Makaleler
24
Admin panelini kurana kadar hersey guzel calisiyordu. Simdi aaPanel isminde admin paneli kurdum kolaylik olsun diye ama islerimi daha da zora soktu. Siteye girince Cloudflare 521 hatasi aliyorum. Virtualhost ayarlarimi duzenledim, Cloudflare dashboardinda CDN'i kapadim, development modunu actim ama yine ayni yerde kaldi.

1704389507240.webp

Loglarda bir hata yazmiyor, DNS ile alakali sorun yok, nerede bu hata hala anlayamadim.

SSL ile alakalı bir soruna benzemiyor, Cloudflare'de verdiği hataya göre servere hiçbir şekilde ulaşılamıyor yani Cloudflare ile alakalı bir şeyde değil, direk serverin kendi IP'si ile bağlanmayı deneyin tarayıcınız büyük ihtimalle bir hata verecektir o hatayıda paylaşın.
Direkt IP ile baglaninca CF otomatik domaine yonlendiriyor ve ayni hataya cikiyor otomatik.

Direkt IP ile baglaninca CF otomatik domaine yonlendiriyor ve ayni hataya cikiyor otomatik.
[CODE lang="apacheconf" title="Config" highlight="5"]<VirtualHost *:80>
ServerName kaanchnr.dev
DocumentRoot /www/wwwroot/kaanchnr

Redirect permanent / https://kaanchnr.dev/
</VirtualHost>

<VirtualHost *:443>
ServerName kaanchnr.dev
DocumentRoot /www/wwwroot/kaanchnr

SSLEngine on.
SSLCertificateFile /etc/letsencrypt/live/kaanchnr.dev/fullchain.pem
SSLCertificateKeyFile /etc/letsencrypt/live/kaanchnr.dev/privkey.pem

</VirtualHost>[/CODE]
5. satırı silin. Sonra tekrar sayısal IP'den bağlanın.

Serverinizin kendi IP'si ile bağlandığınıza emin misiniz? Cloudflare plugininiz falan varsa devre dışı bırakıp cloudflaredende DNS'i tamamen devre dışı bırakıp deneyin.
Pluginle baglamadim domainimi. Onceden Cloudflae panelinde elle ayarlamistim DNS ayarlarini ve calisiyordu sorunsuz. Ama sonra panel kurunca kendi ayarlarini farkli yere kurdugu icin simdi ayarlar bozuldu sanirim.

6. satırı silin. Sonra tekrar sayısal IP'den bağlanın.
Yine domaine yonlediriyor.

Gizli sekmeden ya da farklı cihazdan ve farklı internetten deneyin. Önbelleğe aldığı için aynı verileri çeker Firefox.

Aynen az once Chrome ile denedim. Sadece IP adresi ile girilebiliyor. Ama daha sonra domain ile girdigimde IP adresi ile de baglanamiyorum. Baglanti istegini reddediyor.

Aynen az once Chrome ile denedim. Sadece IP adresi ile girilebiliyor. Ama daha sonra domain ile girdigimde IP adresi ile de baglanamiyorum. Baglanti istegini reddediyor.

Bu durumda çok büyük ihtimalle Cloudflare DNS ayarlarınız yanlış, sitenin IP'si Cloudflare'deki ile aynımı kontrol edin ayrıca DNS ayarlarınızıda bize gösterebilirseniz iyi olur (IP gibi detayları sansürleyin)