ltcolbaron41 80

Başarılı
Patriot CL30 16 GB 6000 MHz RAM aldım. Bu RAM'de çipler Hynix geliyor ancak karışık olduğunda kimisi A die, kimisi M die, kimisi de H die olarak geliyormuş. Farz edelim benim bu yeni aldığım 16 GB RAM M die geldi, 1-2 ay sonra bir tane daha aldım, o da H die geldi. Bu şekilde olursa ben bunları Dual 2x16 şeklinde kullanabilir miyim 9700X ile?

@Ayhan Dönmez hocam müsaitliğin olursa sana danışmak isterim.

Patriot CL30 16 GB 6000 MHz RAM aldım. Bu RAM'de çipler Hynix geliyor ancak karışık olduğunda kimisi A die, kimisi M die, kimisi de H die olarak geliyormuş. Farz edelim benim bu yeni aldığım 16 GB RAM M die geldi, 1-2 ay sonra bir tane daha aldım, o da H die geldi. Bu şekilde olursa ben bunları Dual 2x16 şeklinde kullanabilir miyim 9700X ile?

@Ayhan Dönmez hocam müsaitliğin olursa sana danışmak isterim.

Kullanırsın. Daha kötü olan modüle göre timing girersin. Örneğin M die ve H die geldiği senaryoda M Die'a göre ayarlarsın.

Ben A die Flare X5 DR ile Patriot Viper Venom H die DR kullanıyorum. Hynix olduktan sonra gerisi boş. Ha tabii DR OC potansiyeli düşük SR belleklere göre ama yine de yüksek potansiyele sahip. Hynix olduktan sonra en önemli şey anakart ve IMC oluyor.