NeonCircuit

Uzman
Bu tarz videolar yapan YouTube kanalı çok YouTube'ta. Maviyle boyanan kanal benim. Konsept genellikle Instagram, TikTok gibi platformlardaki videolara yapılan yorumları ekleyerek paylaşıyorum. Diğer kanallar da bu şekilde. Ve o kanalların katıl aboneliği açık. Birkaçının değil ama önceden açıktı.
Sizce açılır mı katıl aboneliği falan?

Ekran görüntüsü 2026-04-26 160722.webp

Ekran görüntüsü 2026-04-26 160706.webp

Ekran görüntüsü 2026-04-26 161327.webp

Ekran görüntüsü 2026-04-26 161319.webp

Ekran görüntüsü 2026-04-26 161312.webp

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-04-26 161304.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-26 161304.webp
    182 KB · Görüntüleme: 87
Açılınca para kazanıyor anlamına gelmiyorsun sanırım tekrar eden içerik olduğu için YouTube ücret ödemiyor katıldan katılanlar olursa kazanıyorlar.

3 ayda 3 milyon izlenmeydi sanırım Shorts için başvuru kriteri.

Eminim tatmin edecek para da kazanmıyorlardır hangi YouTuber YouTube geliriyle adam olmuş hem de Türkiye'de?

Kanalı saklamaya çalışmışsın yukarıda kocaman yorumitoloji yazıyor dostum :D

Bu tarz videolar yapan YouTube kanalı çok YouTube'ta. Maviyle boyanan kanal benim. Konsept genellikle Instagram, TikTok gibi platformlardaki videolara yapılan yorumları ekleyerek paylaşıyorum. Diğer kanallar da bu şekilde. Ve o kanalların katıl aboneliği açık. Birkaçının değil ama önceden açıktı.
Sizce açılır mı katıl aboneliği falan?

Eki Görüntüle 244005

Eki Görüntüle 244006

Eki Görüntüle 244008

Eki Görüntüle 244009

Eki Görüntüle 244010
Bu yaptığın iş YouTube politikalarında direkt "Tekrarlanan İçerik" (Reused Content) olarak geçiyor ve bu şekilde para kazanman imkansıza yakın. Başkasının çektiği videoyu, insanların yüzü açık bir şekilde alıp sadece yorum ekleyerek paylaşmak özgün bir içerik üretimi değil, teknik olarak içerik hırsızlığıdır. Başkasının emeğini kendin yapmış gibi paylaşıyorsun ve bu şekilde para kazanmayı hak etmiyorsunuz.

YouTube kuralları gereği, bir içeriğin para kazanmaya uygun olması için videonun sana ait, özgün bir tarafı olması şarttır. Senin durumunda ise kendine ait hiçbir şey yok. Bu durumun etik olmamasının yanı sıra çok ciddi riskleri var:

• Telif Hakkı: Paylaşım sahipleri ilerleyen zamanda her an telif atabilir. Kanalın bir anda kapanır.
  • Kişisel Haklar: İnsanların yüzünü izinsiz şekilde paylaştığın için yasal sorunlar yaşayabilirsin.
  • Onay Süreci: Diğer kanalların katılımının açık olması seni yanıltmasın; YouTube artık çok daha sıkı. Kendi emeğin olmayan, özgünlükten uzak içeriklere para kazanma onayı verilmiyor.
Kısacası, başkasının videosuyla kazanç sağlamaya çalışmak yerine, kendinden bir şeyler kattığın özgün içeriklere yönelmelisin.

O şekilde de para kazanılmıyor YouTube'un yeni politikaları gereği. Özgün içerik mi deneseniz? Kolaya kaçmasanız da bir kere olsun yaratıcılığınızı mı kullansanız acaba?

Yapay zeka ile de müzik yapılıp tutulanları var. Japonya'dan veya farklı ülkelerden artık çok yaygın şekilde yapılıyor. Kendi sözlerinizi de ekleyebilirsiniz. Artık böyle bir çağa girdik uyum sağlasanız mı acaba?