Patriot Viper Venom 6000MHz CL30 için timing önerisi

Styxrage

Uzman
1x16 şeklinde kullanıyorum, Nebi Akgün'ün ayarlarını yaptım ama daha kişiselleştirilmiş ayarlama yapılabilir diye düşünüyorum. Fazla agresif denemeler yapmayı düşünmüyorum, zaten aktif soğutma yapmam mümkün değil. Çift kule CPU soğutucusu kullandığım için ram soğutmasına hiç alan yok, ram fanın altına gömülü durumda.

Sistem bileşenlerim;
  • Ryzen 5 7500F (CO all core -30, Boost Clock +200MHz),
  • Colorful Battle-Ax B650M V15 Wi-Fi
  • Patriot Viper Venom 16GB 6000MHz CL30
  • Sapphire Pulse 6700 XT 12GB
  • WD Blue SN5000 1TB M.2 SSD
Abartmadan, sınır denemeden günlük kullanımda faydasını görebileceğim ayarları denemek istiyorum. ZenTimings göstermiyor her ayarı ama SoC 1.25, VDD olan voltajlar1.35 olması lazım.
Şu an ayarlarım ve sıcaklıklar bu şekilde. Ne yapılabilir, ne kısılabilir?

CS2 Benchmark stok ayarlarla
FPS: Avg=545, P1=180

Ayarlardan sonra
FPS: Avg=621, P1=208

Kasanın üstünde fan varsa onu ters çevirip tam RAM'lerin üzerine koyarsan aktif soğutmaya yakın bir çözüm olur ama CPU fandan ne kadar uzak tutarsan o kadar iyi ki üflenen havayı hemen yutmasın.

Aktif soğutma:

Ya da @Jumbum Bey:

https://www.jumbum.com.tr/NF-2-ARGB-Black

@elninolaz aparat:

@Styxrage Aktif soğutma düşünmüyorsanız tRFC1 390, tREFI 50.000 ötesi geçilmemesi lazım. Bu attığım örneklerdeki gibi dizayn ederseniz işler değişir. Nebi'nin verdiği Timing ve voltajlar çok giriş seviyesi. Güncelliğini yitirmekle beraber verdiği bazı zamanlamalar da yanlış, 6000 CL30 modülleri CL32 ayarlatmasından bahsetmiyorum bile. Kendini güncellemesi lazım, Train algoritması değişti. Rehberini güncellemedi, 1 yıldır aynı. 1 defalığa mahsus bir seri oluşturdu yani.

@Grey Modüller seninki ile aynı, Patriot A-die SR. 140 ns altı yiyor mu? Bir bakın bakalım.

@Styxrage Bu arada sistemden FACEIT denen belayı geçici olarak silmenizi rica edeceğim. Başka hiç yolu yok. Tam değer görmemiz lazım, Trojan'dan farkı yok FACEIT denen illetin. Sonrasında tekrar kurarsınız bu işler hallolana kadar.

Zen 1.38 güncellendi, onu iletin sonrasında A2-B2. İnceleyelim. HWiNFO Tam Mod açın, RAM kısmını genişletin. Modüllere tek tek tıklayarak Die bilgisi burada paylaşın.

Son düzenleme:
Nebi'nin verdiği Timing ve voltajlar çok giriş seviyesi.
Biliyorum hocam, konuyu açma sebebim o aslında. Safe olsun herkes kullanabilsin diye yapılmış da olabilir bilemem. Sizin birçok konunuzu uzun uzun okudum ama cidden komplex yazılar. DR olanları okudum, M-die olanları okudum ama benim için uygun olup olmadığını bilmediğim için ilk gördüğümü denemek istemedim. Aktif soğutma olmadan, 1 saatlik test sıcaklıklarımı göz önünde bulundurarak bana önerebileceğiniz ayarlamalar varsa çok memnun olurum. Devasa bir CPU soğutucum var, 4. ram slotuna kadar uzanıyor. Bu durumda aktif soğutma imkansız gözüküyor.

Kasanın üstünde fan varsa onu ters çevirip tam RAM'lerin üzerine koyarsan aktif soğutmaya yakın bir çözüm olur ama CPU fandan ne kadar uzak tutarsan o kadar iyi ki üflenen havayı hemen yutmasın.
Öneriniz için teşekkür ederim hocam ama kasam maalesef eski bir model. Üst panel tamamen kapalı.

@TechMad gibi ayarlarsanız o durumda aktif soğutma işini, görsel iletsin müsait iken. O sonraki iş, şu an için uygun ayarlar ile devam ederiz. İlk yapılması gereken şey FACEIT geçici olarak silmek ve Vanguard devre dışı bırakmak başlangıç programlarından. Sonrasında ZenTimings sitesine girip 1.38 güncel sürümü indirin, A2-B2 iletin alttan. HWiNFO'dan dediğim kısımları iletin.

Siliyorum hocam.

HWiNFO doğru atmışımdır umarım.

Dosya Ekleri

• 1776454591427.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 65
  • 1776454804878.webp
    75,7 KB · Görüntüleme: 57
  • 1776454867202.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 41
  • 1776454889367.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 34
  • 1776454911245.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 61
Evet hocam şimdi fark ettim ben de. SR yazıyordu önceki Zen'de, onu da 1-2 gün önce indirmiştim daha.

BIOS güncellersen daha iyi olabilir. 1.2.0.3f biraz eskidi. Ama çok sorun olmaz tabii. Yeni Train algoritması eklenip eklenilmediğini belirtmemişler. Siteleri de bir garip zaten.

BIOS güncellersen daha iyi olabilir. 1.2.0.3F biraz eskidi. Ama çok sorun olmaz tabii. Yeni Train algoritması eklenip eklenilmediğini belirtmemişler. Siteleri de bir garip zaten.

Gerekliyse güncelleyebilirim hocam.

Zen'de istediğiniz ekran görüntüsü bunlarda var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…