Elma ısıran
Üstün
Windows da kapalı kaynak bir işletim sistemidir. Windows da dışa kapalıdır. İki işletim sistemi arasındaki fark “dışa kapalılık” değil, kullanım amacı olabilir ancak. Çok bilgisiz bir yorum olmuş.Windows'tan geri kalıyor olmasının en büyük sebebi dışa kapalı bir işletim sistemi olması, bununla birlikte de uygulama destekleme konusunda da problem yaşatıyor cihaz. Bence MacOS yerine Windows kullanılmasının ardındaki en büyük sebep bu. Özellikle yeni nesil cihazlarda(RTX 30xx ve üstü cihazlar vs. bahsediyorum.) MacOS'un desteklenmemesi büyük eksi.
Emektar i5-8250U-MX150 laptopumda MacOS deneyimlemiştim ve keyif de almıştım, tek problemim Wi-Fi kartımın MacOS desteklememesinden ötürü laptopu esnek kullanamıyor olmamdı. MacOS'un böyle tuhaf eksiklikleri benim gibi birçok kullanıcının gözünde geri itiyor. Mesela Linux'un MacOS'a göre en büyük avantajı böyle ekzantirik eksikliklerinin olmaması.
Ayrıca M chiplerle birlikte i5 ile yaşadığın deneyimden çok öteye geçildi. En iyi macOS deneyimi bir Mac’te elde edilebilir. Hackintosh, Macintosh değildir.
CMD + C kopyala komutudur. CMD + V ise yapıştır komutudur. Ne gibi farklı işlemler yapman gerekiyor mesela? Windows’tan bu anlamda tek farkı CTRL yerine CMD tuşuna basmak.Yaklaşık 1 yıl boyunca macOS kullandım hayatımda bu kadar berbat bir işletim sistemi görmedim. Hız konusunda kesinlikle başarılı ama Windows'tan geçenler için çok zor bir işletim sistemi. Kopyala, yapıştır için bile farklı işlemler yapmak zorunda kalınıyor. Makale yazmak için MacBook almıştım fakat aşırı işkence ile yazdım.