Nitro kısmından en alttaki Bias 0 ve Bias 1 ayarlarını da Auto çek,
Bende zaten Bias ayarları yoktu hocam direkt. Bias ve Artpdr dediğiniz ayarlar direkt benim anakartta yok sanırım. Geri kalanlar vardı diye hatırlıyorum.
Artık yarın hem clear cmos yaparım hemde dediğiniz yeni ayarlarla denerim, bu sefer tekte çalışır umarım. Kaç gündür Clear CMOS ile uğraşıyorum diye kasanın temperli cam kapağını kapatamadım :D

Eki Görüntüle 191303

@prime Timing için bunları uygula DRAM Timings kısmından, bir de ArdPtrInıtval manuel diyip 0 ver, PMU Training kısmında bu değer. 34-34 eşlesin tPHYRDL.

AI Tweaker baştan aşağı at bana yine en yukardan aşağı, EXPO1 açıp üzerine bunları gireceksin, voltajları da SS atarsan vericem.

Eki Görüntüle 191307

@prime Nitro kısmını böyle yap.

Eki Görüntüle 191308

Eki Görüntüle 191309

Eki Görüntüle 191310

Eki Görüntüle 191311

Şu an attığım gibi ayarla hepsini.

Eki Görüntüle 191314

Eki Görüntüle 191315

Yine ayarlamaya geçtim. Trcd bende tek değer olarak gözüküyor hocam. Sizdeki gibi trcd wr ve trcd rd olarak gözükmüyor. Bu yüzren trcd ye düz 36 veriyorum.

@prime CL26 için 1.55 yetmemiş olabilir, 1.6 VDD 1.45 VDDQ 1.4 VDDIO dener misin bir de?

tREFI-Refresh Interval=50000 kalacak, tRFC 480 yap şu anlık. SoC 1.25, VDDP 1.0

Nitro kısmından en alttaki Bias 0 ve Bias 1 ayarlarını da Auto çek, sadece Nitro-Enable Robust-Enable 1-2-1 ve 8x-8x kalsın o kısımda. @prime
Alıntıladığım tüm ayarlar yapıldı. Empedance ellenmedi. Sonuç yine görüntü yok hocam. Akşam sizinle ayarları gözden geçirelim yine dilerseniz. @Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
@prime Şu sonu sd ve dd ile biten zamanları 1 yaptıgında Patriot boot etmiyor olabilir, BIOS kaynaklı sorun yine bu. Onları auto bırakıp dene, olmazsa birkaç zamanı gevşetmek lazım.

Giriş seviye kartlarda bu tarz sorunlar oluyor, empedance bile saçma ayarlıyor, onu düzeltememek de problem. İnstabilite yaratır mı bilmiyoruz. Dual Rank'tan bile yüksek ayarlamış, Dual Rank'ı bile 240 ohm'da bırakıyor boardlar.

1760115875097.webp

@prime Yuvarlak içine aldığım sd-dd ile biten 4 zaman var, onlar auto kalsın. tRDDL-12 kalsın, tRFC1-400 kalsın. Böyle bir dene empedans ellemeden.

@prime UCLK=MCLK yapman lazım bir de UCLK DIV1 Mod=UCLK=MEMCLK yapmamışsın.

Son düzenleme:
@prime Şu sonu sd ve dd ile biten zamanları 1 yaptıgında Patriot boot etmiyor olabilir, BIOS kaynaklı sorun yine bu. Onları auto bırakıp dene, olmazsa birkaç zamanı gevşetmek lazım.

Giriş seviye kartlarda bu tarz sorunlar oluyor, empedance bile saçma ayarlıyor, onu düzeltememek de problem. İnstabilite yaratır mı bilmiyoruz. Dual Rank'tan bile yüksek ayarlamış, Dual Rank'ı bile 240 ohm'da bırakıyor boardlar.

