vardı. Burada 1 kişiye bile haksız vatandaşlık verilmesi, ülkeye ihanettir. Tabii gidip önüne geleni de vatandaş yapmıyorlar ama uygun şartlar çok kolay sağlanıyor. Bir ailede erkeğin vatandaş olup kadının olamadığını da görmüştüm.
İhanet kısmına katılıyorum, farklı düşünmüyoruz.
Yerel halk için çok büyük bir tehdit. Tacizciler, tecavüzcüler çok fazla. Doğru düzgün İngilizce, İspanyolca veya Fransızca konuşamıyorlar. Çoğu eğitimsiz. Ukraynalılar gibi olsalar kapımız açık. Avrupa’da milyonlarca Ukraynalı var ve açıkça söylemedikleri sürece ilgili ülkede doğmuş bile sanabiliyorsunuz. Yerel dili öğrenmeye çalışıyorlar, hemen iş arıyorlar ve mümkün olduğunca devlete yük olmaktan kaçınıyorlar. Yine de bu kalitede olmayan ve Suriye’den çeşitli mülteciler de İsveç’te yer alıyor ve genellikle sorun çıkartıyor.
Orta Doğu insanının "gittiği yerde sorun çıkarması" meselesi beyaz adamın, Sam Amca'nın suçu. Sorumluluk alıp bu insanlara iyi şartlar sağlayacaksınız. Nasıl ki Belçika Leopold adına, Almanya da Hitler adına özür diliyor, Orta Doğu halklarına çektirdikleri yüzünden bütün Batı özür dileyip sorumluluk almalı. Cografyanin bütün stabilitesini bozup "ama bunlar çok cahil" demek yüzsüzlük oluyor, ben sana tarifini yapayım.

Hocam siz benim ne demek istediğimi ya anlamadınız ya da yanlış tarafa çekiyorsunuz bakın ben diyorum ki ülkeme gelen mülteci sapık Suriyeli Afgan vatanını savunmak yerine buraya benim ülkeme geliyorsa burada benim ülkemde savaş çıkınca ilk kaçacak kişilerden kendileri onları konu etmek bile beni utandırıyor. Adam ülkesini savunmuyor benim ülkeme geliyor benim ülkemde savaş çıksa ilk ben ülkemi savunurum ama o kaçar gider. Allah aşkına adam ülkesini savunmadan kaçıp buraya geliyor üstüne burada namusumuza göz dikiyor tecavüz sapıklığa yelteniyor.

Benim sitemim aslında mülteciler adam ülkesinden kaçıyor buraya geliyor burada sapıklığa tecavüze yelteniyor üstüne hükümet bu adamlara ödül verir gibi T.C. kimlik kartı veriyor. Veriyorsun iyi hoş da bu adamlar namusumuza göz dikiyor ve ülkesini savunmuyorken benim ülkemi mı savunacak bu kişi? Ülkemde yarın bir gün savaş çıksa ülkemde ilk kaçacak kişi mülteciler.