Şu an Gear acik ard 2 denedim masaustune girdi. Ancak HWiNFO actifgim an geri kapanti PC. Tekrar ayni ayarla deneyecegim.

Bu da hata verdi. Dediginiz gibi deneyip olmazsa baska zamana birakalim. Fabrika ayarlari ile idare ederim. Ayrica bu ayarlar olmazsa tumunu nasıl geri alacağım ya da ne yapmam gerekiyor.

Soylediginiz gibi toplu ayarlari duzenledim. Sadece orada hiç degismedigimiz ddr_vpp_voltage Auto da kaldi en basindan beri bilginiz olsun. Ayrica XMP sadece disabled oluyor. Ya da 1-2-3 secmem gerekiyor.

Son düzenleme:
Bu da hata verdi. Dediginiz gibi deneyip olmazsa baska zamana birakalim. Fabrika ayarlari ile idare ederim. Ayrica bu ayarlar olmazsa tumunu nasıl geri alacağım ya da ne yapmam gerekiyor.

Soylediginiz gibi toplu ayarlari duzenledim. Sadece orada hiç degismedigimiz ddr_vpp_voltage Auto da kaldi en basindan beri bilginiz olsun. Ayrica XMP sadece disabled oluyor. Ya da 1-2-3 secmem gerekiyor.

Son verdiğim ayarlar neticesinde hata var mı totalinde?

Degerler 34-36 ve evet maalesef tekrar hata verdi hocam.

Güncel halini atar mısın, en son birkaç ayar daha vermiştim.

Sende çok uğraştırdı, olmazsa sonra bakalım. Bu dediklerimi yap son olarak, testte hata varsa sal.

tRP 32 yerine 34 yap. tWTRS 4 yerine 6 yap. Gear açık kalsın, ARD değerini 3 olarak değiş. VSOC 1.25 yerine 1.3 ver. FCLK 2167 yerine 2133 yap. tRCDRD 38, tRCDWR 20 yap. Toplu yapıp bunları teste al. ARD bulamazsan ona elleme, en son bakarsın. Amaç hata almamak. DFE Read Training Enabled, SoC Uncore OC Mode Enabled kalsın.

Bunları girdikten sonra hata var mı?

Dosya Ekleri

• 1245.webp
    1245.webp
    166,9 KB · Görüntüleme: 28
  • 1246.webp
    1246.webp
    288,2 KB · Görüntüleme: 26
Zen at, bakalım. Bunlarla da hata varsa stok çek BIOS'u, dahili grafik kapatırsın sadece. EXPO açma, 6400 senin modül. 1:2 moda atar. @monitortavsiye01 ile yarın bakın.

tRDRDSCL ve WRWRSCL 5 şu anda sende. Onları 8-8 yapıp son kez bak. Olmazsa yarın monitör ile bakın.
hocam onları da deneyeyım ancak olmazsa bana fabrıka ayarlarını donmeyı ogretır mısınız cunku yarın PC benımle tırda olacak yollarda olacagım.

hocam onları da deneyeyım ancak olmazsa bana fabrıka ayarlarını donmeyı ogretır mısınız cunku yarın PC benımle tırda olacak yollarda olacagım.

Şunu dene de önce, olmazsa Easy Mode olduğu kısımda Default var, kısayolları Default ve Save & Exit için F5 ve F10. Yöntem bu. Dahili grafik kaparsın sadece, diğer her şey stok.

Şunu dene de önce, olmazsa Easy Mode olduğu kısımda Default var, kısayolları Default ve Save & Exit için F5 ve F10. Yöntem bu. Dahili grafik kaparsın sadece, diğer her şey stok.
Maalesef tekrar hata verdı. Ama bu sefer sicaklik degerlerinden kaynakli olabilir diye dusunuyorum. Kasa gelsin birde bu ayarlari oyle deneyecegim.