Eki Görüntüle 191482

@prime Yuvarlak içine aldığım sd-dd ile biten 4 zaman var, onlar auto kalsın. tRDDL-12 kalsın, tRFC1-400 kalsın. Böyle bir dene empedans ellemeden.

@prime UCLK=MCLK yapman lazım bir de UCLK DIV1 Mod=UCLK=MEMCLK yapmamışsın.
UCLK=MEMCLK yaptım hocam. Burdaki ZenTimings ssi ayar yapmadan önceki ss. Ayarları yaptıktan sonra görüntü alamadığımdan bir daha ss atamadım. Şimdi yine deneyeceğim attığınız ayarlar ile. Voltajlar nasıl olsun? En son yazdığınız gibi mi yoksa önceki ekran görüntünüz gibi mi?

DRAM Timings tamam. Nitro, Expo açıldı. Impedance ellenmedi. Voltajlar bu şekilde. Yine deniyorum.
IMG_20251010_213946.webp

@Ayhan Dönmez Bu sefer görüntü aldım hocam. Fakat sizin attığınız sürümdeki ZenTimings çalışmadı bir türlü. Bu hatayı veriyor:
1760121894954.webp

IMG_20251010_215906.webp

Bu ayarlar ile de stabil olmadı galiba hocam. Windows ekranına gelince donuyor veya mavi ekran veriyor. ZenTimings çalışmayınca driverlarını kaldırıp yeniden başlatayım demiştim. O zamandan beri masaüstü geldiği gibi 2-3 sn içinde mavi ekran yiyorum. Her seferinde farklı hata kodu ile.

BIOS ekranında da donuyor artık :D

Son düzenleme:
UCLK=MEMCLK yaptım hocam. Burdaki ZenTimings ssi ayar yapmadan önceki ss. Ayarları yaptıktan sonra görüntü alamadığımdan bir daha ss atamadım. Şimdi yine deneyeceğim attığınız ayarlar ile. Voltajlar nasıl olsun? En son yazdığınız gibi mi yoksa önceki ekran görüntünüz gibi mi?

DRAM Timings tamam. Nitro, Expo açıldı. Impedance ellenmedi. Voltajlar bu şekilde. Yine deniyorum.Eki Görüntüle 191539

@Ayhan Dönmez Bu sefer görüntü aldım hocam. Fakat sizin attığınız sürümdeki ZenTimings çalışmadı bir türlü. Bu hatayı veriyor:
Eki Görüntüle 191541

Eki Görüntüle 191545
Bu ayarlar ile de stabil olmadı galiba hocam. Windows ekranına gelince donuyor veya mavi ekran veriyor. ZenTimings çalışmayınca driverlarını kaldırıp yeniden başlatayım demiştim. O zamandan beri masaüstü geldiği gibi 2-3 sn içinde mavi ekran yiyorum. Her seferinde farklı hata kodu ile.

BIOS ekranında da donuyor artık :D
Stabil değil belli ki, voltaj kısmını doğru girdin mi?

@prime BIOS default al, sana sıfırdan timing vereyim o şekilde gir. Nitro kısmını da baştan yapalım.

ZenTimings açmadan evvel defender kapatman lazım, yoksa program hata veriyor. Defender hep kapalı olsun ZenTimings'ten önce. @prime

Bi üst mesajımda voltaj kısmı var hocam, sizin en son dediğiniz şekilde girdim voltajları.
Tekrar vereceğim hepsini baştan, bir tekrar bakalım.

Bir de şey yap, save&exit yaparken çıkan özet kısmını baştan aşağı SS at, yaptığın değişiklikleri kontrol edelim. @prime

ZenTimings açmadan evvel defender kapatman lazım, yoksa program hata veriyor. Defender hep kapalı olsun ZenTimings'ten önce. @prime

Tekrar vereceğim hepsini baştan, bir tekrar bakalım.
Defender bende yok hocam direkt sistemde. Şuan default BIOSta normal zentimings sürümü açılıyor. Sizin attığınız sürüm açılmıyordu o hatayı veriyordu. Timingleri yaptıktan sonra normal zentimings te açılmamaya başlamıştı. Açılıyordu ama failed to load i/o driver hatası verip sonrasında açılıyordu, tüm değerler çıkmıyordu ekranda.

