ZenTimings Beta sürüm A2-B2 DIMM'lerini atarsan bakalım @prime Defender kapalı kalması gerekiyor.
1759948235588.webp
1759948245229.webp

ProcOdt 480 çok yüksek veriyor, dual rank değil bu kit sonuçta. Onu 43 ohm yap önce, search kısmına yazıp processor odt pull up impedance olmalı. Birden fazla yerden veriliyor, hepsini 43 yaparsan olur. Pull up 43 ohm kalsa yeter, pull down auto kalsın.

DRAM Timings içinde altta PMU Training girip ArdPtr değerine 0 gir, 34 34 eşitlesin 34-36 yerine bir de.

@prime RttNomWR ve RD off kalsın, RD off değil, bunları ayarlayıp tekrar SS at önce, öyle bakalım.

ProcOdt 480 çok yüksek veriyor, dual rank değil bu kit sonuçta. Onu 43 ohm yap önce, search kısmına yazıp processor odt pull up impedance olmalı. Birden fazla yerden veriliyor, hepsini 43 yaparsan olur. Pull up 43 ohm kalsa yeter, pull down auto kalsın.

DRAM Timings içinde altta PMU Training girip ArdPtr değerine 0 gir, 34 34 eşitlesin 34-36 yerine bir de.

@prime RttNomWR ve RD off kalsın, RD off değil, bunları ayarlayıp tekrar SS at önce, öyle bakalım.
Kit ram değil benimki hocam aslında bahsettiğiniz bu ise. 2 tane aynı ramin 16 gblığından aldım. Dediğiniz ayarları deniyorum şimdi.

Forum çökmüştü yeni geldi hocam. İşe gitmek zorunda kaldım, artık yarın beraber inceleriz, dediğiniz ayarları yaparım. Ramler A-Die mı ona nasıl bakıyorduk? Buradan belli mi?
HWiNFO'dan bakarsan tam mod'da yazar, 6000 MT/s'de tRFC1 değerini 400 girdiğinde A-Die ise sistem açılır M-Die ise açılmaz. @prime