Peki bu h die nasıldır iyi mi kötümü ortalama mı? Ne zaman çıktı ben bu RAM'leri 2024 Aralıkta almıştım.

Peki bu h die nasıldır iyi mi kötümü ortalama mı? Ne zaman çıktı ben bu RAM'leri 2024 Aralıkta almıştım.

M-die daha kötü görünüyor. tRFC 390 aç mısın, iyi tam bilmiyorum.

M-die daha kötü görünüyor. tRFC 390 aç mısın, iyi tam bilmiyorum.

Biraz araştırma yaptım, h-die overclock konusunda a-die geride bırakıyor. Yeni kitler ilaki sorunları onlacaktır. Sonuç olarak, a-die tercih ederdim.

Hocam merhaba. Bu konudaki ayarlamaları siz ve ayhan hocamla beraber yapmıştık sıkıntı çıkmamıştı. Şu an şöyle bir durum oluştu rtp ile 10 saat sıfır hata, günlük kullanımda herhangi bir sıkıntı yok ama Valorant'a girdiğim anda sistem donuyor. Standart EXPO ile de denedim aynı manuel timingdede aynı. Bir fikir verir misiniz? İşden rapor aldım oyun oynayamıyorum sadece valorantta olması tuhaf.

Hocam merhaba. Bu konudaki ayarlamaları siz ve ayhan hocamla beraber yapmıştık sıkıntı çıkmamıştı. Şu an şöyle bir durum oluştu rtp ile 10 saat sıfır hata, günlük kullanımda herhangi bir sıkıntı yok ama Valorant'a girdiğim anda sistem donuyor. Standart EXPO ile de denedim aynı manuel timingdede aynı. Bir fikir verir misiniz? İşden rapor aldım oyun oynayamıyorum sadece valorantta olması tuhaf.

Valorant bıraksanız her şey çözülecek aslında, piyasada başka oyun mu yok. :) Vanguard ve Riot Games'den kaçın.

Hocam ameliyat oldum 1 ay evdeyim. Durum böyle oluncada insan kafayı takıyor. 10 saat rtp sıkıntı yok. 1usmus sıkıntı yok. Aida ortalama 56 ns gel gelelim valoranta oyun sistem kitliyor.

Hocam ameliyat oldum 1 ay evdeyim. Durum böyle oluncada insan kafayı takıyor. 10 saat rtp sıkıntı yok. 1usmus sıkıntı yok. Aida ortalama 56 ns gel gelelim valoranta oyun sistem kitliyor.

Her şey stokta bak, düzelirse BIOS ve ayarlar ile alakalı sıkıntı var. Düzelmezse oyun ve OS ile alakalı sıkıntı var. Temiz kurulum yapıp baştan deneyeceksin her şeyi.

PBO ayarları dondurur mesela oyunu. PBO stoğa al, iGPU kapat. Düz EXPO aç. Sıkıntı varsa BIOS Default çekip temiz kurulum yap. Fresh OS ve driver, Windows güncellemeleri tam olsun.

Hocam ameliyat oldum 1 ay evdeyim.

Geçmiş olsun. @ggbye ile akıl sağlığını yitirmeden ilerleyin bakalım. :)

Teşekkürler sağ olun.
Stok BIOS'ta açıyor sıkıntı yok. Expodada kilitleniyor. Manuel timinglerdede kilitleniyor. CL26, 28,30 gibi sizlerin burlardaki benzer konularınızdaki ayarlara bakarak değişiklik yaparak denedim sonuç aynı. Keşke Intel, AMD her yıl performansa odaklanacaklarına sistemleri daha stabil yapsalar.

Bu ayarları gir.

Dosya Ekleri

• IMG_7184.webp
    IMG_7184.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 29
Teşekkürler sağ olun.
Stok BIOS'ta açıyor sıkıntı yok. Expodada kilitleniyor. Manuel timinglerdede kilitleniyor. CL26, 28,30 gibi sizlerin burlardaki benzer konularınızdaki ayarlara bakarak değişiklik yaparak denedim sonuç aynı. Keşke Intel, AMD her yıl performansa odaklanacaklarına sistemleri daha stabil yapsalar.

Tek test programıyla test ettiğin için agresif OC profillerde EXPO ve PBO ayarları Valorant gibi oyunlarda kilitlenme ya da crash yapabilir. Bir programla 10 saat bakmak yerine 2-3 program ile ilerlemek lazım. Birinin bulmadığını diğeri buluyor. FCLK stabil değilse yine çökertir. Çok sebep var açıkçası. Baştan incelenip sıfırdan ayar çekilmesi lazım. Önceden crash verdirmeyen ayarlar bugün crash verdirebilir. Imc'nin canı ne zaman isterse o zaman yani.

1771581635436.webp

@ggbye Bu ayarlar güzel, senin voltajlar çok dip. Her IMC açamaz, bu şekilde deneyin. 1-2-0 stabil değilse 1-2-1. Gear kapalı değilse açık deneyin. Timing'ler böyle olsun, altının faydası yok. Kural ile alakası yok bazılarının, böyle kullanmanız uygun. iGPU kapalı, ekstra kullanmadığınız her şeyi kapatın BIOS'tan. Nitro yapılı olsun ve Bias opsiyonel.

A-die varsa tRFC kısmı 400 kalsın, M-die varsa 480 kalsın. Valorant'ta deneyin. PBO Auto kalsın. MCR-PDM kapatın, Nitro uygulayın. Bias 0-1 A-die için şart değil, M-die'ya ve 1x-1x Burst ayarlarına ekstra yarıyor, opsiyonel.