Patriot Viper Xtreme 7600 MHz CL36 RAM'e timing önerisi

15 dakikalık test sonucu bu şekildeydi, şimdi ayarları değiştirip onlarla deneyeceğim.

Hocam birde pcyi restartlarken fark ettim, anakartta CPU ve RAM ışıkları yanıp 1-2 dakika sessizce çalışıyor bilgisayar sonrasında bios geliyor bu durum normal mi şu anlık?

Şu kısmı, sonu SD-DD olarak bitenleri şu anda memory controller sende aktif olarak kullanmıyor. Ayreten bunları 1 bırakarak 6 yerine boot etmeyi dene. Bazı kartlarda bug vardı, boot etmiyordu. O yüzden ayrıca bakman uygun...

Hocam birde pcyi restartlarken fark ettim, anakartta CPU ve RAM ışıkları yanıp 1-2 dakika sessizce çalışıyor bilgisayar sonrasında bios geliyor bu durum normal mi şu anlık?

Normal, training aşaması. Cold boot sorunlarından korunmak adına MCR kapatıldı sende. En doğrusu bu şekilde AM5'te.

Çok dikkat çektiğiniz için biraz tırstım açıkcası Doğru yerlerde mi ayar yapıyorum şu anda? High voltage'ı aktifleştirdim. Hangi değerleri nasıl yazmalıyım? Kusura bakmayın gerçekten çok uğraştırıyorum.

Bu şekilde 6 olan 4 adet değeri 1'e düşürüyorum o zaman.

Dosya Ekleri

• MSI_Overclocking_[2026-08-24-18-03-18].webp
    238,5 KB · Görüntüleme: 28
  • MSI_Advanced DRAM Co_[2026-08-24-18-06-21].webp
    234,7 KB · Görüntüleme: 10

Diğer ikisi 1.4 kalmalı.

Bu şekilde 6 olan 4 adet değeri 1'e düşürüyorum o zaman.

Normalde boot etmesi lazım, bug devam etmiyorsa eder.

Diğer ikisi 1.4 kalmalı.

Eki Görüntüle 275514

Normalde boot etmesi lazım, bug devam etmiyorsa eder.
Evet dediğiniz gibi 1.5 yapınca alttaki VDDQ değeri 1.5'e yükseldi, manuel olarak 1.4'e çektim tekrardan.

F10 ile kaydederken bazı değerleri auto'ya çektiğini fark ettim. Bunları tekrardan mevcut hallerine ayarlacağım doğru mudur?

Dosya Ekleri

• aa.webp
    210,3 KB · Görüntüleme: 26

Auto çektiyse yanlış.

Düzeltmen lazım, MSI ile barışık değilim ben. Giydiririm genelde konularda, daha şimdiden sebebini anladın diye düşünüyorum. @bluur

Auto çektiyse yanlış.
Tamamdır ben onları el ile tekrar eski hallerine getirip boot ediyorum şu anda.

Şu anda değerler bu şekilde gözüküyor tekrardan RamTestPro başlatacağım.

10 dakikalık test sonucunda 13 adet error gelmiş hocam, bundan dolayı testi durdurdum. Derece olarak bir öncekine yakın derecelerde geziyordu CPU ve Ramler. @Ayhan Dönmez

Son düzenleme:

Voltaj yetmiyor, CL28 takılacaksın aktif soğutana kadar ya da 1.55 VDD'ye kadar deneyeceksin bu halini. 1.55 VDD, 1.45 VDDQ, 1.4 VDDIO ayarlayıp bak mesela. Aktif soğutsan 1.5'e açardı.

Voltaj yetmiyor, CL28 takılacaksın aktif soğutana kadar ya da 1.55 VDD'ye kadar deneyeceksin bu halini. 1.55 VDD, 1.45 VDDQ, 1.4 VDDIO ayarlayıp bak mesela. Aktif soğutsan 1.5'e açardı.
Az önceki ayarları değişmeden önce önceki setupı bios profili olarak kaydetmiştim, CL28 olan haliyle devam ediyorum o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…