Bir de şey yap, save&exit yaparken çıkan özet kısmını baştan aşağı SS at, yaptığın değişiklikleri kontrol edelim. @prime
Tamamdır.

Defender bende yok hocam direkt sistemde. Şuan default BIOSta normal zentimings sürümü açılıyor. Sizin attığınız sürüm açılmıyordu o hatayı veriyordu. Timingleri yaptıktan sonra normal zentimings te açılmamaya başlamıştı. Açılıyordu ama failed to load i/o driver hatası verip sonrasında açılıyordu, tüm değerler çıkmıyordu ekranda.

Tamamdır.
1760124352496.webp

@prime EXPO1 açtıktan sonra üzerine DRAM Frequency 6200 gir, FCLK 2067 gir, MCR-PDM kapalı kalsın, Nitro ayarları da Nitro-Enable Robust-Enable Rx-1 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst-8X 8X olsun.

VDD 1.45 VDDQ 1.45 VDDIO 1.4 6200 CL30 olacak. Timingler SS'teki gibi olacak. SoC voltage manuel mod diyip 1.29 olacak. VDDP Voltage 1.0 olacak. @prime

UCLK DIV1 Mode=UCLK=MCLK olacak onu unutma @prime

Eki Görüntüle 191549

@prime EXPO1 açtıktan sonra üzerine DRAM Frequency 6200 gir, FCLK 2067 gir, MCR-PDM kapalı kalsın, Nitro ayarları da Nitro-Enable Robust-Enable Rx-1 Tx-3 Control Line-1 Rx-Tx Burst-8X 8X olsun.

VDD 1.45 VDDQ 1.45 VDDIO 1.4 6200 CL30 olacak. Timingler SS'teki gibi olacak. SoC voltage manuel mod diyip 1.29 olacak. VDDP Voltage 1.0 olacak. @prime

UCLK DIV1 Mode=UCLK=MCLK olacak onu unutma @prime
IMG_20251010_223608.webp IMG_20251010_223628.webp IMG_20251010_223650.webp IMG_20251010_223702.webp IMG_20251010_223706.webp
@Ayhan Dönmez Her şey tamam sanırım. Olmuşsa kaydedip yeniden başlatıyorum?

1760125459430.webp

Bu şekilde görüntü almayı başardım:
1760125700119.webp

Debug olan da çalışıyor internetten indirdim ama sizin attığınız ZenTimings hala çalışmıyor bende.

Vanguard'tan olabilir diye onu da kapattım şu an ama hala çalışmıyor. @Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 191557Eki Görüntüle 191558Eki Görüntüle 191559Eki Görüntüle 191560Eki Görüntüle 191561
@Ayhan Dönmez Her şey tamam sanırım. Olmuşsa kaydedip yeniden başlatıyorum?

Eki Görüntüle 191568
Bu şekilde görüntü almayı başardım:
Eki Görüntüle 191570
Debug olan da çalışıyor internetten indirdim ama sizin attığınız ZenTimings hala çalışmıyor bende.

Vanguard'tan olabilir diye onu da kapattım şu an ama hala çalışmıyor. @Ayhan Dönmez
Şu anda SoC manuel diyip 1.28 mi verdin yoksa 1.29 mu, ikisi de olur fark etmez. VDD 1.45 VDDQ 1.45 ise o da yeterli, VDDIO 1.4 ise problem yok. Nitro kısmı 1-3-1 ise rx-tx-control line, yine onda da problem yok.

@prime Defender ve anti-cheat yazılımları bu programla çakışıyor, hepsi kapalı olmadıkça ya program çalışmıyor ya da başta hata veriyor şu anda.