Bütçe
2.000.000

LA Knight

Üstün
Hangisi alınır? İkisi de aynı kategoride; zaten her şeyiyle neredeyse aynılar. TR piyasasında peynir ekmek gibi satılıyor ve piyasasını koruduğu için düşünüyoruz. Başka araba öneriniz olursa onlara da bakabilirim ama piyasasını biraz da koruyabilen tarzda olmalı. Birkaç yıl kullanıp satabilirim yine.

Şanzımanlarına iyice baktırdıktan sonra tercihim Passat modelinden yana olurdu. Özellikle yalıtım konusunda Superb daha zayıf kalıyor, iki modelin de birbirlerine karşı ufak tefek üstünlükleri var.

Ben 2019 model 1.5 TSI impression Passat kullanıyordum. Geçen hafta bir taşınmaz için satmak durumunda kaldım. 3 buçuk yıldır kullanıyordum. Aracım hatasız, boyasız ve 40 bin Km'de idi. İlana koyduktan sonra yarım saat içinde sattım. Fiyat 1M 850 bin TL. Businnes tam orta donanım en ideali. Pişman etmez ne kullanması ne satması. DSG şanzımana kontrol şart.

Şanzımanlarına iyice baktırdıktan sonra tercihim Passat modelinden yana olurdu. Özellikle yalıtım konusunda Superb daha zayıf kalıyor, iki modelin de birbirlerine karşı ufak tefek üstünlükleri var.
Peki 2.0 TDI için ne diyorsun hocam? O da aynı parada. 150hp olanı 4x4 değil.

Son düzenleme:
Peki 2.0 TDI için ne diyorsun hocam? O da aynı parada. 150hp olanı 4x4 değil.

VAG grubunda mümkünse genelde 2.0 motorları öneriyorum çünkü yüksek hacimli modellerde şanzımanlar genelde ıslak kavrama olarak geliyor. 1.5 benzinli ve 1.6 dizel seçenekler ise kuru kavrama genellikle. 240 beygirlik versiyonlar çift turbo desteğiyle oldukça performanslı ve başarılı. Aracın bakımlı olmasına dikkat edersen iyi olur.

Özetlemek gerekirse çok kilometre yapmıyorsan düz TSI motorlar daha mantıklıdır ancak kuru kavrama olduğu için ekspertiz süreci hassasiyetle yönetilmelidir. Sakin kullanımda düz TSI motorların yakıt verimliliği oldukça iyidir. Eğer yüksek kilometre yapacaksan, aracı sıkıştırarak kullanacaksan ve sık sık uzun yola çıkacaksan 2.0 TDI çok daha mantıklı bir tercih olur.