Fansız için tREFI-Refresh Interval 65k yerine 50k yapman lazım, bir de sende A-Die var tRFC 480 yaparsan 150 ns kalır, M-Die normalde 160 altını açamaz, ben fanla soğuttuğum için açıyor stabil. Sen safe olarak 130 ns yapabilirsin 432 ediyor sanırım. ya da 140 ns fark etmez.

Eki Görüntüle 191939

@prime Ben de bunlarla uğraşıyorum, ne diyorsun?
Siz bu işin piri üstadı olmuşsunuz :)
M-Die ile 6600 açmışsınız daha nolsun. Size A-die denk gelseydi düşünemiyorum

Siz bu işin piri üstadı olmuşsunuz :)
M-Die ile 6600 açmışsınız daha nolsun. Size A-die denk gelseydi düşünemiyorum
Elimizden tutan olmadı ki 1 tane A-Die versin :D Hepsi teknoloji editörlerine abone oluyor biliyorsun, sponsorluk onlara. Biz de M-Die ile yetinmek zorundayız maalesef :( @prime

Elimizden tutan olmadı ki 1 tane A-Die versin :D Hepsi teknoloji editörlerine abone oluyor biliyorsun, sponsorluk onlara. Biz de M-Die ile yetinmek zorundayız maalesef :( @prime
Bana da şansa A-Die denk geldi mesela ama ben sizin kadar uğraşmıyorum. 6400 de deneyip bırakırım artık herhalde. Fan işini nasıl yapıyorsunuz bu arada? Sanırım ekran kartının üstüne koyuyorsunuz fanı, ama nasıl sabitliyorsunuz?

Bana da şansa A-Die denk geldi mesela ama ben sizin kadar uğraşmıyorum. 6400 de deneyip bırakırım artık herhalde. Fan işini nasıl yapıyorsunuz bu arada? Sanırım ekran kartının üstüne koyuyorsunuz fanı, ama nasıl sabitliyorsunuz?
1760243599606.webp

@prime Sabitleme yok, bu şekilde dik duruyor ve düşmüyor, altına da destek için fan koydum, o da bir tık üflüyor RAM'ın heatsink kısmına. Tek fan işlevsel aslında direkt üfleyen, alttaki süs gibi bir şey, destek olsun diye koydum fazladan vardı elimde.

Arkadan cırtlayınca kablolarını bu şekilde dik duruyor, önündeki sıvı soğutma boruları da zaten destek veriyor, fizik kanunları gereği düşemez yani, kasayı sallamadıkça sen. @prime

Eki Görüntüle 191941

@prime Sabitleme yok, bu şekilde dik duruyor ve düşmüyor, altına da destek için fan koydum, o da bir tık üflüyor RAM'ın heatsink kısmına. Tek fan işlevsel aslında direkt üfleyen, alttaki süs gibi bir şey, destek olsun diye koydum fazladan vardı elimde.

Arkadan cırtlayınca kablolarını bu şekilde dik duruyor, önündeki sıvı soğutma boruları da zaten destek veriyor, fizik kanunları gereği düşemez yani, kasayı sallamadıkça sen. @prime
Sizin kasa fan doluymuş ya. Benim kasa içi tek fan var, ön panelde 3 fan var o kadar. RAM için fan alırken artık kasa içine de 2 2 tane fan alırım.

Şu an 6200 CL30'da evet, aslında dediğin doğru 6400 ve 2133 FCLK'dan sonra voltajlara da ellemek lazım, ama ellemeyelim böyle dursun, yani 1.45 VDD 1.45 VDDQ 1.4 VDDIO kalsın, sadece şu dediklerimi değiş DRAM Timings kısmından:

CL kısmı 30 yerine 32 olsun, tRFC1-tRFC2-tRFCsb 403 yapmıştın, bu 3 değer 432 kalsın. Diğerlerine ellemene gerek yok.

Dram Frequency-6400 FCLK-2133 ve bu dediklerim değişecek, voltajlar sabit kalacak 6400 1:1 mod için, UCLK=MCLK @prime

Zaten 1.29 SoC'tasın, VDDP 1.0 yapmıştın belki VDDP kaynaklı hata alırsan 1.15 geri yapılabilir ya da 1.1 VDDP değeri @prime

Nitro kısmına gelince o da 1-3-1 ve diğer ayarlar olduğu gibi kalsın.
@Ayhan Dönmez şimdi bu ayarları kaydettim hocam, görüntü gelmesini bekliyorum, 6400-FCLK 2133 ve CL 32 yaptım. Voltajları ellemedim.

1760298364788.webp

Şu anlık sıkıntı gözükmüyor. 15 dklık 1usmus testi yeterli midir yine?

Son düzenleme:
Sizin kasa fan doluymuş ya. Benim kasa içi tek fan var, ön panelde 3 fan var o kadar. RAM için fan alırken artık kasa içine de 2 2 tane fan alırım.

@Ayhan Dönmez şimdi bu ayarları kaydettim hocam, görüntü gelmesini bekliyorum, 6400-FCLK 2133 ve CL 32 yaptım. Voltajları ellemedim.

Eki Görüntüle 192141
Şu anlık sıkıntı gözükmüyor. 15 dklık 1usmus testi yeterli midir yine?
Sende de 6600 acacağız gibi duruyor :D

1.5 saat etsin 1usmus kendi profilini, 1.5 saat sürmesi lazım. HWiNFO ile SS atarsın RAM+CPU