lengthow

Yetkin
Selam arkadaşlar, birkaç dakika önce Parponi isminde bir siteden görseldeki mesajı aldım. Bu siteyi ne gördüm ne duydum, normalde bu tarz şeyleri pek takmam ama satıcı profili falan dediği için bir işkillendim açıkçası. İnternette de hakkında bir bilgi alamadım. Ne yapmalıyım?

WhatsApp Görsel 2025-04-10 saat 16.08.39_5ab0e91b.webp

Böyle spontane gelen mesajları artık pek umursayamıyorum. Bana bir keresinde "Merhaba, baban hapse düşmüş. Ben babanın koğuş arkadaşının eşiyim..." diye giden bir mesaj gelmişti. Kendi kendime dedim babam yan odada uyuyor.

Sizin durumunuza gelirsek muhtemelen başkası bu siteye üye olmaya çalışırken yanlışlıkla birkaç haneyi karıştırmış, yanlış girdiği numara da sizin numaranıza denk gelmiş olabilir. Söz konusu sitenin destek hatları varsa bu durumu bildirebilirsiniz.

Böyle mesajlar bana da sürekli geliyor ama isim falan da yazınca bir işkillendim. Linke tıkladım, satıcı profili için numara istedi zaten mesaj atabildiklerine göre biliyorlar diye girdim numaramı. Ardından kod gönderdi ama güvenli gelmediği için kodu girmedim tabii. UpCall'dan geldi kod da, yüksek ihtimalle dolandırıcı.