Yok hocam cihazı formatladık.
Üyelikleri iptal ettik.
Hesaplara 2FA ekledik.
Smsleri düzenli olarak kontrol ediyoruz.

Ek olarak numaramıza SMS bomber dediğimiz işlem yapılmış. Konu ile alakalı mı bilmiyorum. Şu anlık sorun yok.

Sms bomber nedir derseniz?

Hocam merhaba foruma bu başlığınızı görerek katıldım, ben de geçen sene trendyol'dan aldığım reeder p13 bluemax lite telefonda aynı sorunu yaşamaktayım dediğiniz gibi rızam dışında Hepsiburada'dan sipariş mi verilmedi, Paycell'den para transferi mi yapılmadı, WhatsApp'la hesabıma giriş yapma denemeleri oldu sürekli spam yiyorum bu nedenle. Onlarca uygulamaya kayıt olunmuş. Ben de savcılığa suç duyurusu için dilekçe hazırlıyorum özellikle para transferi son nokta idi benim için. Şikayetvar.com'a da sorunları bir bir yazarak ve görselleyerek ekledim. Hiçbir virüs programı, format vs de çözüm olmuyor. Net olarak bu telefon modeline özgü telefonun içerisine virüs konulmuş. Reeder'e durumu ilettiğimde ücretli değişim önerdi olayın vahametinin farkında değiller. Biliyorsunuz kişisel verilerin ihlali durumunda firmalara büyük oranda cezalar kesiliyor ve tazminat da çıkıyor, sizinle iletişime geçmek isterim ortak hareket edelim. Benzer sorunu yaşayanlarla grup kuralım ve topluca şikayette bulunarak tazminat alalım. Şikayetvar üzerinde aynı sorunu yaşayan onun üzerinde şikayeti kaydedip dilekçeye ekledim. Telefon numaramız kullanılarak gelen SMS onay kodlarına erişilerek açıkça birileri suç işliyor çok büyük olay aslında.

Bu da Şikayetvar linkim: https://www.sikayetvar.com/reeder/r...efonumda-kisisel-verilerim-ihlal-edilmektedir

Herhangi bir şekilde Gmail veya telefona yüklü uygulamalardan kod geldimi yoksa sadece telefona yüklü olmayanlardan mı geldi hocam.

Benim de başıma geldi. İki ay uğraştım, Hepsipay A101 vs. Allah'tan herhangi sıkıntı yaşamadan her seferinde adıma açılan hesaplarin müşteri hizmetlerini arayıp kapattirdim. Lakin sonu gelmiyor. Bizler telefonun güvenligiyle vs. uğraşıyoruz. Ben de telefonu sıfırladım virüs programı vs nafile.

Durum şöyle,

1 talefonun içinde virüsle geliyor telefonu ilk aldığınızda mağazadan ilgili personel telefonu kurulumunu yapıyorsa kesinlikle yaptırmayın kendiniz yapın.
2 kullanıcı hatası yani bazı sitelerden kendimiz bulaştırıyoruz
Telefonuda virüs girince hiç telefonla uğraşmayın sıfırlayın vs lakin asıl yer Google adresi, ben bu şekilde çözdüm. Mail adresi ve Google adresine, şifreler geliyor.
Google adresinize girin ama uygulamadan girmeyin. İnternette sayfa açarak kontrol yapın. Zaten göreceksiniz kaç kere deneme olduğunu güvenlikle ilgili her şeyi değiştirin. Adresine bağlı uygulamalari kaldırın şifreleri kaldırın. Bütün iş Google ya da mail adresinden dönüyor. Ben mail kayıtlı şifreler bağlı hesapları sildim. Silmezseniz zaten işe yaramayacak. Sonra yeni adres aldım. Eskileri kapattım. Kafam rahat olsun diye de numaramı değiştirdim

Gmail adreslerine erişseler zaten iki aşamalı dogrulama yapmış olurlar kod falanda gelmez bence bu konu tamamen numara üzerine dönüyor Gmail şifreni bilen biri her şeyi alır götürür hiçbir şey de yapamazsın giriş yaptığın yerlerde kendi Gmail adresini gördüğün oldu mu hiç? Niye anomim Gmail hesap eklesinler.

Son düzenleme:
Öncelikle merhaba, ön bilgilendirme yapayım. Telefon bana ait değil, annemin bu nedenle içerisine herhangi bir warez yazılımın bulaşma ihtimali de oldukça düşük. Kendisi de zaten internete girmez, sadece arama amaçlı zamanında ucuz diye almıştık.

Kendi telefonum bozuldu, bir dönemdir Reeder marka cihazı kullanmak zorunda kaldım. Hâlâ da öyle. Telefonda alakasız anlarda kendi yazılımından reklamlar gösteriliyor, her uygulamanın üzerinde çıkıyor ve uygulamaları kullanabilmem için belirli bir süre beklememi istiyor. Başlarda, Xiaomi cihazlarda olduğu gibi entegre reklamlar sandık ama durum böyle değilmiş. Reklamların ardı arkası kesilmezken emin olabilmek için cihazı sıfırladım ve evet, hâlâ reklamlar geliyor.
Aldırış etmedim, bir süre sonra saçma sapan yerlerden doğrulama mesajları gelmeye başladı. Bu durumla birlikte Migros MoneyPay isimli ödeme uygulamasından harcama detayları mesajı geldi. Doğrudan telefon numaram ile giriş sağladım ve telefon numaram ile "deniz memuroğlu" adında sahte bir rumuza hesap açıldığını gördüm. Hesap açılması bir şey değil, 3K TL'ye kadar da nereden geldiğini bilmediğim bir giriş olmuş. Çalıntı kredi kartı olduğundan şüphelendim, gelen para da zaten oyun kodlarına harcanmış. Durumu bildirmek için karakola gittim ve ifademi verdim. İçinde sadece Android'in sunduğu arama ve mesajlar uygulaması bulunan Reeder cihaz, verilerimi dışarı sızdırıyor.

Durumu araştırdım internette benimle birlikte aynı sorunu yaşayan pek çok insan gördüm. Aynı forumdan bir örnek. Çözümü için ADB uygulamaları ile şüpheli uygulamaları kaldırdım ve herkesin şüphelendiği gibi bu telefondaki quicstep uygulaması virüslü. Kimilerinde reklam gösterirken verileri çalıyor. Pek çok forumda saçma sapan SMS'ler aldıklarına dair paylaşımlar yapılmış durumda. Özellikle ilk doğrulama kodları telefona düşmüyor, SMS doğrulama sistemleri üzerinden kişisel verilerimiz satılıyor.
Çift hatlı olduğu için annemin hattı da telefonda bulunuyor. Bugün, hadi uygulamasına hesap açılmaya çalışıldı, SMS'i son anda yakaladım sonra kendini sildi zaten. Hemen girip kontrol ettim ve tam da düşündüğüm gibi. Hadi uygulamasına veriler ile hesap açılmış, şifresi belli değil ve özel soru da eklenmiş. Durumla ilgili acil bir mail gönderdim az önce. Ne yapacağımı bunu nasıl kanıtlayacağımı bilmiyorum, telefonu A101'den aldık.
Telefon şu an kapalı ve yarın tuşlu bir telefon bulup onu kullanmaya başlayacağım. Durumla ilgili bilgisi olan varsa, tüketici hakem heyetine başvurmam durumunda olumlu yanıt almam mümkün mü sizce? Elimde kaldı, örnek konudaki arkadaş gibi çekmeceme atmak istemiyorum. Peşine düşmek istiyorum, nasıl yapabilirim? Unisoc işlemciye sahip olduğu için herhangi bir işlem de yapamıyorum, kapalı kutu resmen.
Sorunla ilgili bazı örnekleri eklemeye çalışacağım;

Eki Görüntüle 48613

Şu an reklam alamadım ancak alan arkadaş ile aynı reklam sorunu. Bende de bu reklam çıkıyor, hangi uygulamaya girersem gireyim. SMS'lerimin çalındığını nasıl kanıtlarım bilmiyorum ancak sadece bu telefona takılan hatlarda yaşanıyor. Warez bir girişim de olmadı, warez bir içerik asla bu telefona yüklenmedi. Telefonda sosyal medya uygulamaları dahil bulunmuyor. Lütfen, çözüm sunamıyorsanız dahi çevrenizi bu konuda uyarmaya çalışın, ortada çok saçma bir durum var.

