Eki Görüntüle 191303

@prime Timing için bunları uygula DRAM Timings kısmından, bir de ArdPtrInıtval manuel diyip 0 ver, PMU Training kısmında bu değer. 34-34 eşlesin tPHYRDL.

AI Tweaker baştan aşağı at bana yine en yukardan aşağı, EXPO1 açıp üzerine bunları gireceksin, voltajları da SS atarsan vericem.

Eki Görüntüle 191307

@prime Nitro kısmını böyle yap.

Eki Görüntüle 191308

Eki Görüntüle 191309

Eki Görüntüle 191310

Eki Görüntüle 191311

Şu an attığım gibi ayarla hepsini.

Eki Görüntüle 191314

Eki Görüntüle 191315

Eki Görüntüle 191316
Nitro, Expo ve Dram timings yapıldı. PMU training kısmı bende gözükmüyor hocam, anakartta yok sanırım. Ayrıca Nitroda da Gain Bias kısmı yoktu. Size atmam gereken bir şey var mı? Voltajları atın demişsiniz ama onlarıda siz atmışsınız sanırım ayarlamam gereken şekilde?

Nitro, Expo ve Dram timings yapıldı. PMU training kısmı bende gözükmüyor hocam, anakartta yok sanırım. Size atmam gereken bir şey var mı? Voltajları atın demişsiniz ama onlarıda siz atmışsınız sanırım ayarlamam gereken şekilde?
Her şeyi attım Nitro-Voltaj-Timing, ayarladıysan save exit yapabilirsin. Empedans ayarlanmaması kötü oldu, stabilite bozar mı bilmiyorum, High empedans var gereksiz yere.

Ard yaz search kısmına arat, çıkan şeye manuel deyip 0 ver. @prime

Şu discord kanalına girip beta kısmından en son sürümü indirip SS at, öyle bir bakalım:

https://discord.gg/5YASts7N @prime

1760038338286.webp

Bunu bir indir.

Her şeyi attım Nitro-Voltaj-Timing, ayarladıysan save exit yapabilirsin. Empedans ayarlanmaması kötü oldu, stabilite bozar mı bilmiyorum, High empedans var gereksiz yere.

Ard yaz search kısmına arat, çıkan şeye manuel deyip 0 ver. @prime

Şu discord kanalına girip beta kısmından en son sürümü indirip SS at, öyle bir bakalım:

https://discord.gg/5YASts7N @prime

Eki Görüntüle 191317

Bunu bir indir.
IMG_20251009_223421.webp

Gördüğünüz gibi yok.
IMG_20251009_223736.webp

Voltaj ayarlarında sorun var mı? Yoksa kaydedip yeniden başlatıyorum.

1760038721856.webp

Bu ayarları ODT sayfasından yaptığında hiçbiri işlemiyor mu? @prime 2 yerde var bu ayarlar, ODT içinden yap, Advanced-AMD Overclocking-DDR Options içinde de olması lazım, bir oralara bak, search kısmına yazarsan sana lokasyonu verecektir.

Eki Görüntüle 191320
Gördüğünüz gibi yok.
Eki Görüntüle 191321
Sorun yok, böyle bir boot etmeyi dene. Windows'u görürsen ZenTimings dediğim sürümden SS atarsan daha iyi olur, belki tam gösterir değerleri.

1760038907094.webp

@prime Şu sürümü bir dene önce:

https://drive.google.com/file/d/1MWqLZkEUDxNWL-nNPXttW71boMUe7eWn/view?usp=sharing

Eki Görüntüle 191320
Gördüğünüz gibi yok.
Eki Görüntüle 191321
1760038984395.webp

@prime Bu kısmı böyle değiş, SoC manuel mod-1.25v, VDDIO 1.4v

VDDIO şimdi boş yere 1.45 vermiş olur, 6000 için gerekli değil. SoC'de manuel olarak 1.25 ver, sonrasında kaydet&çık.

Eki Görüntüle 191322

Bu ayarları ODT sayfasından yaptığında hiçbiri işlemiyor mu? @prime 2 yerde var bu ayarlar, ODT içinden yap, Advanced-AMD Overclocking-DDR Options içinde de olması lazım, bir oralara bak, search kısmına yazarsan sana lokasyonu verecektir.

