- Makaleler
- 62
Konu Başlıkları Gizle
Biliyorum, sürüm yıllar önce çıktı. Fakat inceleme imkanlarım olmadı. Bugün sizlerle beraber Pardus'un Türkiye'nin 100. yılına özel çıkarttığı dağıtıma bir göz atacağız.
Bu bölümde Türkiye'ye ait bir sürü duvar kağıdı bulunmakta. Dilediğinizi seçip kullanabilirsiniz.
Varsayılan olarak bu duvar kağıdı ile geliyor.
Tasarımı gayet hoş ve güzel duruyor. Fakat ben bunu seçtim.
Pardus GNOME karşılayıcının devamı:
Güncellemeleri yapmak için şifre ile doğrulama istemesi güzel olmuş:
Güncelleme yaparken de şu şekilde:
Burada farklı kategoriler için bir sürü işe yarar uygulama bulunmakta. Microsoft Store'dan daha çok beğendim açıkçası burayı. Mesela eğitim kategorisindeki uygulamalar:
Öğretmenlerin olmazsa olmaz vazgeçilmez kalem uygulaması da var
Ofis kategorisindeki uygulamalar:
Oyunlar kategorisindeki uygulamalar:
Buradaki SuperTuxKart oyununu okulda bilişim odasındaki bilgisayarlarda hep oynardık
Bunlarda geliştiriciler için geliştirme kategorisindeki uygulamalar:
Pardus GNOME karşılayıcı ve özelleştirme
Kurduktan sonra karşınıza özelleştirme ayarları için "Pardus GNOME karşılayıcı" isimli bir uygulama sizi karşılıyor. Bu uygulamadan dilediğiniz özelleştirme ayarını yapabiliyorsunuz.Bu bölümde Türkiye'ye ait bir sürü duvar kağıdı bulunmakta. Dilediğinizi seçip kullanabilirsiniz.
Varsayılan olarak bu duvar kağıdı ile geliyor.
Tasarımı gayet hoş ve güzel duruyor. Fakat ben bunu seçtim.
Pardus GNOME karşılayıcının devamı:
Araçlar
Araçlar klasöründe şu programlar bulunmaktadır:Pardus güncelleyici
Güncelleyici uygulaması bu şekilde:Güncellemeleri yapmak için şifre ile doğrulama istemesi güzel olmuş:
Güncelleme yaparken de şu şekilde:
Pardus Yazılım Merkezi
Burada farklı kategoriler için bir sürü işe yarar uygulama bulunmakta. Microsoft Store'dan daha çok beğendim açıkçası burayı. Mesela eğitim kategorisindeki uygulamalar:
Öğretmenlerin olmazsa olmaz vazgeçilmez kalem uygulaması da var
Ofis kategorisindeki uygulamalar:
Oyunlar kategorisindeki uygulamalar:
Buradaki SuperTuxKart oyununu okulda bilişim odasındaki bilgisayarlarda hep oynardık
Bunlarda geliştiriciler için geliştirme kategorisindeki uygulamalar:
Kendi yorumum
Pardus gerçekten güzel bir işletim sistemiymiş. Bu 100. yıl temalı dağıtımı da oldukça beğendim. Gerçekten işe yarar uygulamalar, özellikler ve bolca özelleştirme ayarı var. İncelemeyi sanal makine üzerinden yaptım. Sanal makinede çok fazla kasması beni oldukça yordu. Fakat benim için pek sorun değil. Onun haricinde diyeceğim, eklemek istediğim başka bir şey yok.İndirme linki
Pardus 23.0 100. YIL Özel Sürüm GNOME/XFCE amd64 : TÜBİTAK ULAKBİM : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
Pardus 23 Özel 100.Yıl Anı Sürümü (64-bit)
archive.org
Son düzenleme: