Bence 90 olmasın, 200 et. Biraz daha emin olmanı sağlar. Sonrasında FCLK 2200 ve 2167 denersin duruma göre. 2200 için VT3 testi lazım, rehberde o da var bir altında. PBO için de VT3 tekrarı gerekir.
Test anında Zen'den ya da HWiNFO'dan sensör takibi yapın. CPU IOD Hotspot ve RAM SPD dereceleri önemli senin için.
Bence 90 olmasın, 200 et. Biraz daha emin olmanı sağlar. Sonrasında FCLK 2200 ve 2167 denersin duruma göre. 2200 için VT3 testi lazım, rehberde o da var bir altında. PBO için de VT3 tekrarı gerekir.
5-10 dakika test et, sonrasında 1.5 VDD CL26 dene. Aktif soğutmadığın için 60-65 görebilir. Silikon sağlamsa açar ve hata vermez. Aktif soğutsan çok daha kolay normalde. MSI'de VDD 1.5 verince VDDQ ve VDDIO'yu da 1.5 yapar, ona dikkat et. Uygun değil böyle olması, VDDQ ve VDDIO 1.4 eşitleyip bırak 6000 için.
MEM VDD 1.5 vermek için high voltaj modunu açman lazım, şu anda disabled konumda sende.
Desteğiniz için teşekkür ederim... Tüm işi tek adama yükleyip konulara destek çıkmıyorlar ya da çıkamıyorlar... Sonrasında bu adam neden söyleniyor oluyor... 10 tane elimiz yok ki her konuyla 50 sayfa uğraşalım. Aktif soğutsa ben buraya belki 6400 bile zorlarım ama uzaktan konu çok uzuyor ve katkısı daha az X3D işlemcilere.
Valla doğrudur hocam çok yardım ediyor kendisi, bu ayarlarla uğraşmak birazda güçlü bilgisayara sahip olmanın dezavantajı sanırsam bu yeni tecrübe ediyorum. Testleri yapmak eğlenceli duruyor, şu anlık test devam ettiği için laptoptan yazıyorum CPU 55, Ramler ise 51-52 derece civarında 5 dakikalık süre sonunda.
Valla doğrudur hocam çok yardım ediyor kendisi, bu ayarlarla uğraşmak birazda güçlü bilgisayara sahip olmanın dezavantajı sanırsam bu yeni tecrübe ediyorum. Testleri yapmak eğlenceli duruyor, şu anlık test devam ettiği için laptoptan yazıyorum CPU 55, Ramler ise 51-52 derece civarında 5 dakikalık süre sonunda.
Arctic VRM fandan dolayı avantajın var... 10-15 dakika hata yoksa CL26 1.5 VDD dene. Bunu denerken HVM açacaksın, girdiğin voltajlara çok dikkat et bundan sonrasında. DRAM Voltage 1.5, VDDQ ve VDDIO 1.4 sabitleyeceksin.
Arctic VRM fandan dolayı avantajın var... 10-15 dakika hata yoksa CL26 1.5 VDD dene. Bunu denerken HVM açacaksın, girdiğin voltajlara çok dikkat et bundan sonrasında. DRAM Voltage 1.5, VDDQ ve VDDIO 1.4 sabitleyeceksin.
Evet, sadece tCL 26. Diğer ayarlar dediğin voltaj kısmı, orada dediğim gibi high voltaj açtıktan sonra girdiğin değerlere dikkat et. Onu vurguladım. MSI üçünü de eşliyor, yanlış yapıyor.