1.3 ötesi verilmiyor kitlendi, 1.4 civarı çipleri yakıyor diye, eskiden olsa açardın 6400 1.35 civarına. Şu an için 6200 ayarlarına geri dönüp test et, stabilse orada kalsın. @prime

Buradaki asıl sorun SoC voltaj yani. UCLK artırdıkça ihtiyaç artıyor, yetmiyor bir yerden sonra, 6400 limit, o yüzden 6200 mantıklı.
Impedance ayarlarıyla da oynayamadım, belkide ondan. BIOSta uygulanmış gözüküyor ama. Belki de ZenTimings yanlış okuyordur.

Impedance ayarlarıyla da oynayamadım, belkide ondan. BIOSta uygulanmış gözüküyor ama. Belki de ZenTimings yanlış okuyordur.
Kötü ayarlıyor o kısmı da evet, anlam veremedim değişmemesine. 6200 stabilse orada kal derim, 1 yıl sonra muhtemelen 6400 stabil açıyor olursun BIOS güncellemeleriyle.

Kötü ayarlıyor o kısmı da evet, anlam veremedim değişmemesine. 6200 stabilse orada kal derim, 1 yıl sonra muhtemelen 6400 stabil açıyor olursun BIOS güncellemeleriyle.
Yarın 1.30 saat 1usmus testini yapıp denerim. Daha gerçek zamanlı oyun testlerini yapmadım, bakalım. Sizinde vaktinizi çok çaldım bu arada. Siz olmasanız bu şekilde ince ayar veremezdim, ayarlar için çok teşekkürler

Yarın 1.30 saat 1usmus testini yapıp denerim. Daha gerçek zamanlı oyun testlerini yapmadım, bakalım. Sizinde vaktinizi çok çaldım bu arada. Siz olmasanız bu şekilde ince ayar veremezdim, ayarlar için çok teşekkürler
@Ayhan Dönmez tekrardan merhaba, 1usmus 1.30 saat testini yapıyorum da şuan. Yarım saati geçti. 2 modül arası sıcaklık farkları neden bu kadar fazla? Mesela şuan bile 4 derecelik fark var. Hatta DIMM 2 bir ara -ben göremesem de- 80 dereceye kadar çıkmış görünüyor, sorun olur mu? Diğer slottaki maksimum 59.8 görmüş gözüküyor. Aradaki fark absürt geldi bana.

Ekran görüntüsü eklemeyi unutmuşum:
IMG_20251016_083655.webp

Son düzenleme:

@Ayhan Dönmez tekrardan merhaba, 1usmus 1.30 saat testini yapıyorum da şuan. Yarım saati geçti. 2 modül arası sıcaklık farkları neden bu kadar fazla? Mesela şuan bile 4 derecelik fark var. Hatta DIMM 2 bir ara -ben göremesem de- 80 dereceye kadar çıkmış görünüyor, sorun olur mu? Diğer slottaki maksimum 59.8 görmüş gözüküyor. Aradaki fark absürt geldi bana.

Ekran görüntüsü eklemeyi unutmuşum:
Eki Görüntüle 193064
Sensör hatası olabilir bir şey olmaz

Sensör hatası olabilir bir şey olmaz
1760596968675.webp

Test bitti, sonuçlar temiz gibi. Sensör hatası olması bana da mantıklı geldi.

Bank Swap ayarını diğer konuda dediğiniz gibi yaptım. 15 dk içinde pc kitlendi sonra mavi ekran yedim az önce. Bu ayardan olma olasılığı var mıdır hocam? Bu ayarı yapmadan önce mavi ekran yemedim çünkü hiç. @Ayhan Dönmez
IMG_20251111_195325.webp

Son düzenleme: