Ben sürekli sistem kuran biri olarak şunu söyleyebilirim. Amd sistem kurmak gözümü korkutuyor. Ram kontrolcüsü kaldıracak mı kaldırmayacak mı hadi bakalım.
Dün bir sistem kurdum ryzen 5 9600x li sistem. Expo yu açtım başladı traininge. 3 dakika ram training.
Context memory restore açtım düştü 45 saniyeye.
Tüm ayarlar herşey mükemmel, ram anakartın destek listesindenki bir ram. Yok abi bekle babam bekle. Neyse bios güncellemesi yaptım toparladı şimdi yıldırım gibi hazırlanıyor.
Ama gel gelelim benim ana sistemime. 4 tane ram var benim 4x16 desteklemiyor

ne şaka ama değil mi?
4 ramim var ama 2 tane kullanmak zorundayım. Ne zamanlama girersem gireyim memory controller kaldırmıyor 4 ram. Açılıyor biryerlerde patlıyor. Expo açmasam bile aynı sorunlar.
2 rame düştüm kısmen çözüldü sorunum ama expo açıkken skyrim modlarım, eski oyunlarda garip glitchler oluyor. Şaka gibi bir durum.
Bunu ben yazınca Nebi Akgün yayınında "amd de ram sorunu var diyen cahiller" diyor.
Ya ne yapayım söyle da. Bios güncel, denemediğim zamanlama kalmadı. Windows güncel, tüm sürücüler anakartın kendi sitesinden en güncel kurulu.
Sonra AMD 7000 serisinde memory controller kötü, stabil değil, ram sorunu var dediğimde denilen şey: "Cahil".