İlk bu şekilde denemek lazım tutarsa. Memory Context Restore disabled kalacak, onu söylemiştim. Bir de VSOC kısmı boşta kalmasın, onu MSI kendi menüsünden 1.25 olarak değiştir. IMC'yi bilmiyoruz, 1.25 kalmasında fayda var. Orada VSOC için 2 farklı seçenek var, Override ve AMD OC karşına gelecek. AMD olanı seçip 1.25 gir bir de. VDDP ve VDDG söylemiştim zaten, o menüler de aynı kısımda.
Hocam dediğiniz tüm ayarları yaptım sanıyorum eksiksiz şekilde, sadece bu ayarı bulamadım " IMC'yi bilmiyoruz, 1.25 kalmasında fayda var.". Ram Test Pro 1.5.0 programını şu anda çalıştırmalı mıyım? Ayarları nelerdir?
Hocam dediğiniz tüm ayarları yaptım sanıyorum eksiksiz şekilde, sadece bu ayarı bulamadım " IMC'yi bilmiyoruz, 1.25 kalmasında fayda var.". Ram Test Pro 1.5.0 programını şu anda çalıştırmalı mıyım? Ayarları nelerdir?Eki Görüntüle 275494
VSOC 1.25 yaptığına göre bulmuşsun. IMC demek, memory controller anlamında... Bellek kontrolcü tam olarak sınırlarına hakim değiliz sendeki, silikona bağlı şeyler bunlar. VSOC için AMD overclocking seçip 1.25 verdiysen sorun yok.
Bellek temizliği sonrası Auto bas ve rehberde anlatıldığı gibi ayarla programı, orada paylaştım sürprizbozan olarak test araçları kısmında. @bluur
VSOC 1.25 yaptığına göre bulmuşsun. IMC demek, memory controller anlamında... Bellek kontrolcü tam olarak sınırlarına hakim değiliz sendeki, silikona bağlı şeyler bunlar. VSOC için AMD overclocking seçip 1.25 verdiysen sorun yok.
Bellek temizliği sonrası Auto bas ve rehberde anlatıldığı gibi ayarla programı, orada paylaştım sürprizbozan olarak test araçları kısmında. @bluur
Misc 1.15 verdik ama MSI uygulamıyor onu, bu da onun noksan tarafı. VMisc BIOS'tan kontrol et, 1.15 görünmüyorsa Auto bırak onu geri. A harfine basıp enterle, düzelir. 1.1 gelir normalde ama MSI'de değişemiyordu en son. Bazı eksik tarafları var...
Misc 1.15 verdik ama MSI uygulamıyor onu, bu da onun noksan tarafı. VMisc BIOS'tan kontrol et, 1.15 görünmüyorsa Auto bırak onu geri. A harfine basıp enterle, düzelir. 1.1 gelir normalde ama MSI'de değişemiyordu en son. Bazı eksik tarafları var...
Hemen onu da ayarlayayım sonrasında Memory Cleaner ve 90 dakikalık Ram Test Pro testi sanırım doğru muyum? Çok yardımcı oluyorsunuz bu arada çok teşekkürler.
@bluur Bir de gözden kaçmış ama tREFI yani Refresh Interval değerini 50.000 girin. Eğer aktif soğutma düşüncen varsa 65.535 yapabilirsin. @SalimBdk Aktif soğutma iletir misin? Geçen ilettiğin görünmüyordu çünkü, ara ara destek talep edebilirim konularda. Yardımcı olabilirseniz imkan dahilinde iyi olur...
@bluur Bir de gözden kaçmış ama tREFI yani Refresh Interval değerini 50.000 girin. Eğer aktif soğutma düşüncen varsa 65.535 yapabilirsin. @SalimBdk Aktif soğutma iletir misin? Geçen ilettiğin görünmüyordu çünkü, ara ara destek talep edebilirim konularda. Yardımcı olabilirseniz imkan dahilinde iyi olur...
Kasaya aktif soğutma sığdıramayabilirim hocam, Arctic Liquid Freezer III kullanıyorum bundan dolayı ramlerle baya yakın durumdalar. 50000'e ayarlıyorum hemen.
Kasaya aktif soğutma sığdıramayabilirim hocam, Arctic Liquid Freezer III kullanıyorum bundan dolayı ramlerle baya yakın durumdalar. 50000'e ayarlıyorum hemen.
Bu şekilde 1.15 gözüküyordu o yüzden Auto'ya çekmedim. tREFI değerini 50.000 olarak güncelledim. Zentiming üzerinde de 50.000 olarak gözükmekte şu anda.
Bu şekilde 1.15 gözüküyordu o yüzden Auto'ya çekmedim. TREFI değerini 50.000 olarak güncelledim. Zentiming üzerinde de 50.000 olarak gözükmekte şu anda.