Sorun yok, böyle bir boot etmeyi dene. Windows'u görürsen ZenTimings dediğim sürümden SS atarsan daha iyi olur, belki tam gösterir değerleri.

Eki Görüntüle 191325

https://drive.google.com/file/d/1MWqLZkEUDxNWL-nNPXttW71boMUe7eWn/view?usp=sharing

Eki Görüntüle 191326

@prime Bu kısmı böyle değiş, SoC manuel mod-1.25v, VDDIO 1.4v

VDDIO şimdi boş yere 1.45 vermiş olur, 6000 için gerekli değil. SoC'de manuel olarak 1.25 ver, sonrasında kaydet&çık.
Voltajlar tamam. Bahsettiğiniz empedance kısmı birde şurada var (AMD CBS/DDR Options/DDR Bus Options içinde):
IMG_20251009_224833.webp

IMG_20251009_224828.webp

Geri kalan ayarlar da aynı ayarların P1,P2,P3leri o yüzden atmıyorum.

Voltajlar tamam. Bahsettiğiniz empedance kısmı birde şurada var (AMD CBS/DDR Options/DDR Bus Options içinde):
Eki Görüntüle 191328
Eki Görüntüle 191329
Geri kalan ayarlar da aynı ayarların P1,P2,P3leri o yüzden atmıyorum.
1760039592461.webp

@prime O kısmı böyle değişip bakar mısın ZenTimings'ten, attığım drive sürümünü indir bir de, Dc'dekini indiremiyorsan. Şu anki sürümde de bak değişecek mi bu empedanslar.

Eki Görüntüle 191330

@prime O kısmı böyle değişip bakar mısın ZenTimings'ten, attığım drive sürümünü indir bir de, Dc'dekini indiremiyorsan. Şu anki sürümde de bak değişecek mi bu empedanslar.

Ayarları kaydettim şimdi yeniden başlatıyorum. Çok ayar değiştik bakalım görüntü verecek mi :D
Görüntü verirse attığınız ZenTimings ile dener ekran görüntüsünü buraya atarım hocam, haber veririm.

@Ayhan Dönmez görüntü vermeyecek sanırım hocam, hâlâ vermedi. Yeniden başlatmayı deneyeyim mu yoksa clear cmos mu yapayım?

Ayarları kaydettim şimdi yeniden başlatıyorum. Çok ayar değiştik bakalım görüntü verecek mi :D
Görüntü verirse attığınız ZenTimings ile dener ekran görüntüsünü buraya atarım hocam, haber veririm.

@Ayhan Dönmez görüntü vermeyecek sanırım hocam, hâlâ vermedi. Yeniden başlatmayı deneyeyim mu yoksa clear cmos mu yapayım?
5 dk kadar bekle, sonrasında yeniden başlayıp tekrar bekle. Olmazsa clear cmos. Tekte yapmaya çalışınca problem olur bu tarz. Timing tutmamış olabilir primary kısmı.

Empedanslara ellemeden direkt timing-voltaj-nitro denersin empedans hic ellemeden, yine boot olmazsa 5-10 dk, timingleri kısarız az. @prime

tRFC 400 mü bırakmıştın?

Yok, Auto'ya almıştım geri. Görüntü yok. Mecbur Clear CMOS yapacağım. Sonrasında impedance hiç ellemeden aynı değerleri yapıyorum değil mi?
Evet, timingler tutmuyorsa bazılarını kısacağız. tRP 32'den 36 yapılacak.

@prime CL26 için 1.55 yetmemiş olabilir, 1.6 VDD 1.45 VDDQ 1.4 VDDIO dener misin bir de?

tREFI-Refresh Interval=50000 kalacak, tRFC 480 yap şu anlık. SoC 1.25, VDDP 1.0

Nitro kısmından en alttaki Bias 0 ve Bias 1 ayarlarını da Auto çek, sadece Nitro-Enable Robust-Enable 1-2-1 ve 8x-8x kalsın o kısımda. @prime