Yapay zeka ile de müzik yapılıp tutulanları var. Japonya'dan veya farklı ülkelerden artık çok yaygın şekilde yapılıyor. Kendi sözlerinizi de ekleyebilirsiniz. Artık böyle bir çağa girdik uyum sağlasanız mı acaba?
Uyum sağlamak ne alaka? Dostum benim mesleğim Videographer'lık. Benden iyi uyum sağlayan göremezsin bu AI zımbırtısına. Ama olay salt AI içerikle para kazanmaya gelince ona karşıyım, uyumsuzluktan değil. YouTube'da uyum sağlayamamış o zaman. :)

Uyum sağlamak ne alaka? Dostum benim mesleğim videographer'lık. Benden iyi uyum sağlayan göremezsin bu AI zımbırtısına. Ama olay salt AI içerikle para kazanmaya gelince ona karşıyım, uyumsuzluktan değil. YouTube'da uyum sağlayamamış o zaman. :)

Karşı olsanız da bu durum böyle. O zaman sürekli eleştirelim bu durum hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Japonya'da satış rekorları kırdı yapay zeka müzik topluluğu yapmış müzikleri.

Karşı olsanız da bu durum böyle. O zaman sürekli eleştirelim bu durum hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Japonya'da satış rekorları kırdı yapay zeka müzik topluluğu yapmış müzikleri.

Yapay zeka ile yapılan her şey (video, müzik) kendi emeğiniz değil. YouTube bu yüzden buna karşı.

Umarım açılmaz. Bunlar içerik bile değil. Bir de kurguyu kendim yapıyorum yazmışsın. İçeriği başkası hazırlıyor, alıp koyuyorsun kendi kanalına bir de para kazanma bekliyorsun...

Açılmadı kanal yine de teşekkürler.

Açılınca para kazanıyor anlamına gelmiyorsun sanırım tekrar eden içerik olduğu için YouTube ücret ödemiyor katıldan katılanlar olursa kazanıyorlar.

3 ayda 3 milyon izlenmeydi sanırım Shorts için başvuru kriteri.

Yorumitoloji kanalınız şu an için para kazanmak için uygun değil sanırım. Ben de 3 ay 3M diye bir şey duymuştum.

Bu yaptığın iş YouTube politikalarında direkt "tekrarlanan içerik" (reused content) olarak geçiyor ve bu şekilde para kazanman imkansıza yakın. Başkasının çektiği videoyu, insanların yüzü açık bir şekilde alıp sadece yorum ekleyerek paylaşmak özgün bir içerik üretimi değil, teknik olarak içerik hırsızlığıdır. başkasının emeğini kendin yapmış gibi paylaşıyorsun ve bu şekilde para kazanmayı hak etmiyorsunuz.

YouTube kuralları gereği, bir içeriğin para kazanmaya uygun olması için videonun sana ait, özgün bir tarafı olması şarttır. Senin durumunda ise kendine ait hiçbir şey yok. Bu durumun etik olmamasının yanı sıra çok ciddi riskleri var:

• telif hakkı: paylaşım sahipleri ilerleyen zamanda her an telif atabilir. Kanalın bir anda kapanır.
  • kişisel haklar: insanların yüzünü izinsiz şekilde paylaştığın için yasal sorunlar yaşayabilirsin.
  • onay süreci: diğer kanalların katılımının açık olması seni yanıltmasın; YouTube artık çok daha sıkı. Kendi emeğin olmayan, özgünlükten uzak içeriklere para kazanma onayı verilmiyor.
Kısacası, başkasının videosuyla kazanç sağlamaya çalışmak yerine, kendinden bir şeyler kattığın özgün içeriklere yönelmelisin.

Başkalarının videolarını hiçbir emek olmadan paylaşırsan para kazanamazsın.

Kanalının da ismi gözüküyor ayrıca :D

Bunlarla zor. Bende yapay zekadan müzik üretip denemeyi düşünüyorum.

Yapay zekâ ile yapılan her şey (video, müzik) kendi emeğiniz değil. YouTube bu yüzden buna karşı.

Dosya Ekleri

• GcTJztzbkAIW0pF.webp
    GcTJztzbkAIW0pF.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme: