Evet kullanılmalı ama Password Manager tarafından hatırlanan şifrenin sonuna ekstra bir şifre daha girmelisin.
Çalışma mantığı: Password Manager tarafından otomatik doldurulan şifre yerine farklı şifre kullanıp, otomatik doldurduğunda sonuna her kullandığınız siteyer göre bir kombinasyon belirleyip kendiniz ekleme yaparak girmesini sağlamak.
Atıyorum Techolay.net sosyal üyeliğiniz Password Manager tarafından şu şekilde hatırlanacak;
Mail:
[email protected]
Pass: 012345.
Ama siz otomatik doldurmadan sonra şifreyi 012345 678 şeklinde yazıp öyle gireceksiniz bu şifreyi kayıt etsin mi sorusuna hayır diyerek. Sonra bu şekilde ilerleyecek sürekli. Şifrenizi sadece siz bileceksiniz ama unutmayacaksınız da. Bu en kolay yöntem. Ben daha zor hali ile kullanıyorum.
Örnek vermem gerekirse bir sitede kullandığım şifrem bcsa1cnsssyziıx olarak hatırlanıyor Bitwarden tarafından. Ama benim o siteye girerken kullandığım şifre bcsa1cnsssyziıx
-$XX1Q bu şekilde birçok sitede kombinasyon şifrelerle kullanmak yararınıza olacaktır.
Bütün password managerler aynı sistemi kullanırlar, bu yöntem ile istediğinizi kullanabilirsiniz. Ben uzun zamandır Bitwarden kullanıyorum ama safe-host ile birlikte. Safe-host kısmını da araştırıp daha rahat ve güvenli şekilde evinize server kurarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Ben Raspberry Pi kullanıyorum safe-host için. Araştırdığınızda birçok yöntem çıkacaktır ama hepsinin çalışma mantığı aynı.