DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Esenlikler millet.

Parfüm, deodorant vb. kokulara sardım bu aralar. Cok hoşuma gidiyor ama cok pahali bir hobi. Ana hobim fotoğrafçılık, çoğunuz zaten biliyorsunuz :D bu iki hobi aynı anda cok da iyi yurumez zira fotoğrafçılık hobisi aşırı pahalı. Esasında ben de üniversite eğitimi alan bir öğrenciyim, bir parfüme sararsam boca ederim ve yatarken bile sıkmak isteyecegim bir seye ne yazık ki 5.000, 10.000 TL veremem.

Piyasada birkaç markanın cok yakin muadiller ürettiğini duydum. Baska da sansim yok gibi. Örneğin tek parfüme 500-700 arasi rahatlıkla veririm. Guzel bir urun yakalarsam 1500 civari da tamam ama ben daha çok tanesi 400-600 bandında 3-5 parfüm ala ala ilerlemek istiyorum. Ekonomik özgürlüğüme kavuşana kadar orijinal ürünleri koleksiyon yapacak bir durumum olmaz.

Önerileriniz ve deneyimleriniz icin şimdiden tesekkur ederim.

Ben asıl koleksiyonumu inşa etmeden önce 5 tane muadille başladım.
Muadil sayılıyor mu bilmiyorum (esans olarak geçiyor). Eminönü vb. yerlerden temin edebiliyorsunuz.

Şu an ise designer / niche karışık bir koleksiyonum var. Kendinizde dediğiniz gibi ekonomik özgürlüğünüze kavuşana kadar
muadil / klon kokuları kullanabilirsiniz. Ardından da fırsat buldukça büyütüyorsunuz zaten. Kimse gidip de 15 tane parfüm alıp başlamıyor hani :D

Kokular güzel olduğu sürece fark etmez bence. Bende parfüm satan bir mağazaya uğramıştım. 3-5 tane parfüm deneyip çıktım. Kokuları hiç güzel değildi. Ayrıca koku 1-2 gün geçmemişti.

Kokular güzel olduğu sürece fark etmez bence. Bende parfüm satan bir mağazaya uğramıştım. 3-5 tane parfüm deneyip çıktım. Kokuları hiç güzel değildi. Ayrıca koku 1-2 gün geçmemişti.

Cok bilinen modellerin muadillerine bakarım muhtemelen. Tabii hangi marka iyi muadil uretiyor o da onemli.

Hocam kaliteli bir muadil olduğu sürece önemi yok aslında, ne kalıcılık açısından ne koku açısından. Kaliteli muadiller olarak önerebilirim:

Orjinal parfüm almak saçma geliyor bana. Sonuçta bir hobi ve bir sürü koku deneyimleyeceksiniz. Bir orijinal parfüm (designer) bile 5-15k arasında değişiyor ve böyle para savurmak saçma. Kaliteli bir muadil firma ile koleksiyon yapılabilir. Örneğin Muscent gibi (ortalama 690tl). Bizim okuldan bir hocanın 80 parfümlük bir koleksiyonu var. 60'i falan Muscent firmasından. Fakat Bargello gibi markaları kesinlikle önermem. Ben de bir ara yavaştan başlamıştım koleksiyona. 15 tane falan parfümüm vardı. 9'u muadildi.

3 yıldır muadil piyasası içerisindeyim.
Doseperfumes karaköyde buraya bakabilirsin. Kimyager ahmet bu da yenibosna civarında. Elimde 50 den fazla parfüm var, çok muadilci denedim bunlarla devam ediyorum yoluma...
İsmim yusuf özellikle doseden alışveriş yaparsan selamımı söyle iyi günler dilerim.

Muscent biraz tuzludur fakat koku kalitesi anlamında baya iyi.
Mad Narcotic de öneririm.

Orjinal parfüm almak saçma geliyor bana. Sonuçta bir hobi ve bir sürü koku deneyimleyeceksiniz. Bir orijinal parfüm (designer) bile 5-15k arasında değişiyor ve böyle para savurmak saçma. Kaliteli bir muadil firma ile koleksiyon yapılabilir. Örneğin Muscent gibi (ortalama 690tl). Bizim okuldan bir hocanın 80 parfümlük bir koleksiyonu var. 60'i falan Muscent firmasından. Fakat Bargello gibi markaları kesinlikle önermem. Ben de bir ara yavaştan başlamıştım koleksiyona. 15 tane falan parfümüm vardı. 9'u muadildi.
Koku deneyimlemek için koleksiyon yapılabilir elbette fakat kullandığın hiç bir parfüm designer ya da niche olsun kokuyu veremiyor. Silaj ve projeksiyonları muadil parfümlerin neredeyse sıfır. Fark etmeleri için dibinde olmaları lazım.

Son düzenleme: