Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Tamamdır testi durdurdum hemen değiştirip teste tekrar sokuyorum. 20 dakika olmuştu tek dikkatimi çeken şey sıcaklıklar oldu birisi 57 diğeride 61 dereceyi gördü bir sıkıntı olur mu?
Sıkıntı olmaz, fan devirleri %100 al, kasa yan kapak aç. İlerleyen zamanda fan dik GPU üzerine, 1500 RPM 12 CM civarı yeterli gelir. Zarardan ziyade, boşa hata verdirir. Yazın özellikle.
tREFI 50K güvenli liman, 65535 patlar, hata verir. tRFC 390 yine kısmen güvenli. 360 patlar, 120 ns.
Aktif soğutma uygularsan tREFI 65535 ve tRFC 360 denenebilir. tRFC 390 kalıp tREFI 65535 daha mantıklı. 360 tRFC tehlike. Yazın BSOD sebebi soğutamazsan.
Nitro ayarları 1-2-1 uygun. 1-2-0 zorlayabilirsin, IOD sıcaklığı ile yakından alakalı. Şanslıysan açar. Gear kapatmak Gaming için gereksiz, Bench için gerekli.
Robust Training ve Nitro Enabled, 1-2-1, 8x-8x Nitro ayarları uygun. Bias, PMU Training ve tRCDWR, B650 ve Ryzen 7000 desteği yok. tRCDWR 16 değeri için Nitro menüsünde Active Memory Timing-SPD Timings kısmından Hex değer girmen lazım. tRCD CTRL olarak ayırıp Hex değer RD karşılığına 24, WR karşılığına 10 gireceksin. Bu sayede RD 36, WR 16 denk gelecek. Ayrıca denersin. @AliNk
Hex değer istediğini doğrula, ilgili menüde açıklama şeklinde yazar. Ondalık istiyorsa normal halini gireceksin, Hex değer istiyorsa verdiklerimi.
Son düzenleme:
Şu anda 50 dakika oldu herhangi bir sıkıntı yok. Fanlar yüzde yüz çalışıyor sıcaklıklar Max 51'e 47. 51 derece olanda kule tipine yakın olan RAM. Ekstra bir şey yapmadan bu haliyle iyi olmaz mı? Benchmark takıntım yok sadece oyunlarda stabilite ve düzgün %1 değerlerim olsun akıcı olsun istiyorum. Bu test bittikten sonra sıkıntı çıkmazsa başka bir test yapmam lazım mı? Bir de ufaktan işlemciye - 15 gibi negative curve versem olur mu? Bozarmı stabilliğini RAM'lerin?
Test bitti sıfır hata. Üstüne bir de 1usmus yaptım yarım saat onda da hata yok. Başka yapmam gereken bir şey var mı hıcam yoksa tamam mıdır?
Test bitti sıfır hata. Üstüne bir de 1usmus yaptım yarım saat onda da hata yok. Başka yapmam gereken bir şey var mı hıcam yoksa tamam mıdır?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Şu anda 50 dakika oldu herhangi bir sıkıntı yok. Fanlar yüzde yüz çalışıyor sıcaklıklar Max 51'e 47. 51 derece olanda kule tipine yakın olan RAM. Ekstra bir şey yapmadan bu haliyle iyi olmaz mı? Benchmark takıntım yok sadece oyunlarda stabilite ve düzgün %1 değerlerim olsun akıcı olsun istiyorum. Bu test bittikten sonra sıkıntı çıkmazsa başka bir test yapmam lazım mı? Bir de ufaktan işlemciye - 15 gibi negative curve versem olur mu? Bozarmı stabilliğini RAM'lerin?
Başka bir şey yok, -15 muhtemelen bozmaz. PBO Advanced, PBO Limits Motherboard, Scaler 6x, Curve Optimizer All Cores -15 kalsın.
Onu test etmek istersen 3600 saniye VT3 testi yap, 7200 saniye ideal. 2 saat VT3 Y-Cruncher.
Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI
Changelog: Added automatic download if y-cruncher (either the full extracted version or the .zip file) is not present
- Makaleler
- 1
Yardımınız için çok teşekkürler hocam sağ olun. Tek seferde ortalama ve stabil bir ayar tuttu galiba RAM'ler, sonradan bir sürpriz çakmazsa. Elinize sağlık tekrardan.
Zen son halini paylaşın A2-B2, Curve Optimizer -20 test etmek istersen verdiğim ayarlara ek olarak VT3 testi gerçekleştir ilgili programdan. Hata verirse -15'te kalırsın. Boost Clock çok gerekli değil.
- Makaleler
- 1
Son hali bu 0 gözüken vdd 1.55. Rtp 90 dakika ve 1usmus 1 saat sıkıntısız geçti. Artık sabaha kadar uzun bir teste bırakırım.
VDDIO 1.4, VDDQ 1.4 de olabilir. 1.45 VDDQ sanırım yapamadın. Bunların aralığı çok geniş, 1.35-1.55 aralığında rastgele değerler de tutar muhtemelen. Ama 0.05V aralıklarla ilerlemek iyi olacaktır. 1.43V kalmasında sakınca yok.
Son hali bu 0 gözüken vdd 1.55. rtp 90 dakika ve 1usmus 1 saat sıkıntısız geçti. Artık sabaha kadar uzun bir teste bırakırım.
@Ayhan Dönmez bu kit m-die mi? Değerler gevşek biraz.
- Makaleler
- 1