Patriot Viper Venom 6600MHz CL34 için tuning ayarları nasıl olmalı?

Tamam hocam. Eve geçince aşama aşama nerede nereyi nasıl değiştirdiğimi SS alarak en son size atarım. Tamam derseniz kaydedip boot ederim.

Müsait olursam yardımcı olurum. Direkt videoda uygulamalı göstermiş zaten, yanlış girme şansın yok o açıdan Gigabyte kartlarda istesen de işlemciyi yakamıyorsun, adamlar işini garantiye alıyor. AMD tarafında da öyle. RAM OC imkansız Giga kartlarda neredeyse. CL kısamazsın ya da yüksek frekans açmak çok kolay olmaz. 1.65 üstü voltaj verdirtmiyor yani.

Dahili grafik kullanmıyorsan falan kapatırsın yine, işlemcin KF falan mı hatırlamıyorum. K olan ise kapatırsın yani.

Kapatmıştım zaten dahiliyi. K serisi işlemcim. Video 3 saat olunca gözüm korktu sadece. Sanırım ilk 15-20 dakikasında ayar var sadece.

Kapatmıştım zaten dahiliyi. K serisi işlemcim. Video 3 saat olunca gözüm korktu sadece. Sanırım ilk 15-20 dakikasında ayar var sadece.

Direkt olarak BIOS'tan hangi ayarın nereden ve nasıl gireceğini gösterdiği bir kısım var. Oradan itibaren takip et. VDD-VDDQ kısmını 1.4 yerine 1.45 bırak sadece, geri kalanları geçirebilirsin 6000 CL28 için. Z790 kartta sorunsuz açabilmen lazım i7 ile. Problem olacağını sanmam. RTP ile teste alırsın.

Tamam hocam. Benimki i5 hocam.

Tamam hocam. Benimki i5 hocam.
Abi trefi seçtirmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
tREFI hangi anlamda seçtirtmiyor? Değer giremiyor musun karşılığına? 30-35K falan bırakabilirsin, videoda kaç girdiyse öyle bırak ya da daha düşüğünü. Enter basıp girebilmen lazım.
Arama yerine voltage yazıp enter yaptım. BIOS dondu.

Arama yerine voltage yazıp enter yaptım. BIOS dondu.
Bende DDR5 Voltage menüsü var. Buradan 1.40 yapsam olur mu?

Videoda buralara hiç dokunmadı.
CL değeri 34 kaldı. Yukarıdaki kısımdan bahsediyorum.

Son düzenleme:
Arama yerine voltage yazıp enter yaptım. BIOS dondu.Eki Görüntüle 220236

Bende DDR5 Voltage menüsü var. Buradan 1.40 yapsam olur mu?
Eki Görüntüle 220247

Gigabyte BIOS'u karışık, çok alışkın değilim. VDD-VDDQ seni alakadar ediyor. CL28 için 1.45'te eşle onları. Geri kalanını videodan geçirebilirsin. Anakart üreticileri farklı yerlere koyuyor bu ayarları, ASUS'ta farklı mesela konumu. O açıdan net yönlendiremiyorum. DDR_VDD ve DDR_VDDQ olanları 1.45 yapman yeterli CL28 6000 MT/s için.

CL28 i kendim mi gireyim?

Enter'ledikten sonra yazdığın geçerli olur, orada görünmesi lazım. Giga saçma sapan BIOS'u var, ASRock ile ikisi başı çekiyor. Tweaker kısmından yapacaksın zaten VDD'yi, doğru yerdesin. DDR_VDD ve VDDQ 1.45 yaz. Sonrasında videodaki DRAM Frequency ve Timings kısımlarını birebir geçirtebilirsin. Videoda 6000 CL28 yapıyor diye hatırlıyorum.

CL28 i kendim mi gireyim?

6000 CL28-38-38-96 profilini uygula Primary kısmına. Voltaj kısmına 1.45 VDD-VDDQ uygula, diğerlerine elleme. EXPO voltajı bu ikisi zaten. 1.4 yeterli gelmeyebilir CL28 için, sınırda kalabilir ya da. Geri kalan Subtimings kısmına da videodakileri geçirebilirsin, sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…