Firmayı zan altında bırakmamak için çok araştırdım, tarttım ve yöntem denedim ancak durum firma ile alakalı. Tüketici Hakem Heyeti sonucu ne olacak bilmiyorum ancak bir online dilekçe oluşturacağım.
Aynısını yaşıyorum çözüm buldunuz mu acaba sıkıntı telefondamı hat üzerinemiymiş cevaplarsanız çok sevinirim.

Aynı durumdan şu an bende muzdaribim P13 blue Max Lite 2022 cihazı hakkında reklam sorunu quickstep sorunu ayrıca wp üzerinden sürekli spam nedeniyle hesabın kapanması. https://www.sikayetvar.com/reeder/r...elefonunda-uygulama-acilisinda-reklam-cikiyor bu da zamanında şikayet var linkim. Ayrıca bilmediğim yerlerden SMS'ler Hepsiburada olayı ayrıca Hindistan vs gibi yerlerden aramalar hepsi oluyor. Şu an değiştiremiyorum telefonumu bütçem olmadığından. Yazılım konusu hakkında yardımcı olabilecek var mı? Sıfırdan yazılım atma şu quickstep belasından kurtulma.
Merhaba çözüm buldunuz mu veya ne gibi sorunlar yaşadınız gerçekten smsleri çalıyor mu?

Bende aynı sorunu yaşamaktayım.
Merhaba bu tarz sorunlar yaşadım bir bilginiz var mı SMS bomber yemekle alakası var mı sizce yoksa telefona erişiliyor mu?

Hocam merhaba foruma bu başlığınızı görerek katıldım, ben de geçen sene Trendyol'dan aldığım Reeder P13 bluemax Lite telefonda aynı sorunu yaşamaktayım dediğiniz gibi rızam dışında Hepsiburada'dan sipariş mi verilmedi, Paycell'den para transferi mi yapılmadı, WhatsApp'la hesabıma giriş yapma denemeleri oldu sürekli spam yiyorum bu nedenle. Onlarca uygulamaya kayıt olunmuş. Ben de savcılığa suç duyurusu için dilekçe hazırlıyorum özellikle para transferi son nokta idi benim için. Şikayetvar.com'a da sorunları bir bir yazarak ve görselleyerek ekledim. Hiçbir virüs programı, format vs de çözüm olmuyor. Net olarak bu telefon modeline özgü telefonun içerisine virüs konulmuş. Reeder'e durumu ilettiğimde ücretli değişim önerdi olayın vahametinin farkında değiller. Biliyorsunuz kişisel verilerin ihlali durumunda firmalara büyük oranda cezalar kesiliyor ve tazminat da çıkıyor, sizinle iletişime geçmek isterim ortak hareket edelim. Benzer sorunu yaşayanlarla grup kuralım ve topluca şikayette bulunarak tazminat alalım. Şikayetvar üzerinde aynı sorunu yaşayan onun üzerinde şikayeti kaydedip dilekçeye ekledim. Telefon numaramız kullanılarak gelen SMS onay kodlarına erişilerek açıkça birileri suç işliyor çok büyük olay aslında.

Bu da Şikayetvar linkim: https://www.sikayetvar.com/reeder/r...efonumda-kisisel-verilerim-ihlal-edilmektedir
Sorunlarınız çözüldü mü benim de başına geldi Reeder açıklama yaptımı size vaktiniz varsa konuşmak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısını yaşıyorum çözüm buldunuz mu acaba sıkıntı telefondamı hat üzerinemiymiş cevaplarsanız çok sevinirim.

Merhaba çözüm buldunuz mu veya ne gibi sorunlar yaşadınız gerçekten smsleri çalıyor mu?

Merhaba bu tarz sorunlar yaşadım bir bilginiz var mı SMS bomber yemekle alakası var mı sizce yoksa telefona erişiliyor mu?

Sorunlarınız çözüldü mü benim de başına geldi Reeder açıklama yaptımı size vaktiniz varsa konuşmak isterim
Telefonuma gelen cihaz güncellemesi sonrasında reklam vs. gibi herhangi bir sorun olmadı. Ama tabii ilk fırsatta telefonu değiştireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonuma gelen cihaz güncellemesi sonrasında reklam vs. gibi herhangi bir sorun olmadı. Ama tabii ilk fırsatta telefonu değiştireceğim.

Reeder bir açıklama yaptımı veya siz sorunun ne olduğunu bulanildiniz mi SMS'lerimi erişiliyor yoksa telefonun tamamınamı size farklı sitelerden kod geldimi üye olmadığınız.