Başlıktaki gibi arkadaşlar, benim size bir sorum olacak. Ben bu panelcilerden 19 yaşımda olmama rağmen korkuyorum; ailemi arayıp sahte ihbar yaparlar, sahte sipariş yaparlar diye ödüm kopuyor. Gün içinde hep geliyor aklıma, unutmama rağmen yine geliyor. Size bir olayımı anlatayım: Halamlara gitmeden sabah saat 9 gibi annem aradı. "annem çalışıyor." bana direkt dediği şu: "oğlum, beni aradılar, hukuki işlem yapacaklar sana dediler." ben de "nasıl?" dedim. "annemin panik atağı var, maalesef." benden habersiz bir yer mi imzaladın?" diye soru sormaya başladı. Ben de "hayır," dedim, "neden yapayım?" dedim. Sonra amcama başvurdum, amcam da e-Devlet'e girip hukuki sayfaya baktı ve öyle bir şey olmadığını gördü. Annemi %90 ihtimal panelleyip benim bilgilerimle annemi korkutmuşlar. Sonra halamlara gittiğimde, eve gitmeden önceki akşam benim gıcık kaptığım bir şahıs var, TikTok'da kendisini dini değerler olarak büyük zannediyor. "ağzıma alamıyorum, siz anlayın." zamanında konuşmuştum bu konuyu onunla, sordum ona işte bakayım TikTok hesabına diye. O da gıcıklığına o şahsı takip etmiş. Bir şey olunca dillendiren kuzenim, babasının yanında dakikada 1 başladı taklidini yapmaya. Sinirden dişlerimi sıktım. Bakkala gidecektik, çıktık dışarı, açtık konuyu. Ben ver ettim ağlamayı, "duygusal insanım, aşırı." o da anlamadı, şaşırdı. Bakkalın yanında konuştuk, dedi işte "500 dolara banka hesaplarına vs. bakamaz." diyorum, o da bakabiliyordu, işte eski diyor, ok*l saldırılarından önce bakmıştı diyor. Bu işleri de 36 yaşında birisi yapıyor, Dubai'de yaşıyormuş kendisi. Sonra kendisi bana panel ile arkadaşlarını troll için panellediğini, VPN ile gizlenebildiğini söyledi. Her kişiye kişisel bilgisini verdiğini de ekledi. Kullanmasını asla doğru bulmuyorum. Benim verilerime de baktı, adresim çıkmadı ama VIP panele gerçek dediğini duydum. Yok, onlar gerçek diye sahte dememe rağmen çok kafaya takan insanım. Yardımınız olursa, rahatlatmak için muhakkak yazın.