miraçov

Üstün
Yer
somewhere in the middle of nowhere
İyi geceler. Ben böyle düşünüyorum. Para biriktirmek için kendini sıkboğaz eden, sürekli olarak kısan bir sürü insan var. Evet ekonomik sıkıntılardan ötürü bunlar yaşanıyor ama dediğim başka. Çoğu insan parasının keyfini sürmeden gidiyor. Kendilerini mutlu edebilecek aktiviteleri yapmak yerine ne gerek var deyip parayı saklıyorlar. Yani hayatı kaçırıyorlar aslında. Geriye dönüp baktıklarında 1 ev 1 araba alabilmek uğruna hayatlarından keyif alamamış oluyorlar. Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir? Zevkinize veya kaliteli vakit geçirme amaçlı para harcamaktan çekinir misiniz yoksa kontrollü bir şekilde para harcar mısınız?

Her seferinde kendime ne zaman "kontrollü bir şekilde harcayacağım" desem paramın %90'ını fark etmeden harcamış oluyorum, ben biriktirme taraftarıyım.

İyi geceler. Ben böyle düşünüyorum. Para biriktirmek için kendini sıkboğaz eden, sürekli olarak kısan bir sürü insan var. Evet ekonomik sıkıntılardan ötürü bunlar yaşanıyor ama dediğim başka. Çoğu insan parasının keyfini sürmeden gidiyor. Kendilerini mutlu edebilecek aktiviteleri yapmak yerine ne gerek var deyip parayı saklıyorlar. Yani hayatı kaçırıyorlar aslında. Geriye dönüp baktıklarında 1 ev 1 araba alabilmek uğruna hayatlarından keyif alamamış oluyorlar. Sizin bu konu hakkında düşünceleriniz nedir? Zevkinize veya kaliteli vakit geçirme amaçlı para harcamaktan çekinir misiniz yoksa kontrollü bir şekilde para harcar mısınız?

Para biriktireceğin şey o küçük zevklerden daha iyidir yani arkadaşlarıyla yemek yerine arkadaşlarıyla PlayStation oynamayı tercih etmek gibi eğer oyun oynamayı seviyorsa.
Yani para biriktirdiğin şey o küçük aktivitelerden daha iyidir senin için.

Para biriktireceğin şey o küçük zevklerden daha iyidir yani arkadaşlarıyla yemek yerine arkadaşlarıyla PlayStation oynamayı tercih etmek gibi eğer oyun oynamayı seviyorsa.
Yani para biriktirdiğin şey o küçük aktivitelerden daha iyidir senin için.
Senin için böyle mi peki? Sevdiğin şeylere para harcamaktan çekinirmisin biriktirmek için?

İyi maas almiyorsaniz, ustune kiraci iseniz, birikmez.

Eskisi gibi degil. Giderler asiri cok. Bir ekmek 12 TL, simit 12 TL. Cocuguna okul harcligi versen yarim ekmek doner kim bilir 50 - 60 TL'dir yani.

Ortalama bir evin 3-4 milyon, ortalama bir arabanın da 1-2 milyon olduğu yerde para biriktirebilmek pek mümkün değil. Önceden ev hayal denirdi, sonra yavaş yavaş sıra arabaya geldi. Bu sefer de sıra evliliğe geldi. Hiç kimse mevcut ekonomik şartlarda ve kız tarafının bitmek bilmeyen istekleri karşısında -haklı olarak- evlenmek istemiyor. İş sadece evlilikle de kalmıyor. Erkek tarafının seçtiği eş adayı, eş olmaya uygun birisi değilse insanın hayat enerjisini de sömürebiliyor. İnsanlar güvenli alanından çıkmak istemiyor bu yüzden.

Senin için böyle mi peki? Sevdiğin şeylere para harcamaktan çekinir misin biriktirmek için?

Hocam ben kola almıyorum monitöre para biriktiriyorum artık evden yemek getireceğim monitöre dediğim gibi en sevdiğim şey için daha az sevdiğim şeyleri feda edebilirim para biriktirmek için.