Verimliliği konusunda Mac zaten daha iyi bunu önceki mesajımda da söyledim. Karşı çıktığım bir şey yok. OLED ekranların burn-in sorunları da çözüleli aylar oldu yeni nesil cihazlarda. ASUS'un herhangi bir üst segment modeli herhangi bir MacBook ile performans, kasa ve diğer saydığınız herhangi bir alanda yarışabilir mesela. Ayrıca MBP dediğiniz cihazda Mini-LED olabilir ama bu MacBook Air gibi cihazların parasına OLED ekranlı cihazlar alınabildiği gerçeğini değiştirmiyor. MacBook verimliliği ayrı bir şey ama geri kalan konularda abartıldığı kadar büyük farklar yok.

Magic Mouse'u da ancak buna para vermiş biri över zaten, bu konuda yorum yapmayacağım. 😛

20260308_144607.webp

20260308_144622.webp

Bozulduğu zamandan itibaren saklarım işlemcisini. Güzel anılarım oldu powerpc G4 işlemcisi.

Verimliliği konusunda Mac zaten daha iyi bunu önceki mesajımda da söyledim. Karşı çıktığım bir şey yok. OLED ekranların burn-in sorunları da çözüleli aylar oldu yeni nesil cihazlarda. ASUS'un herhangi bir üst segment modeli herhangi bir MacBook ile performans, kasa ve diğer saydığınız herhangi bir alanda yarışabilir mesela. Ayrıca MBP dediğiniz cihazda Mini-LED olabilir ama bu MacBook Air gibi cihazların parasına OLED ekranlı cihazlar alınabildiği gerçeğini değiştirmiyor. MacBook verimliliği ayrı bir şey ama geri kalan konularda abartıldığı kadar büyük farklar yok.

Magic Mouse'u da ancak buna para vermiş biri över zaten, bu konuda yorum yapmayacağım. 😛
Eger bas, isaret ve orta parmaginiz ile mouse kullaniyorsaniz rahat. G502 ile donusumlu kullaniyorum ve rahatsiz olmuyorum. Fiyati tuzlu, yalan yok.

Air ogrenci indirimi ile alinmadigi surece mantikli degil, 60-70 bandinda daha iyi cihazlar var.

Magic Mouse'u da ancak buna para vermiş biri över zaten, bu konuda yorum yapmayacağım.
Magic Mouse video editing yaparken o kadar işime yarıyor ki sana anlatamam. Benim işim bu. Sağa ve sola timeline üzerinde dokunmatik kaydırma, çift parmak tıklamayla tüm pencereleri mission control olarak görme gibi özellikleri yeter de artar bile. Ergonomisinin biraz zayıf olduğu eleştirisine katılabilirim ama kesinlikle çok işlevsel bir mouse.

Magic Mouse video editing yaparken o kadar işime yarıyor ki sana anlatamam. Benim işim bu. Sağa ve sola timeline üzerinde dokunmatik kaydırma, çift parmak tıklamayla tüm pencereleri mission control olarak görme gibi özellikleri yeter de artar bile. Ergonomisinin biraz zayıf olduğu eleştirisine katılabilirim ama kesinlikle çok işlevsel bir mouse.
Tamam da dediginiz kaydirma isleri icin vs. Apple'in trackpadi zaten muazzam. Onun yerine elimde kazma gibi bir sey tutmam.

macOS deneyiminin seni üretkenliğe sürüklediğine ve çoğunlukla memnun kalmana çok sevindim. Sonuçta işletim sistemleri birer yazılım, deneyimin %100 pozitif olması imkansız. Ama Windows’tan çok önde olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Exe açamayan bilgisayar mı olur muş?

Tamam da dediginiz kaydirma isleri icin vs. Apple'in trackpadi zaten muazzam. Onun yerine elimde kazma gibi bir sey tutmam.
Kibar ve minimalist tasarımı sebebiyle kazma diyebileceğimiz dünyadaki son cihaz olabilir de neyse. :) Tartışmayacağım. Çünkü amacınız biraz da beni kışkırtmaya doğru gidiyor. Söylediğinize kendinizin de inanmadığını biliyorum dostum. Biraz daha insanların kullandığı, sevdiği ürünlere saygı duyarak kelimelerinizi seçin, rica ediyorum. ☺️

Exe açamayan bilgisayar mı olur muş?
Dmg açamayan bilgisayar mı olur asıl?